חברת Colu ביצעה הנפקת ICO, אך חסמה משקיעים ישראלים
פלטפורמת הארנק הדיגיטלי שפועלת בארץ גייסה כ-28 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים ומוסדיים. לדברי מנכ"ל Colu, הגישה למשקיעים מקומיים נחסמה כי "בכל מקום בו הרגשנו שיש חוסר הבנה מבחינת הרגולטורים, לא רצינו לקחת סיכון"
פלטפורמת הארנק הדיגיטלי קולו (Colu) סיימה השבוע את הנפקת המטבע הראשונית שלה (ICO) לאחר שגייסה בה כ-20 מיליון דולר, כך נמסר ל"כלכליסט". במקביל ל-ICO, קולו גייסה גם 8.5 מיליון דולר בהשקעה סטנדרטית. אף שהחברה פעילה בישראל, משקיעים ישראלים לא יכלו לקחת חלק בהנפקה.
- טלגרם גייסה 850 מיליון דולר, לקראת הנפקת מטבע קריפטו
- מחקר חדש: 10% מהמיליארדים שגויסו בהנפקות ICO - נגנבו
מי שביקשו להשתתף בגיוס נתקלו בהודעה מטעם החברה שלפיה על אזרחים, תושבים או בעלי גרין קארד ממבחר מדינות נאסר להשתתף. בין המדינות ברשימה: ארה"ב, סין, דרום קוריאה, סוריה, לבנון, איראן וגם ישראל.
עמוס מאירי, מייסד משותף ומנכ"ל קולו, אמר ל"כלכליסט": "כל מקום שהרגשנו שיש בו חוסר הבנה מבחינת הרגולטורים, חוסר במידע או אי-לקיחת עמדה, לא רצינו לקחת את הסיכון, כי ידענו שזה יכול להשפיע על הסכום שנגייס". מאירי הוסיף כי קולו ערכה בדיקת רקע מעמיקה לכל אחד מהמשתתפים בהנפקה על מנת לוודא שאינו תושב של אחת המדינות המופיעות ברשימה.
קולו פיתחה פלטפורמה שתאפשר לקהילות מקומיות להנפיק מטבעות וירטואליים משלהן, שבאמצעותם ניתן יהיה לתמוך בעסקים מקומיים. המטרה היא לעודד רכישה בעסקים מקומיים ולהעביר את דמי הסליקה אליהם במקום לחברות הסליקה. החברה פונה לקהילות שישתמשו בתשתית שלה כדי להנפיק מטבע קהילתי משלהן. קולו פועלת היום בארבע ערים, ועל פי הנתונים שמסרה החברה, יש לה 100 אלף משתמשים ו-70 אלף עסקאות בחודש.
מרב ההון לחברה מאז הקמתה - כ-50 מיליון דולר - גויס על פי מאירי ממוסדיים ובעלי הון ולא מהקהל הרחב. זאת בדומה ל-ICO הענק של אפליקציית הצ'ט טלגרם, שגייסה השבוע 850 מיליון דולר ממוסדיים ומשקיעי ענק, וצפויה לצאת להנפקה במרץ.