$
הייטק והון סיכון

סייבריזן הישראלית מגייסת 200 מיליון דולר מסופטבנק: "כל חברה היתה רוצה משקיע כזה"

זהו סבב הגיוס הגדול ביותר של חברת הסייבר הישראלית שהוקמה ב-2012 וגייסה, כולל ההשקעה הנוכחית, 400 מיליון דולר. הערכת השווי על פיה התבצעה ההשקעה לא נחשפה אך נרמז שהיא מעל ל"מיליארד דולר". מנכ"ל החברה ליאור דיב: "כל החברות שסופטבנק משקיעה בהן הופכות להיות הגדולות ביותר בתחומן"

הגר רבט 08:0006.08.19
סייבריזן (Cybereason) הישראלית מודיעה היום (ג') על גיוס סבב E בסך 200 מיליון דולר מסופטבנק היפנית, שהשקיעה בחברה גם בסבבי גיוס קודמים. זהו סבב הגיוס הגדול ביותר של החברה שהוקמה בשנת 2012 וגייסה, כולל ההשקעה הנוכחית, 400 מיליון דולר. מלבד סופטבנק, שהשקיעה בה מעל ל-350 מיליון דולר, השקיעו בסייבריזן גם CRV, Lockheed Martin, Spark Capital, Softbank.

 

ליאור דיב, מייסד משותף ומנכ"ל סייבריזן, אמר בשיחה עם כלכליסט שגם אחרי הסבב הנוכחי סופטבנק היפנית אינה מחזיקה באחוזי שליטה בחברה: "מי ששולט בחברה זה המייסדים, אנחנו מתווים את האסטרטגיה. כמו ברוב ההשקעות של סופטבנק הם לא מעוניינים בשליטה בחברה אלא דואגים שהחברות יהיו ממומנות. זו הסיבה שלפני כל השקעה שלהם הם בודקים היטב את הצוות". דיב סרב לחשוף לפי איזה הערכת שווי נעשתה ההשקעה אבל אישר שמדובר בשווי גבוה ממיליארד דולר.

מייסדי סייבריזן, מימין: יוסי נער, ליאור דיב, יונתן שטרים-עמית מייסדי סייבריזן, מימין: יוסי נער, ליאור דיב, יונתן שטרים-עמית צילום: cybereason

 

 

לשאלה מדוע בחרו שלא להכניס לסבב משקיעים נוספים מלבד סופטבנק, ענה דיב: "תמיד יש הצעות מימון נוספות, אבל סופטבנק היא המשקיע הכי גדול ואגרסיבי בעולם, כל חברה הייתה רוצה את הגב של משקיע כזה. אם יש לך יכולת ומשקיע כזה שמאמין בך ומוכן לממן אותך זו מערכת יחסים מצוינת. אפשר לראות גם שכל החברות שסופטבנק משקיעה בהן הופכות להיות הגדולות ביותר בתחומן".

 

את סייבריזן הקימו ליאור דיב, יונתן שטרים־עמית ויוסי נער במטרה לסייע לארגונים להתמודד עם מתקפות סייבר מתוחכמות. החברה מפתחת פלטפורמת שמאפשרת לארגונים לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון במטרה לאתר ולעצור תקיפות סייבר מתקדמות. הפלטפורמה נעזרת בלמידת מכונה וניתוח ביג דאטה על מנת לאתר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות, או פעולה אשר לא מתאימה לפרופיל המשתמש. היא מנתחת את הפעולות ומציגה את רצף האירועים מרגע תחילת ניסיון התקיפה, ובנוסף, מאפשרת תגובה מהירה כדי לעצור את המתקפה ולמנוע נזק לארגון.

 

"עברנו את השלב שבו אנחנו אומרים שיש לנו קונספט מגניב, אנחנו מוכיחים את זה בארגונים כל יום. עשינו קפיצת דרך משמעותית מאוד בתחום שלנו ויש דרישה עצומה מהשוק" אומר דיב לכלכליסט ומזכיר בהקשר זה את חשיפת סייבריזן מלפני חודשיים של מבצע סופטסל: מתקפת סייבר בינלאומית שנערכה כנראה בהובלת סין. התוקפים הצליחו להתבסס במשך מספר שנים בתוך הרשתות מבלי שייחשפו עם גישה למידע רגיש על מיליוני מינויים, כשמתוכם הם "סימנו" קבוצה של עשרות אנשים ספציפיים לצורך מעקב. דיב מספר שלאחר החשיפה צוותים של החברה ערכו הדרכות ללמעלה מ-80 חברות סלולר כמו גם לרגולטורים במדינות שונות.

 

"היום אנחנו חברה שלא מתעסקת רק בטכנולוגיה עצמה אלא באמת בהשפעה הרחבה של הסייבר; מה צריך לעשות בשביל למנוע תקיפות כאלה בעתיד", אומר דיב. "למרות שזה תחום שזוכה להרבה תשומת לב, מה שאנחנו רואים הוא רק קצה הקרחון, ככל שהזמן יעבור נגלה יותר תקיפות שנוגעות ביותר אספקטים של החיים שלנו". על אף שהוא מסרב לפרט במי מדובר, דיב מספר שסייבריזן עובדת היום גם ברמת המדינה להגנה על תשתיות ואירועים מיוחדים.

 

מדוע לצאת לסבב גיוס גדול כל כך בשלב זה?

"עשינו חישוב מה צריך בשביל לקחת את החברה להיות ציבורית ולהמשיך לגדול בצורה אגרסיבית, עם נוכחות גלובלית משמעותית, כולל יכולת מכירה. אנחנו מאמינים שבעיית הסייבר תלך ותגדל גם באופק של כמה שנים מהיום ולארגונים אין פתרון טוב, רובם נסמכים על טכנולוגיות ישנות שלא נותנות להם מענה".

 

מהחברה נמסר כי במהלך השנתיים האחרונות הוכפלה כמות העובדים בישראל ל-200 עובדים המועסקים במשרדים בתל אביב, ובכל משרדי החברה מועסקים 500 עובדים הפרוסים בבוסטון, לונדון, טוקיו וסידני. בשנתיים האחרונות מספר הלקוחות של סייבריזן גדל ביותר מ- 300% להיקף של 500 לקוחות, שמרביתם ארגונים גדולים הכוללים חברות מרשימת ה-Fortune 500 . מוצרי החברה מותקנים במיליוני נקודות קצה ברחבי העולם, בבנקים ותאגידים פיננסים בינלאומיים, יצרני תרופות, חברות תוכנה ושירותי IT, חברות מזון, ריטייל, ועוד. לפני שנתיים דורגה החברה במקום הראשון במדד החברות המבטיחות של כלכליסט.

 

סבב הגיוס הגדול של סייבריזן מצטרף לשורה של גיוסי ענק בהייטק הישראלי מהשבוע שעבר: חברת מאנדיי גייסה כ-150 מיליון דולר לפי הערכת שווי של כמעט 2 מיליארד דולר, מפתחת האפליקציות לייטריקס סגרה סבב של 135 מיליון דולר וקומפאס האמריקאית שהקים אורי אלון גייסה 370 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x