$
אינטרנט

פייסבוק שוברת שתיקה, מסבירה את מדיניות הצנזורה שלה

לאחר שמסמכים פנימיים נחשפו והראו שלחברה אין יכולת להתמודד עם תכני שנאה, גזענות ואלימות, מסבירה נציגת פייסבוק על הקושי בצנזורה על רקע נורמות חברתיות. "אנחנו משתדלים להיות אובייקטיביים", אמרה

ויקי אוסלנדר 17:2124.05.17

פייסבוק שוברת שתיקה - ומגיבה בהרחבה לחשיפת מסמכיה הפנימיים המציגים את מדיניות צנזורת התוכן הבעייתית שלה, שחוללה סערה ציבורית בולטת - ואף גררה תגובות מצד גורמים פוליטיים בישראל.

אמש (ג') פרסמה האחראית על המדיניות העולמית של פייסבוק מוניקה ביקרט פוסט ארוך בבלוג החברה, בו היא מתארת "כיצד ואיפה נמתח הגבול" מבחינת החברה בכל הנוגע לסינון תוכן פוגעני.

 

סטיבן סטפנס, שהעלה תיעוד חי של רצח שביצע לפייסבוק סטיבן סטפנס, שהעלה תיעוד חי של רצח שביצע לפייסבוק צילום: facebook

 

לטענת ביקרט, כמיליארד איש משתמשים בפייסבוק מדי יום והם מפיצים תוכן בעשרות שפות. 1% מתוך אלו ידווח לחברה על תוכן בעייתי, כלומר מיליוני דיווחים שבועיים. לא רק ההיקף מעלה קושי לטענתה, אלא גם הקושי לשפוט כוונה ונורמות חברתיות תרבותיות.

 

"הסטנדרטים שלנו משתנים כל הזמן", ציינה ביקרט, "אנו בקשר מתמיד עם מומחים וארגונים שונים על כל נושא החל מטרור ועד לזכויות אדם. אנחנו משתדלים להיות אובייקטיביים, אבל לעיתים המקרים שאנו בודקים נופלים לתחום האפור". לטענת ביקרט לא ניתן לייצר סטנדרטים עולמיים משום שיש דברים שמקובלים באזור אחד, אך יהיו אסורים לחלוטין באזורים אחרים. "פייסבוק זוכה לביקורות מצד אלו שרוצים יותר צנזורה וגם מאלו שרוצים פחות מהווה עבורנו סימן חיובי שאנו לא נוטים יותר מדי לשום צד", אמרה.

 

פייסבוק רוצה להחזיר את הכוח לקהילה

 

בתוך כך ובמאמצים להתמודד עם הירידה בשיתוף תכנים של משתמשים בפייסבוק, משיקה הרשת החברתית בעולם כלים לפיתוח וחיזוק תתי-קהילות. בין 2015 ל-2016 נרשמה ירידה של 15% בכמות התוכן הפרטי ששיתפו משתמשים, זאת בזמן שהם הופכים להיות פעילים יותר בערוצים פרטיים כמו קבוצות סגורות בפייסבוק או שיחות קבוצתיות בווטסאפ. כדי להתאים את עצמה לדרישות הפרטיות, הודיעה פייסבוק שתשיק אפשרות לניהול שיחות פרטיות על סרטונים שמשודרים בפייסבוק Live.

 

מנסה לעודד פעילות בקהילות. פייסבוק מנסה לעודד פעילות בקהילות. פייסבוק צילום: גטי אימג'

 

לפי פייסבוק יש פי עשר יותר תגובות בממוצע על שידורים חיים מאשר תוכן וידאו מוקלט, והתכונה החדשה תאפשר לנהל שיחה פרטית הישר משורת התגובות, כמו גם להזמין חברים להצטרף לשיחה. הדבר אמור לעזור למגיבים להתמצא ולתקשר בשצף התגובות הציבוריות של הסרטון, כך שהמשתמשים ירגישו כי הם מקיימים אינטראקציה משמעותית יותר מבעבר ויהפכו ליותר פעילים ברשת.

 

בנוסף, משיקה פייסבוק את האפשרות לצרף חבר לשידור חי, זאת באמצעות פתיחת מסך מפוצל או כתמונה בתוך תמונה. אפשרות זאת היתה כבר פתוחה לדמויות ציבוריות ועכשיו היא תהיה נגישה לכלל המשתמשים. עם זאת השירות טרם נפתח בכל העולם והוא כרגע פעיל רק בארה"ב.

 

במקביל לחיזוק האינטראקציה הבינאישית עם החברים שלנו בפייסבוק, החברה בוחנת חיזוק אינטראקציה על בסיס קהילות גיאוגרפיות. זאת באמצעות חיזוק הקשר והנראות בין המשתמש לאתרי חדשות מקומיים והערים בהם הם מתגוררים. בשיחה עם אתר פיוניר, ציין דובר פייסבוק שלושה מוצרים חדשים עליהם עובדת החברה. הראשון יאפשר למשתמשים לבחור להיות מסומנים כ"מקומיים", במידה והם מגיבים על ידיעה חדשותית; השני ימליץ למשתמשים לשתף חדשות מקומיות בקבוצות שונות או לחילופין ימליץ למשתמשים שקראו כתבה מסוימת להצטרף לקבוצה מקומית רלוונטית; והשלישי לאפשר למנהלי קבוצות בפייסבוק המקושרות לקהילה מקומית לשתף חדשות רלוונטיות ממו"לים מקומיים. לפי פייסבוק, כלים אלה יגבירו את רמת ההשתתפות ברשת החברתית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x