$
פטנטים וקניין רוחני

"העובדים שלנו רק מרוויחים מהרובוטים, הם לא מאוימים"

כך מתארים במחלבת שטראוס, שבה השתלבו 7 רובוטים, את שילובם של האחרונים בחברה. נשיא התאחדות התעשיינים: "הם סוללים לעובדים דרך לתפקידים מאתגרים יותר"

ענבל עומר 12:5513.02.19

 

 


 

 

תהליך חדירת הרובוטיקה למפעלים ברחבי העולם הופך לפופולרי יותר ויותר גם במפעלים בישראל. הרובוטים נכנסים לקווי הייצור ומשחררים את העובדים האנושיים מביצוע משימות פיזיות קשות כגון הרמת קרטונים, אריזה, ערימת משטחים וכדומה. אך האם העובדים שמחים לראות את הרובוטים נכנסים לנעליהם?

 

 

 

עמרי פינסקי, מנהל ייצור במחלבת שטראוס עמרי פינסקי, מנהל ייצור במחלבת שטראוס צילום: טל אזולאי

 

 

במחלבת שטראוס, שם שולבו שבעה רובוטים בסופו של קו הייצור, מבהירים כי אין להם כל כוונה לפטר עובדים בעקבות כניסת הרובוטים. "גם אם יתווספו יותר רובוטים בעתיד, העובדים עדיין לא מאויימים - בדיוק להיפך", מבהיר עומרי פינסקי, מנהל ייצור במחלבת שטראוס.

 

עוד מסבירים בשטראוס, כי העובדים רק מרוויחים מכניסת הרובוטים בשל האפשרות להשתלב בתפקידים הדורשים מיומנויות ויכולות גבוהות יותר: עובד שבעבר הרים קרטונים יכול לשדרג את תפקידו להפעלת הרובוט עצמו - מה שמצריך הכשרה, גישה טכנולוגית ואף ידיעה של השפה האנגלית.

 

עם זאת, בעולם תפוסים הרובוטים מקום משמעותי יותר במפעלים, ואף הובילו לקיצוץ משרות או לירידות שכר.

 

בישראל רואים בכניסת הרובוטים למפעלים מהלך מבורך שיעלה את הפריון מצד אחד, ולא ישנה את מצבת כוח האדם במפעלים מצד שני. "רובוטיקה זה שם המשחק היום, הם מבצעים עבודות פיזיות קשות והעובדים עוברים לתפקידים מאתגרים יותר", מדגיש שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x