קרן JVP ו-SOSA יקימו בניו יורק את מרכז הסייבר של העיר
השתיים זכו במכרז של העירייה, שיקבל תקציב של כ-80 מיליון דולר בשתי פעימות; החברות יקימו במנהטן בשנה הבאה מרכז חדשנות עולמי שיחבר בין חברות סייבר - ויוכל לסייע לשילוב של מיזמים ישראלים בסצנה המקומית
- חברת הסייבר Source Defense גייסה 10 מיליון דולר
- קרן JVP מינתה את טלי רבין כשותפה
- JVP מרחיבה את גיוס הקרן השמינית ל-200 מיליון דולר
מדובר במהלך כולל שמובילה העירייה, במרכזו חיזוק ומיצוב מעמדה של ניו יורק כמוקד סייבר. העירייה תעמיד לרשות המיזם 30 מיליון דולר כפעימה ראשונה, עם צפי להשקעה נוספת בהיקף 50 מיליון דולר. "בניו יורק פועלות 45 מ-500 החברות הגדולות בעולם, היא מאכלסת יותר ממיליון סטודנטים, קהילת סטארט-אפים החלה לצמוח וזכה להשקעות של מעל 1.2 מיליארד דולר רק בשנה האחרונה, לצד מעל 100 אוניברסיאות ומכוני מחקר מובילים" אמר יו"ר JVP אראל מרגלית, "השילוב הזה מייצר הזדמנות גדולה לעיר ניו יורק למתג עצמה גם מול החוף המערבי, כמרכז חדשנות גלובלי מוביל ובתחומי הסייבר בפרט. אין לי ספק שהחדשנות והטכנולוגיה הישראלית יהיו מאיץ משמעותי למהלך הזה".
SOSA תקים את מרכז הסייבר הגלובלי של ניו יורק שיהיה הבית של תעשיית האבטחה המקומית וייצור שיתופי פעולה בין כלל השחקנים על ידי עבודה ישירה עם התאגידים הגדולים בעיר וחיבורם לטכנולוגיות מישראל ומהעולם. זאת, באמצעות הרשת הגלובלית של SOSA, שמונה 8,500 סטארט-אפים ויותר מ-150 תאגידים ומשקיעים. מרכז הסייבר הגלובלי יפעל במתחם ייעודי בבניין SOSA ניו יורק החדש, בן 8 קומות, שייפתח ב-2019 בצ'לסי, מנהטן. מרכז הסייבר החדש יספק ליזמים מישראל ומהעולם כר נחיתה - בסיס לפעילות בעיר וחיבור לכל בעלי העניין בתחום. במקום יתקיימו תכניות ייעודיות, וגם יעמדו חללי עבודה לרשות יזמים ותאגידים.
בנוסף, הכריזה היום קרן JVP על פתיחת מרכז החדשנות הבינלאומי החדש שלה בתפוח הגדול תחת המותג Hub.NYC By JVP. מרכז החדשנות של הקרן יתמקד בהשקעות טכנולוגיות, פיתוח עסקי ופיתוח אקסוסיטם בדומה למודל שקרן JVP הקימה באזורים גאוגרפים שונים בישראל. קרן JVP ידועה כמשקיע הגדול והבולט בישראל בתחום הסייבר ואחת מגופי ההשקעה הבולטים בעולם בתחום זה. מאז 1999, השקיעה הקרן ביותר מ-20 חברות סייבר, הצמיחה חברות פורצות דרך בתחום והובילה מספר אקזיטים משמעותיים בהם: הנפקת סייברארק (CyberArk) ב NASDAQ, רכישת סייאקטיב ע"י פייפאל, רכישת נאבחו ע"י סיילספורס, רכישת מגניפייר ע"י F5, והקסטייר שנרכשה על ידי וואווי.
"אנו מאמינים בהשקעה ובניית חברות גדולות", הדגיש מרגלית. "אקזיטים מהירים זה דבר נחמד, ועשינו עד כה 32 אקזיטים כאלה בקרן, אבל חברות גדולות מייצרות אימפקט גדול יותר ואני שמח שזה מתכתב עם המטרה המרכזית של עיריית ניו יורק, על הקמת מרכז חדשנות גלובלי. עיריית ניו יורק יעד שאפני של יצירת 10,000 מקומות עבודה בתוך חמש שנים. חברות שלנו כמו סייבר ארק התחילו כסטארט-אפ קטן. במקום לעשות אקזיט מהיר, בחרנו להמשיך להשקיע בחברה, לבנות אותה ולהוביל אותה להנפקה בנסד"ק. עם שווי שוק של כ 2 מליארד דולר, סייברארק מעסיקה כיום יותר מ-1,000 עובדים ברחבי העולם, ואנחנו מתכוונים להביא את ההצלחות האלו לניו יורק".
"מרכז הסייבר בשיתוף עיריית ניו יורק יפעל מבית SOSA, הממוקם בפינת הרחובות 17 והשדירה ה-7, שהיה בעבר הבניין המקורי של חנות הכלבו המיתולוגית בארניס", אמר גיא פרנקלין, מנהל SOSA ניו יורק. "מדובר במרכז סייבר ראשון מסוגו, שיכלול בנוסף להיותו צומת לתאגידים, משקיעים ויזמים, גם מועדון חברים לקהילת הסייבר המקומית, רשת משקיעים בינלאומית, חלל תצוגה למוצרים בתחום הסייבר ועוד. במסגרת המכרז בנינו שיתופי פעולה ותכניות עם חברות וגופים מובילים דוגמת צ'ק פוינט, Team8, פלנטיר, 37 Angles ואף שליחת משלחות בשיתוף עם עיריית תל אביב".