מיקרוסופט חשפה פרטים על האקסבוקס הבאה ושירות הזרמת משחקים
הקונסולה נקראת בשלב זה פרויקט סקרלט, והיא תהיה חזקה פי ארבעה מהדור הנוכחי; שירות הסטרימינג יאפשר גישה להמוני משחקים ויושק כנראה באוקטובר הקרוב. עדיין לא ברור כמה יעלה השירות, אך יש בו כמה יתרונות מובנים על פני סטדיה של גוגל
מיקרוסופט חשפה פרטים חדשים על הדור הבא של קונסולת האקסבוקס; במהלך כנס הגיימינג E3, שמתקיים בימים אלה בלוס אנג'לס, הודיעה החברה שהקונסולה תהיה חזקה פי ארבעה מהאקסבוקס One X הנוכחית, ותישען על מעבדים חדשים של AMD. היא תתמוך בקצב רענון תצוגה של עד 120 פריים לשנייה, שמקביל לשל מחשבי גיימינג מסוימים ותושק בעונת החגים של 2020.
- עשרה דולרים, 31 משחקים: גוגל תשיק בנובמבר את שירות הגיימינג Stadia
- המשחק מיינקראפט שבר את השיא: 176 מיליון עותקים נמכרו
- היריבות סוני ומיקרוסופט ישתפו פעולה בתחום הגיימינג
עדיין לא ידוע כמה תעלה, אך היא צפויה להישען על כונני SSD מהירים שיאפשרו טעינת משחקים במהירות גדולה פי 40 משל הדור הנוכחי, ולתמוך בטכנולוגיות הגרפיות המתקדמות ביותר, ביניהן Ray Tracing שמפיקה אפקטי תאורה מרשימים ומציאותיים במיוחד.
במקביל לקונסולה, חשפה ענקית התוכנה גם פרטים על שירות הסטרימינג משחקים שהיא מפתחת, xCloud, אשר צפוי להתחרות בסטדיה של גוגל ובפלטפורמת סוני המקבילה - שבעצמה תישען על תשתיות של מיקרוסופט להפעלתה. לפי הערכות, צפויה גם אמזון להציג שירות סטרימינג משחקים בקרוב, שיישען על פלטפורמת שידור המשחקים טוויץ'.
שירות xCloud יושק, לפי הערכות, באוקטובר הקרוב בגרסה ראשונית ויאפשר להזרים משחקים גם מקונסולת האקסבוקס הפרטית של המשתמש. למשל, ניתן יהיה לשחק במחשב בחדר כאשר הקונסולה נמצאת בסלון. השימוש ברשת WiFi ביתית יאפשר גם להפוך את האקסבוקס לסוג של מרכז בידור ביתי ולמשוך ספקי תוכן כנטפליקס, אמזון ועוד.
xCloud יציע גישה לכל 3,500 הכותרים שזמינים לאקסבוקס - יתרון עצום על פני השירות המתחרה של גוגל שיושק בתחילה עם תמיכה בכמה עשרות כותרים בלבד. קשה להעריך כיצד השירותים הללו ייראו אחד לצד השני - מיקרוסופט טרם חשפה את התמחור או המודל שהיא תציע למשתמשים. ניתן להעריך שהיא לא תתרחק יותר מדי מהמודלים הקיימים שלה - Gold ו-Game Pass שמאפשרים גישה לכותרים בהנחה עבור הראשון או משחק בכותרים בחינם לזמן מוגבל בתשלום מנוי חודשי מתחדש עבור השני. החברה גם הציגה מנוי חדש בשם Game Pass Ultimate בו ניתן לשחק בכל המשחקים של השירות (כ-100) במחשבים או בקונסולות במחיר של כ-15 דולר לחודש.
סוני עוד מתחממת על הקווים
עדיין לא ברור כיצד ייראה השירות המתחרה של סוני; ענקית הטכנולוגיה היפנית טרם חשפה את השירות המתחרה שלה והיא צפויה להציג את הקונסולה היורשת של הפלייסטיישן 4, ה-5 רק בשנה הבאה. לא ברור למה סוני התעכבה כל כך לעומת מיקרוסופט, אך הערכות הן שהיא מעדיפה למקסם את הרווחים מהקונסולה הנוכחית שעדיין נחשבת למובילת המכירות בעולם.
המאבק בין שתי הענקיות עשוי לעורר את השוק ואולי יפתח פתח לכניסה של שחקניות נוספות. כך למשל גם חנות המשחקים המקוונת Steam עשויה להיכנס לקלחת ולהציע שירות סטרימינג משלה, שדרוג של השירות הקיים והכושל שלה. השירות של גוגל צפוי לעלות כ-10 דולר לחודש. אך למרות הערכות מוקדמות - לא מדובר בשירות שמקביל ל-Game Pass של מיקרוסופט אלא כזה שדורש רכישה של כל כותר בו משחקים בנפרד. בהוספה של עלות הרכישה של בקר החומרה בכ-69 דולר, העלויות המצטברות של השירות הופכות אותו לפחות אטרקטיבי ביחס לקונסולות שמאפשרות יותר גמישות תפעולית ושימוש כמדיה סנטר.