$
30 דקות

"בסייבר מחפשים בעיות ולא רעיונות. יש יותר מדי חברות עם פתרונות דומים"

יובל שחר יוצא לדרך חדשה, אחרי אקזיטים בהיקף של יותר מ-600 מיליון דולר והשקעה בחברות מצליחות. בראיון לפודקאסט "30 דקות או פחות" הוא מספר למה עזב שתי קרנות הון סיכון שמיזג ועל התוכניות לעתיד

רפאל קאהאן 11:5707.01.18

עם אקזיטים מצטברים של יותר מ-600 מיליון דולר בחברות שהיה שותף להקמתן והשקעה בחברות מצליחות כמו טאבולה, YEXT ו-YOTPO - יובל שחר יוצא לדרך חדשה.

 

 

 

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

 

אחד המשקיעים הבולטים באקוסיסטם הישראלי מדבר על הסיבות שבגללן עזב את שתי הקרנות שבהן היה שותף ועזר למזג, על Team8 אליה הצטרף כיו"ר והאם יש עתיד לסייבר הישראלי.

 

במקביל להכרזה הזו הודיע שחר שהוא פורש מפעילות שוטפת בקרן ההון סיכון אינוביישן אנדברס (Innovation Endeavors) של יו"ר גוגל אריק שמידט, בה היה פעיל עד היום.

 

אינוביישן אנדברס, שמגייסת בימים אלה 300 מיליון דולר לקרן חדשה, עברה באוגוסט האחרון מיזוג בין שתי קרנות ששחר היה שותף בהן מ-2013: אינוביישן, שהתמקדה בהשקעות בחברות בשלבים מוקדמים, ומארקר, שהתמקדה בהשקעות בחברות בשלבים מתקדמים.

 

"זה היה יותר מדי עבורי", אומר שחר, "התחלתי להגיד לאנשים שחלוקת הזמן שלי היא 80:80", הוא מתלוצץ. לאחר המיזוג בין קרנות מארקר ואינוביישן אנדברס, הוא אומר שמדובר בעסק מסובך. "מיזוגים של קרנות הן עסק קשה", אומר שחר. "אם מיזוגים של חברות זה לא פשוט, מיזוגים של קרנות זה כמעט ולא קורה".

 

עכשיו שחר מתמקד בתפעול של Team8. החברה שהוקמה בידי נדב צפריר, מפקד 8200 לשעבר. היא משמשת כיוזמה לפיתוח טכנולוגיות סייבר חדשות. החברה פועלת כפלטפורמת השקעות בחברות סייבר והוקמה על ידי נדב צפריר, יחד עם לירן גרינברג וישראל גרימברג. הקרן גייסה עד היום כ-41 מיליון דולר.

 

שחר כיהן כיו"ר של החברה מאז הקמתה וכעת הוא עובר לתפקיד יותר פעיל. "הפכתי ליו"ר מנהל שלא כמו בעבר", אומר שחר. "אני עדיין פעיל בדירקטוריונים של אינוביישן ומארקר", הוא מוסיף, "אבל TEAM8 הם הליבה של הפעילות שלי כרגע".

 

עם המשקיעות בקרן נמנות החברות סיסקו, אלקטל-לוסנט ומיקרוסופט, אך המשקיעה העיקרית היא לא אחרת מאשר אינוביישן אנדברס, כך שהמעבר של שחר אל Team8 נראה טבעי.

 

"התגלגלתי להייטק בזכות תואר במתמטיקה ומדעי המחשב", אומר שחר. "בתקופה ההיא לא היו הרבה חברות הייטק ישראליות. את החברה הראשונה שלי הקמתי באמצע שנות התשעים ואחרי שנמכרה לסיסקו עברתי לווקלטק. חברה שהייתה חלוצת תחום ה-VOIP. הפספוס של ווקלטק היה בגלל תזמון", אומר שחר, "האינטרנט כתשתית לא הייתה מוכנה לטכנולוגיה הזו".

 

שחר גם מאפיין את אחת הבעיות לטעמו של היזמות בתחום הסייבר הישראלי. "בסייבר מחפשים בעיות ולא רעיונות. פגשתי המון יזמים מאוד מוכשרים, בוגרי 8200, שישר אחרי השחרור רצו להקים חברה. אבל הרבה מהבעיות שהם תקפו היו מאוד קטנות. זה יצר התפזרות של הרבה כישרון בניסיון לפתור הרבה בעיות קטנות, בשעה שכדי לפתור בעיה גדולה צריך מסה קריטית".

 

"יש יותר מדי חברות, המון פתרונות דומים לאותן בעיות. יש גבול לכמה החברות שרוכשות את הפתרונות האלה יכולים לקנות אותן. הפתרונות החדשים שמגיעים לשוק נוטים להציע שיפור קטן למה שכבר קיים", אומר שחר. לדבריו, כעת הזמן בו השוק מבצע את הקונסולידציה. מדובר בדברים שכבר שמענו כמו למשל מפי מייסד סייברארק אודי מוקדי, אך כאשר יזם כגון יובל שחר אומר אותם יש לכך משנה תוקף.

 

מראיינים: נבות וולק, מנכ"ל האקסלרטור של מיקרוסופט בישראל, ואביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x