אקזיט
גוגל קנתה את Velostrata הישראלית ב-100 עד 200 מיליון דולר
החברה פיתחה פלטפורמת ענן היברידית לארגונים שמאפשרת לפצל משאבי מחשוב ולייעל אחסון נתונים. את החברה הקים איסי בן שאול, שהצהיר בעבר שלא יימכור אותה
חברת ולוסטרטה (Velostrata), סטארט-אפ ישראלי בתחום מחשוב הענן, נרכש בידי גוגל בסכום שמוערך ב-100 עד 200 מיליון דולר; החברה פיתחה ענן היברידי שעובד בזמן אמת. ולוסטרטה גייסה 31.5 מיליון דולר ממשקיעים כאינטל קפיטל, NVP ו-83North.
- דב מורן חוזר אל האקזיט הענק: "כשזידאן קיבל אדום, המיזוג החל להתקדם"
- פאלו אלטו קונה את Secdo הישראלית בכ-100 מיליון דולר
- נייקי רכשה את הסטארט-אפ הישראלי Invertex בכ-10 מיליון דולר
הפלטפורמה של ולוסטרטה מאפשרת לארגונים וחברות ענק לפצל בזמן אמת את משאבי המחשוב שלהם, מה שחוסך צורך במרחב אחסון. בנוסף, מאפשרת המערכת להעביר אפליקציות ארגוניות בין הענן לאחסון מקומי בעת הצורך, לפי צרכים ארגוניים ואילוצים רגולטוריים - ולעשות זאת בצורה מהירה ומאובטחת.
בין היתר, הותקן המוצר שלה בחברות אמריקאיות גדולות כ-TechSmith, Just Energy ו-Guardian Industries. הטכנולוגיה של ולוסטרטה מאפשרת הפעלה ללא רכישת חומרה, ופעולה תוך דקות. לצוות הפיתוח, שחלקו מורכב מיוצאי סיסקו, ניסיון רב שנים באופטימיזציה של העברת נתונים על פס רחב. עתה, תהפוך הפלטפורמה לחלק מענן גוגל.
את החברה הקים היזם הסדרתי איסי (ישראל) בן שאול שמאחוריו כבר שני אקזיטים בתחומי מערכות האחסון והתקשורת הארגוניות; הוא כיהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות וכמייסד משותף של אקטונה, חברה שפיתחה מערכת לשיתוף משאבי אחסון וניהול קבצים מאתרים שונים ונמכרה לסיסקו ב-2004 תמורת 100 מיליון דולר. לאחר מכן הקים את וואנובה, חברה שהוזילה וייעלה לארגונים את האופן בו הם מנהלים את מחשבי העובדים מרחוק באמצעות פתרון וירטואליזציה. היא נמכרה ל-VMware ב-80 מיליון דולר ב-2012.
בן שאול אמר ל"כלכליסט" בעבר שהוא אינו מתכוון למכור את החברה, "אנחנו לא מוצר משלים, אלא מערכת שלמה שמאפשרת ליצור 'כביש מהיר' בין שירותי ענן שונים ולהוביל את הענן ההיברידי", אמר.
אייל מנור, סגן נשיא להנדסה בגוגל קלאוד אמר שהרכישה תאפשר לגוגל לפשט את תהליך המעבר של הלקוחות לענן שלה. "ניתן יהיה להעביר עומסי עבודה מבוססי מכונות וירטואליות כגון בסיסי נתונים נתונים ענקיים אפליקציות עסקיות או תהליכים מהענן ואליו בקלות ובכמה קליקים בודדים", הסביר. עבור גוגל מדובר ככל הנראה בדרך יעילה לשכנע לקוחות להעביר אליה את עסקיהם. החברה נאבקת בשביל לצבור לקוחות שעד כה מעדיפים את אמזון, מיקרוסופט או IBM בזכות ההיכרות המוקדמת שלהן עם דרישות לקוחות ארגוניים.
את חברת וולוסטרטה הנרכשת ייצגו עוה"ד יונתן אירם וניר דגן ואת המשקיעים ייצג עו"ד איתי פרישמן, כולם ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל שות'.