בלעדי לכלכליסט
אחרי 4 שנים בלבד: סמסונג סוגרת את מאיץ הסטארט־אפים שהקימה בישראל
תאגיד הענק הדרום קוריאני סגר את Samsung Runway שפעל באזור יקום ולו היו כחמישה סבבים, בהם השתתפו כ־50 חברות ישראליות; הסיבה לסגירה לפי הערכות: מיצוי שעוברות ענקיות הטכנולוגיה בגישתן לתחום
חברת סמסונג סגרה את הפעילות של מאיץ החברות שלה Samsung Runway שפעל ביקום, כך נודע ל"כלכליסט", ואתר המאיץ כבר אינו פעיל.
- איגואזיו גייסה 5-10 מיליון דולר מסמסונג
- דו"ח סמסונג: הענקית בצרות, אך לא בגלל הטלפונים המתקפלים
- סמסונג תשקיע 120 מיליארד דולר בצמיחה בתחום המעבדים
Samsung Runway החל לפעול בישראל ב־2015 והציע לחברות מקומיות לחבור לענקית הקוריאנית כבר בשלבים המוקדמים של הסטארט־אפ ולפעול לשילוב טכנולוגיות במוצרים עתידיים של סמסונג.
על פי הערכות, למאיץ היו כחמישה סבבים, בהם השתתפו כ־50 חברות ישראליות. סמסונג הציעה ליזמים מענק של 50 אלף דולר, ייעוץ של מנטורים מטעמה, שיתופי פעולה עסקיים וליווי משפטי, מבלי לדרוש חלק באקוויטי.
סמסונג היא אחת החברות הפעילות בהייטק בישראל עם מספר קרנות המשקיעות בסטארט־אפים ישראליים. החברה אף ביצעה בישראל שתי רכישות – האחרונה השנה, אז רכשה את קורפוטוניקס בכ־150 מיליון דולר.
סגירת המאיץ של סמסונג מצטרפת לסגירת המאיץ של חברת אורקל בישראל. המאיץ שהחל לפעול ב־2017 במתחם שרונה בתל אביב הציע לחברות מתחום הענן ליווי של מנטורים וגישה למומחים של אורקל. לאחר שני מחזורים בהם השתתפו עשרות חברות החליטו באורקל לסגור אותו.
בשיחה עם "כלכליסט" העריכו בכירים בתעשייה כי הסיבה לסגירת המאיץ של סמסונג היא מיצוי שעוברות ענקיות הטכנולוגיה בגישתן לתחום: "הרבה חברות לא היו מחוברות לנושא החדשנות והקמת המאיץ היה עבורן צעד שיווקי חשוב, אך כמו כל אקט שיווקי הוא גם הגיע למיצוי. חברות הצליחו באמצעות המאיץ לסלול את הגשר לחברות הצעירות ולאחר מכן החליטו לסגור את הפעילות, שהפכה להיות בעיקר הוצאה כספית".
לעומת זאת, בביקורו החודש בישראל הכריז מנכ"ל אינטל העולמית בוב סוואן על הקמת מאיץ לחברות צעירות שנקרא אגנייט, כיריית הפתיחה להקמת מאיצים נוספים של החברה בעולם.