אירופה וטורקיה יוצאות לקרב על גביית המיסים מענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות
הקרב על הכסף של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות מגיע כעת לנציבות האירופית ולמשרד האוצר הטורקי. היוזמה שמתבצעת בנפרד ובמקביל תאפשר מיסוי של פעילות מסחר מקוונת באיחוד ובטורקיה
- לכבוש בכל מחיר: לאמזון לא אכפת משורת הרווח
- "המסחר המקוון יוצר הרבה יותר משרות משהוא מוחק"
- ארה"ב: המסחר המקוון הוזיל את הנדל"ן במרכזי קניות
"הכלכלה הדיגיטלית צריכה להיות חייבת במס כמו שאר המשק", אמר מוסקוביסי עם הגעתו לפגישה של שרי האוצר האירופים בטאלין, בירת אסטוניה. במסגרת אותה ועידה דנו אמש השרים במיסוי הכלכלה הדיגיטלית.
בשל השלכותיה המשמעותיות וסכומי הענק שמגלמת כל החלטה שתתקבל בפורום הכלכלי, בכירים אלו עובדים על מסמך אותו יציגו בפסגה של מנהיגי האיחוד ב-29 ספטמבר. זהו "מסמך המפרט את כל האפשרויות העומדות לרשות האיחוד" כדי להעלות את הצעת החוק למסות את פעילות חברות הענק המקוונות, המואשמות בתשלום מס מועט מדי באירופה.
גם בשכנה הטורקית ממזרח לאיחוד שנחשבת למתנגחת קבועה עם קונצרני הגלובליזציה של הנאסד"ק מתכננים להקשיח את המדיניות עם חברות הטכנולוגיה. שר האוצר נצ'י אגבל אמר כי בכוונתה של טורקיה לחייב את החברות הבינלאומיות במיסים עבור קניותיהם של האזרחים הטורקיים ברשת.
הניסיונות הללו של האיחוד האירופי וטורקיה הן קרב חשוב ביכולת של המדינות להתמודד עם חיסולן של רשתות השיווק המקומיות והקמעונאים הקטנים, להם אין סיכוי בקרב עם ענקיות הקניות הדיגיטליות. אותן חברות רב לאומיות משתמשות ביתרון המכירה מרחוק ומותירות את הכלכלות המקומיות מעוקרות הן מהכנסות והן ממסים.