פרסום ראשון
סיסקו תפטר היום 150 עד 200 מעובדיה בישראל
העובדים יפוטרו ממרכז החברה בירושלים. בנוסף, יועברו כ-150 עובדים נוספים ממנו למיקור חוץ בחברת LNT ההודית. המרכז הוקם על בסיס פעילות חברת NDS, אותה קנתה סיסקו ב-2012 בחמישה מיליארד דולר
- בעקבות המיזוג: ורייזון תקצץ 2,000 משרות ביאהו
- סיסקו מעבירה 150 מעובדיה בירושלים לידי חברה מהודו
- טלפוניקה מפטרת את עובדיה בישראל
תהליך הפיטורים שאותו חשף "כלכליסט" לאחרונה הוא חלק ממגמת צמצום המרכז הירושלמי, אשר עוסק באבטחת מידע ובתחום הווידאו לחברות כבלים ולוויין. לאחר הפיטורים והעברת העובדים ל-LNT, יישארו במרכז כ-650 איש.
המרכז הירושלמי של סיסקו הוקם על בסיס רכישת NDS הישראלית ב-2012. האחרונה הוקמה ב-1988 בידי עשרה מדענים ממכון וייצמן, שפיתחו טכנולוגיית הצפנה מתקדמת שהגה חתן פרס ישראל פרופ' עדי שמיר. עשור לאחר מכן נמכרה NDS לאיל המדיה רופרט מרדוק ב-15 מיליון דולר ובהמשך הונפקה בנאסד"ק. ב-2012 קנתה אותה סיסקו ב-5 מיליארד דולר, לאחר שאמדה את מחזור המכירות שלה בכמיליארד דולר.
מאז נכנסה לישראל, רכשה סיסקו 13 חברות ישראליות בסכום כולל של 7 מיליארד דולר. אף כי הרכישה המשמעותית ביותר היתה של NDS, בעת הרכישה החברה כבר לא היתה בבעלות ישראלית, אך עם בסיס פעילות רחב בארץ. נוסף לרכישה זו, במהלך 2016 ביצעה החברה רכישות משמעותיות של חברת ליבה סמיקונדוקטור, שפיתחה שבבי תקשורת, בכ-320 מיליון דולר ואת חברת הסייבר קלאודלוק בכ-300 מיליון דולר.
צמצום המרכז הירושלמי לא מתבצעת בוואקום: סיסקו הבינה כי נתח לא מבוטל מהפעילויות שלו מכוונות אל שוק שהולך ומתכווץ בעצמו: יש צורך הולך ופוחת בטכנולוגיות הצפנה לשירותי טלוויזיה ולוויין. בנוסף, נטען כי סיסקו לא הצליחה להצדיק את הרכישה של NDS מאז בוצעה (ועד לעסקת מובילאיי, היתה הרכישה הגדולה ביותר של סטארט-אפ בישראל).
מאז 2012 עבר המרכז מספר טלטלות ושינויים: מרבית בכירי NDS פרשו מתפקידם, ביניהם המנכ"ל הוותיק אייב פלד, מנהל הפעילות רפי קסטן והטכנולוג הבכיר בצוות, יוראי פלדמן. סיסקו יודעת היטב שיש לה אנשים מוכשרים ביד, ומנסה לשלב אותם בפעילויות אחרות שלה, בעלות תוחלת כלכלית בולטת יותר. למשל, מנועי צמיחה מובהקים כאבטחת מידע ותחום הווידאו.
לסיסקו יש לאן לצמוח גם בשוק הישראלי: בתחילת השנה זכתה הענקית האמריקאית במכרז שרתים גדול של צה"ל, לתקופה של חמש שנים, שמוערך בהכנסה של מיליארד שקל. בנוסף, ממשיכה סיסקו לספק שירותים שונים גם למשרדי ממשלה וגורמים ממסדיים נוספים.