ארה"ב: חברת שבבים סינית חשודה בריגול תעשייתי, חשופה לקנס של 20 מיליארד דולר
חברת Fujian Jinhua Integrated Circuit שבבעלות ממשלת סין הואשמה בגניבת סודות מסחריים של יצרנית השבבים האמריקאית Micron. התובע הכללי של ארה"ב, ג'ף סשנס: "הריגול הכלכלי של סין נגד ארה"ב גדל בקצב מהיר"
- מכת הסייבר הסינית: אפל ואמזון טוענות שלא שנפגעו - ומקבלות גיבוי מממשלת ארה"ב
- מכת הסייבר הסינית: לנובו ו-ZTE מודאגות, אפל ואמזון מכחישות
לפי הודעת המשרד, לצד החברה הסינית, Fujian Jinhua Integrated Circuit (פֿוּגְ'ייֵן גִ'ינְחְווָה), הואשמו במעורבות בקונספירציה גם יצרנית שבבים טייוואנית בשם UMC. אם יימצאו אשמות, עלולה כל חברה לשלם קנס של יותר מ-20 מיליארד דולר. בנוסף, משרד המשפטים הגיש נגד החברות תביעה אזרחית במטרה לחסום את הייבוא לארה"ב של מוצרים שעושים שימוש בסודות המסחריים הגנובים.
לפי כתב האישום, ג'ינחווה הוקמה בפברואר 2016 במטרה לפתח ולייצר שבבי זיכרון DRAM. לצורך הקמתה, קיבלה החברה מימון של 5.65 מיליארד דולר ממשלת סין ומגופים שקשורים אליה. שתי בעלות המניות המרכזיות בחברה הן חברות בבעלות ישירה של סין. במקביל, UMC וג'ינחווה חתמו על הסכם לפיתוח וייצור שבבי DRAM במסגרתו החברה הטייוואנית תהיה אחראית על המו"פ והסינית על הייצור.
במרכז הקונספירציה עמד צֶ'ן גֶ'נְגְקוּן, לשעבר נשיא חטיבת ה-DRAM של מיקרון בטייוואן, שבמסגרת תפקידו כסגן נשיא בכיר ב-UMC הוביל את ההסכם עם ג'ינחווה. שנה אחרי חתימת ההסכם מונה צ'ן לנשיא ג'ינחווה. בין אוקטובר 2015 לאפרילו 2016 שכר כמה בכירים ממיקרון ומינה אותם לתפקידים בכירים ב-UMC, בהם שני הנאשמים האחרים - חֶה גְ'ייֵנְטִינְג וקני וָאנְג.
לפי האישום, לפני שעזב את מיקרון בנובמבר 2015 גנב חה מספר סודות מסחריים שקשורים לעיצוב ופיתוח שבבי DRAM והעביר אתם לרשות UMC. ואנג עמד בקשר עם צ'ן עוד לפני שעזב את מיקרון, ובשבועות שלפני פרישתו הוריד יותר מ-900 מסמכים חסויים של החברה אותם העביר לכונן USB או אחסן בחשבון הגוגל שלו. חלק ממידע זה שימש בהמשך את UMC וג'ינחווה להגשת בקשות פטנט, שבהן מופיע חה כממציא.
"הריגול הכלכלי של סין נגד ארה"ב גדל, והוא גדל בקצב מהיר", אמר התובע הכללי של ארה"ב, ג'ף סשנס, במסיבת עיתונאים שכונסה בעקבות חשיפת כתב האישום. "הגיע הזמן שסין תצטרך לקהילה של אומות שומרות חוק. הסחר הבינלאומי היה טוב לסין, אבל הרמאויות חייבות להפסיק".
לדברי בלומברג, משרד החוץ של סין הכחיש את הטענות שהופנו למדינה ודרש מארה"ב להציג "ראיות מוצקות". מג'ינחווה נמסר שהחברה תגיב "בזמן הנכון". UMC הביעה צער על כך שלא ניתנה לה הזדמנות לדבר על הסוגיה עם הרשויות האמריקאיות ושהיא תגיב להאשמות בהתאם. היועץ המשפט של מיקרון, ג'ואל פופן, אמר לבלומברג: "מיקרון השקיעה מיליארד דולרים לאורך עשורים בפיתוח הקניין הרוחני שלה. הפעולות שנחשפו מחזקות את הצורך בטיפול נאות במעילה פלילית".