יוזמה חדשה מסייעת לארגונים הומניטריים לנתח את הסכנות הנשקפות למהגרים
GatherIQ משתמש בחוכמת ההמונים על מנת לסייע לארגון הבינלאומי להגירה לטפל במשבר המהגרים. לאונרדו דויל, דובר הארגון: "הבנה טובה יותר של הסיכונים העומדים בפני מהגרים מאפשרת לנו לעשות יותר כדי להגן עליהם."
- אזרחים דיגיטליים ואגמי מידע
- ראש הרשות למידע וטכנולוגיה: "ביג דאטה זה האח הגדול החדש"
- שיטות חיזוי: הכול צפוי, אם יש נתונים
פרויקט GatherIQ הראשון נעשה בשיתוף הארגון הבינלאומי להגירה (International Organization for Migration – IOM). מנהלי הפרויקט מבקשים מהציבור לסייע בניתוח נתונים כדי להבין טוב יותר את הסכנות הנשקפות למהגרים.
מדי שנה, אלפי מהגרים נעדרים או מתים בדרכם למציאת חיים חדשים להם ולבני משפחותיהם. IOM מעריך כי מספרם עולה על 63 אלף קורבנות בשנים 2000-2016. האפליקציה מציגה שאלות קריטיות על משבר המהגרים, ש-IOM זקוקה לסיוע בניתוחו. GatherIQ מציגה נתונים נרחבים מפרויקט המהגרים הנעדרים של IOM, כולל נתונים דמוגרפיים, מסלולי מהגרים ומיקומם.
חברי קהילת GatherIQ יקבלו גישה לדוחות האינטראקטיביים, באמצעות האפליקציה במכשירים הניידים שלהם, בה יוכלו לחקור פרטים חזותיים רלוונטיים. הם יכולים לפרסם לקהילה תובנות שלדעתם עונות על השאלות, לשתף תצפיות ולפעול יחד לתקף אחד את תוצאותיו של השני.
האפליקציה אף מקלה על שיתוף תובנות במדיה החברתית – לא רק כדי למשוך תשומת לב למשבר המהגרים, אלא כדי למשוך אחרים למאמץ של IOM. "משבר המהגרים נמשך ללא הפוגה. על ידי הבנה טובה יותר של הסיכונים העומדים בפני אנשים אלה, אנו יכולים לעשות יותר כדי להגן עליהם", אמר לאונרדו דויל, דובר IOM. "ככל שיותר אנשים מנתחים את הנתונים ותורמים לפתרונות, כך גדל הסיכוי שלנו להציל חיים".
משתמשים המעוניינים בכך יכולים להוריד את GatherIQ מחנות האפליקציות של אפל והיא זמינה גם למשתמשי אנדרואיד. בעתיד הקרוב תהיה גם אפליקציה אינטרנטית.
שיתוף הפעולה בין SAS לבין IOM כבר סייע במודרניזציה של תגובה לאסון. בעקבות ההרס שנגרם מסופת הטייפון "האיאן" בפיליפנים בשנת 2013, ניתחה SAS נתונים ממקלטים של IOM כדי למקד את מאמצי ההצלה ולזהות את הבעיות הבריאותיות הקריטיות ביותר.
לדוגמא, IOM יכול לראות על המפה באילו מקלטים היה שילוב מסוכן של צפיפות יתר, מי שתיה גרועים, קושי בפינוי פסולת מוצקה. IOM גם יכול היה לאתר במהירות מקומות שבהם מספר רב של משפחות מתגוררות במגורים מאולתרים. שתי התוצאות אפשרו ל-IOM להפנות שירותים ומשאבים למקומות בהם היה צורך גדול יותר.
בשנת 2015, SAS עבדה שוב עם IOM לטיפול במצבים מסכני חיים בעקבות רעידת האדמה בנפאל. עם התקרב עונת המונסון, נותחו 300 מיליון שורות של נתוני הסחר העולמי כדי לזהות במהירות מקורות לגגות פח. IOM הזמין באופן מיידי 310 אלף לוחות פח וסיפק מקלט ל-45 אלף משפחות נפאליות שנעקרו מבתיהן.