סייבריזן תסייע ל-ARM לפתח שבבים מאובטחים לתחום אינטרנט הדברים
חברת הסייבר הישראלית תפתח ביחד עם ענקית השבבים פיתרון אבטחה מובנה עבור דור השבבים הבא שלה. המעבדים המאובטחים צפויים להגיע למיליארדי מוצרים עד 2035, בשווקי התחבורה, האנרגיה, המובייל, התעופה ועוד
- ארה"ב: חוק סייבר חדש עושה סדר בבלאגן של מוצרי אינטרנט הדברים
- בוט-סרוויס: תוכנות אמזון ורובוטים מתחילים להחליף עובדי מלונות
- 70 פנים לאלקסה: האם אמזון היא שפיצחה את שוק הבית החכם?
"אבטחת מידע היא קריטית עבור סביבות ה-IoT", מסר ליאור דיב, מייסד-משותף ומנכ"ל סייבריזן. "המטרה שלנו היא לאבטח את העולם המחובר. העבודה עם ARM מאיצה את היכולת שלנו להפוך את החזון הזה למציאות. בעולם בו ניתן לפרוץ לכל התקן, נדרשת תפיסת אבטחת מתקדמת מבוססת שכבות הגנה שונות: הגנה היקפית מכל האיומים המוכרים, הניתנים לזיהוי, ובנוסף לכך - יכולת ניתוח מעמיקה, מבוססת AI שיודעת לזהות אנומליות ומאפשרת לארגונים להגיב לתקיפה". החברה מתכוונת להשתמש בידע ובניסיון שאגרה מתחום הגנות הסייבר כדי לסייע בעיצוב רכיבי אבטחה במעבדים של ARM.
סייבריזן הוקמה ב-2012 על ידי ליאור דיב, יונתן שטרים-עמית ויוסי נער. היא גייסה עד היום 189 מיליון דולר, כש-160 מתוכם מחברת סופטבנק היפנית בשני סבבים נפרדים. סופטבנק היא גם בעלת ARM, אותה רכשה ב-2016 בעסקה של 32 מיליארד דולר. מוקדם יותר השנה אישרה כי מכרה 51% מפעילות ARM בסין לקבוצה של משקיעים סינים ולפי דיווחים שונים בתקשורת מדובר בחברת הפרייוט אקוויטי Hopu Investments שמגובה בעצמה על ידי קרן הון ממשלתית.
בימים האחרונים דווח שסופטבנק - שהון מסעודיה ומדינות המפרץ מימן כמחצית מקרן ויז'ן שהקימה - עוקבת בדריכות אחר ההתפתחויות בפרשת העיתונאי הסעודי. קרן ויז'ן, שהיקפה 100 מיליארד דולר, נמצאת בימים אלה בעיצומה של גיוס קרן שניה בסכום זהה. יורש העצר הסעודי, הנסיך מוחמד בין סלמן, אמר מוקדם יותר החודש כי הסעודים מעוניינים להשקיע גם הפעם בקרן, ובאותו הסכום.