Halos: כך נראית רשת חברתית במציאות מוגברת
חברת Blippar השיקה ממשק חברתי ויזואלי, שמאפשר להציג מעל לראשי המשתמשים מידע עליהם, לינקים ואמוג'י. בנוסף, ביכולתו לספק מידע על עצמים שהמשתמש מכוון אליהם את המצלמה. מהפכת ממשק או סכנה לפרטיות?
הפיצ'ר שהושק למשתמשי אנדרואיד ו-IOS מאפשר למשתמשים לסרוק את הפנים שלהם ולהוסיף בבועיות שונות המרחפות סביב הפנים שלהם אלמנטים שונים כמו אימוג'י, קליפים מיוטיוב, ציוצים מטוויטר או שירים מספוטיפיי.
הרעיון הוא שאם משתמש אחר באפליקציה יסרוק את הפנים של המשתמש הוא מיד יזכה לכל המידע המשותף. לכאורה, כל מי שהוריד את האפליקציה יכול לסרוק זרים לחלוטין ברחוב, לזהות אותם ולקבל עליהם מידע.
בבליפר טוענים כי מדובר בעיקר בהדגמת יכולות. החברה מציעה את שירות סריקת הפנים לצרכנים, אך מאמינה כי העתיד נמצא בפרסום ושהטכנולוגיה עצמה של זיהוי הפנים שלה תשולב במערכות בנקים, למשל, ככלי אימות זהות. מכל מקרה, מתחת לאפליקציה הצבעונית והידידותית מסתתר לו קטלוג אנושי מעט מטריד והזדמנות לא ברורה למסור מידע פרטי לחברת טכנולוגיה נוספת. בבליפר מצידם מדגישים כי המידע לא יעבור לצד שלישי.
האפליקציה מאפשרת למשתמשים גם לסרוק מגוון חפצים באמצעות המצלמה והטכנולוגיה של החברה מציגה מידע עליהם - מעין מנוע חיפוש ויזואלי. כך למשל כיוון של האפליקציה על כלב מעלה את האפשרויות: פרווה, חיית מחמד, כלב, אהבה ואיך לא - ישן. אפשרות זו מיועדת להפוך בסופו של יום לדפדפן ויזואלי, בבליפר מכנים זאת "ויקיפדיה של העולם האמיתי". לאפליקציה עצמה יש רק כחצי מיליון משתמשים פעילים וכמיליון הורדות סך הכל.
בליפר הבריטית נוסדה ב-2011 וגייסה עד כה כ-100 מיליון דולר. בסבב האחרון עשתה זאת לפי שווי של יותר ממיליארד דולר. בהתחלה הממשק שפיתחה החברה שימש ככלי שיווק. החברה הצליחה לחתום על חוזים עם כאלף מותגים, בניהם גם מותגים גדולים כמו קוקה קולה ונסטלה. בליפר, שעדיין הפסדית, העמיקה את פעילות ב-AR מתוך שאיפה להצליח לנגוס בעוגה שצפויה להיות שווה 165 מיליארד דולר עד 2024. עם זאת היא מתמודדת בסביבה תחרותית במיוחד עם ענקיות כמו פייסבוק, גוגל ואפל.