מנכ"ל יאנגו ישראל: "הנהגים מחפשים אלטרנטיבה לגט"
חברת ההיסעים יאנגו החלה לפעול היום בעשרות ערים בארץ. לדברי יניב אלפי, מנהל הפעילות בארץ, תעבוד יאנגו עם תחנות המוניות ולא רק מול הנהגים; "יש הרבה נהגים ממורמרים שלא מרוצים מגט, ויעדיפו לעבוד עם גוף שיודע לנהל ביקוש", הסביר
יאנגו, מותג ההיסעים של יאנדקס הרוסית, החלה לפעול היום (ב') בישראל. החברה מציעה את שירותי ההסעות שלה באמצעות כאלף מוניות שמחוברות לאפליקציה שהועלתה לחנויות גוגל ואפל בגרסה עברית בשבוע שעבר. הנסיעות של החברה יהיו זמינות בעשרות ערים, אם כי עדיין לא בתפוצה מלאה בכל הארץ. בראיון בלעדי לכלכליסט סי יניב אלפי, מנכ"ל יאנגו ישראל, על תוכניות החברה לשנה הקרובה.
- מלחמת המוניות מתלהטת: יאנדקס תשיק מחר רשמית את יאנגו בישראל
- יאנגו, שירות המוניות של יאנדקס, החל בנסיעות ראשוניות בארץ
- יאנדקס תשיק את שירות הנסיעות יאנגו גם מחוץ לת"א
"לא באנו להכריז מלחמה", אמר. "נכון לעכשיו, יש בשוק שחקן אחד דומיננטי. בטוח שהמודל העסקי שלנו, של עבודה עם שותפים עסקיים וחיבור לטכנולוגיה מנצחת, יכול לתת מענה טוב לצורכי הנהגים והלקוחות".
תחנות המוניות קמות לתחייה
בשונה מגט ומאפליקציות אחרות, יאנגו מתכוונת לעבוד עם תחנות מוניות אחרות וסדרנים, שיטפלו בלקוחות. אתמול הכריזה יאנגו על שיתוף פעולה עם תחנת המוניות הגדולה בארץ, הקסטל, שתספק לה 750 מוניות. מבחינת המודל העסקי, יאנגו אמנם תקבל תלונות של לקוחות, אבל התלונות יטופלו על ידי השותפים העסקיים שלה.
אז למעשה אתם לא מטפלים בצד של הלקוח?
"תלונות על שירות מגיעות גם אלינו וגם לסדרנים. אנשים שמנהלים 150-200 נהגים יודעים מה זה סדרנות, מה זה לעבוד תחת לחץ, ומכירים את הקשיים. חשוב לנו שהם ייתנו את המענה הראשוני, ותמיד נעזור להם. לקוח שמזמין מונית לא יעמוד 15 דקות ללא מענה ‑ שזה המצב בשעות השיא כיום בתל אביב. יש לפחות 5,000 נהגים בגוש דן, ואי אפשר לשאול אותם אחד אחד למה לא הגיעו לנסיעה. תחנת מוניות או חברת סדרנות יודעת לנהל נהגים יותר טוב מכל אחד אחר, וגם לתת יחס אישי ללקוחות. יכולת הסדרן לייצר מחויבות אצל נהג היא, לדעתנו, יכולת שלא צריך לזלזל בה. יש היום בגוש דן חמש תחנות מוניות מרכזיות, ועם כולן אנחנו בקשר. יש הרבה נהגים ממורמרים שלא מרוצים מגט, שיעדיפו לעבוד עם גוף שיודע לנהל ביקוש ולנהל נהגים".
אחת הבעיות הגדולות של שוק המוניות בישראל היא הזמינות בשעות העומס. לדעת אלפי, הבעיה לא נובעת ממחסור במוניות, אלא מחוסר רצון של נהגים לקבל נסיעות שלתחושתם לא משתלמות להם.
איך תשפרו את המצב הזה?
"ראשית, הנוסעים לא יחכו למונית יותר מפרק זמן מסוים. שנית, נהג יידע שמשתלם לו לקחת נסיעה. אנחנו כחברה מאמינים בשקיפות, ולא נעשה שום דבר שלא יהיה שקוף מבחינת הנוסע והנהג. בנוסף, לא נסחור בנסיעות שנקבל. המחיר שאותו נקבל הוא המחיר שניתן לנהג, ולא נחתוך ממנו עשרות אחוזים. נהג יודע כיום שהוא מקבל רק חלק קטן ממחיר הנסיעה ולכן לא רוצה לקבל את הנסיעה".
האם המלחמה היא על הנהגים?
"בסופו של יום, הנהגים הם החמצן של המודל העסקי שאנחנו מציעים. יש רצון מצד הנהגים להעמיד חלופה ראויה שיש לה עומק טכנולוגי, עם גב כלכלי וקבלות להוכחת יכולות. אין לי ספק שכמות הנהגים תעלה, ובהתאם גם רמת השירות".
מה אם יאנגו תיכשל בתחרות?
"לא מדובר בריצה למרחקים קצרים. התוכנית היא לבנות מערך שיספק מענה למאות אלפי נסיעות ביום. את מה שבנו גט בשש שנים לא נעשה בשלושה חודשים, אבל אנחנו עובדים מאוד קשה כדי שתהיה לנו אפשרות לתת מענה. אנחנו מאמינים שלמעלה מעשרות אלפי אנשים יוכלו להשתמש בשירות בכל יום מההשקה שלנו. בגוש דן יש בממוצע 275 אלף נסיעות בשבוע. רק בתל אביב המענה הנוכחי להן עומד כיום הוא על 25%, ולכן אנשים מחכים למוניות".