$
חדשות טכנולוגיה

ארגון מחדש במיקרוסופט; תחולק לחטיבת ענן ו-AI וחטיבת מכשירים

פעילות הליבה של ענקית התוכנה תפוצל לשניים: חטיבת מכשירים וחוויות משתמש שתתמקד חומרה ואפליקציות - וחטיבת שירותי ענן, מערכות הפעלה ויישומי בינה מלאכותית. במסגרת המהלך, יעזוב טרי מאיירסון את החברה

עומר כביר ורפאל קאהאן 18:3329.03.18

מיקרוסופט יוצאת למהלך ארגון מחדש מאסיבי ומקימה שתי חטיבות פיתוח מרכזיות חדשות: חוויות ומכשירים ופלטפורמות ענן ו-AI - כך הודיעה הערב (ה') ענקית התוכנה.

 

 

"בשנה האחרונה, חלקנו את החזון שלנו לאיך הענן התבוני ישנה את השלב הבא של החדשנות", כתב מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, במכתב לעובדים שגם פורסם באתר החברה. "השינויים הטכנולוגיים האחרונים מייצגים הזדמנות ענקית ללקוחות שלנו, לשותפים שלנו - לכולם. עם כל הטכנולוגיה וההזדמנויות החדשות מגיעה אחריות להבטיח שהיתרונות של הטכנולוגיה יגיעו ליותר אנשים בחברה. זה גם מחייב שהטכנולוגיות שניצור יזכו לאמון מצד האנשים והארגונים שמשתמשים בהן. ההכרזה של היום תאפשר לנו להאיץ את ההזדמנויות בכל תחומי הפעילות שלנו".

 

כחלק ממהלך צפוי מנהל קבוצת ווינדוס והמכשירים, טרי מאיירסון, לפרוש מתפקידו אחרי 21 שנים במיקרוסופט. "לטרי היה תפקיד מרכזי בדרך למבנה ארגוני חדש זה, ואני מעריך מאוד את המנהיגות ואת התובנות שלו", כתב נאדלה. "בשנים האחרונות, טרי והצוות שלו הפכו את ווינדוס ויצרו מערכת הפעלה מאובטחת, עדכנית ומודרנית. התרומות החזקות שלו למיקרוסופט משאירות מורשת אמיתית".

 
טרי מאיירסון, מנהל ווינדוס הפורש טרי מאיירסון, מנהל ווינדוס הפורש

 

 

את מקומו של מאיירסון יתפוס ראג'ש ג'הא, שתחומי האחריות שלו יהיו רחבים יותר ויעמוד בראש חטיבת החוויות והמכשירים. "מטרת צוות זה תהיה ליצור אתוס מוצר אחיד בכל חוויות משתמש-הקצה והמכשירים. הצרכים המודרניים, ההרגלים והציפיות של הלקוחות שלנו נותנים לנו מוטיביציה ליצור חוויה אחידה יותר סביב מוצרי ווינדוס, אופיס ואפליקציות צד ג'", אמר נאדלה.

 

תחת ג'הא יפעלו פאנוס פאנאי, כיום סמנכ"ל המוצר של מיקרוסופט, שינהל את קבוצת המכשירים; ג'ו בלפיורה, שיוביל את קבוצת ווינדוס; קודו טסונודה, שיעמוד בראש צוות חוויות חדשות וטכנולוגיה ובראד אנדרסון, שיוביל את צוות הניידות הארגונית והניהול. בראש חטיבת פלטפורמות הענן וה-AI יעמוד סקוט גות'רי. הארי שום ימשיך להוביל את חטיבת המחקר והבינה המלאכותית, שהוקמה לפני שנתיים.

 

המהפך של נאדלה הושלם

 

הכרזתו של סאטיה נאדלה על עזיבתו של טרי מאיירסון, הבוס הוותיק של ווינדוס, היא סימן להשלמת המהפך שנאדלה יזם לאחר כניסתו לתפקיד. מיקרוסופט תחת הנהגתו קידמה את חזון הענן והחווייה על חשבון המוצר וההתקן שמריץ אותו.

 

במכתבו מדגיש נאדלה את המעבר הזה בתפיסה. הוא מעביר את כובד המשקל של מיקרוסופט לאספקת יכולות וחוויות, בלי קשר לפלטפורמה שעליהן המשתמש צורך אותן. אי לכך, צמצום החטיבות העסקיות לשתיים בלבד יענה על הצורך הזה בצורה יותר יעילה.

 

 

מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה צילום: בלומברג

 

מה דעתך על מניית MICROSOFT:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

נאדלה מרזה את החברה ומציע חזון שמתאים לעידן הבינה המלאכותית, מחשוב הענן והמציאות המדומה. שלוש מטרות אלה נמצאות בבסיס האסטרטגיה של מיקרוסופט. במקביל, חטיבת החוויות והמכשירים מקבלת על עצמה את האחריות לכל תחום החומרה והתוכנה המקומית כגון אופיס. חטיבת הגיימינג תמשיך להתנהל כבעבר, כאשר השינוי הארגוני כבר יושם אצלה בדמות הדיווח על פיתוח פלטפורמת סטרימינג למשחקים.

 

שינוי המבנה הארגוני של מיקרוסופט הוא לטענת נאדלה יישום של חוק קונוויי, שמדגים כיצד פרויקט טכנולוגי מייצג את המבנה הארגוני-חברתי של החברה שיצרה אותו. "בשביל להתעלות מעל חוק קונוויי אסור לנו לתת למבנה הארגוני של החברה לחסום את החדשנות שנדרשת על ידי הלקוחות", כתב נאדלה במכתבו לעובדים.

 

נראה גם שהשוק מסכים עם החזון של נאדלה, מניית מיקרוסופט זינקה עם פרסום המכתב בכ-0.5% וכעת המניה נסחרת בכ-89.9 דולר. לא ברור עדיין אם מדובר ביריית פתיחה לסדרה של שינויים, או שכך ייראו פני הדברים מעתה, כך או כך, השינוי הזה אמור להכניס את מיקרוסופט למאה ה-21 ולתת לה את הכלים להתמודד עם גוגל, אמזון ואפל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x