אפל השיקה מחשבי מק חדשים - לראשונה עם שבבים בייצור עצמי
אפל הציגה את מחשבי המק הראשונים עם שבבים משולבים פרי פיתוחה במקום מעבדי אינטל: מקבוק אייר שמגיע לראשונה ללא מאוורר, מקבוק פרו עצמתי ומק מיני עם תג מחיר זול יותר. המחשבים נחשפו באירוע מקוון שערכה הערב החברה
בקיץ שעבר הודיעה אפל על פרידה מהמעבדים של אינטל, בהם עשתה החברה שימוש יותר מעשור, לטובת שבבים משולבים שפותחו במלואם בחברה עצמה, בהובלת הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י. עם סיום התהליך תשלים אפל את העברת כל קו המוצרים שלה לשבבים מתוצרתה, שמכונים אפל סיליקון. הערב (ג') חשפה אפל את ההשבב המשולב הראשון למקים: M1, שמיועד למחשבי רמת הכניסה של החברה. "עד עכשיו, מק נדרש לשבבים רבים, ה-M1 משלב את כל השבבים השונים – מעבד, מעבד גרפי ועוד – על שבב אחד של 5 ננו-מטר", אמר סרוג'י.
המעבד על השבב הוא בעל 8 ליבות,. לדברי אפל הוא מוביל את התעשייה באספקת הביצועים הטובים ביותר ביחס לצריכת האנרגיה שלו, וצריכת האנרגיה שלו עומדת על רבע מזו של מעבדים עם ביצועים דומים. המעבד הגרפי של ה-M1 גם הוא בעל 8 ליבות, ומסוגל גם הוא לספק ביצועים מתקדמים בצריכת אנרגיה נמוכה יחסית למעבדים דומים. עוד כולל השבב מנוע ניורוני מתקדם עם 16 ליבות, שיכול לבצע 11 טריליון פעולות בשנייה ומשדרג יכולות כמו זיהוי קולי ועיבוד תמונה.
הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה של אפל למק, Big Sur, נבנתה כדי לעבוד במשולב עם השבבים של אפל, ותספק יכולות כמו יציאה מיידית ממצב שינה, כמו באייפון, והפעלה מהירה במיוחד של אפליקציות. יכולות ניהול צריכת אנרגיה מתקדמות מאפשרות להתאים את ביצועי המעבד בהתאם לאפליקציות שבהן נעשה שימוש, וכך להאריך את חיי הסוללה של המחשב.
על מנת להקל על המעבר מאינטל לאפל סיליקון, השיקה החברה כלים שמאפשרים להמיר אוטומטית אפליקציות שפותחו למקים מבוססי אינטל, או למפתחים ליצור אפליקציות שמסוגלות לרוץ על כל מק, ללא קשר למעבד שבתוכו. מקים עם אפל סיליקון יוכלו להריץ גם אפליקציות שפותחו לאייפון ולאייפד בלי צורך להתאמה מצד המפתחים (אם כי כמה מפתחים בולטים, כמו גוגל ופייסבוק, לא יאפשרו לאפליקציות האייפון שלהם לרוץ על המק עם ההשקה.
המק מבוסס ה-M1 הראשון הוא דגם מקבוק אייר חדש. למחשב מסך 13 אינץ' והעיצוב דומה לדגמי האייר הקיימים. לדברי החברה, בזכות השבב שלה הוא מהיר פי 3.5 לעומת הדור הנוכחי של האייר, וביצועי הגרפיקה שלו מהירים פי 5. אלו מאפשרים יכולות כמו משחקים מתקדמים יותר או עריכה מורכבת יותר של סרטונים ותמונות. המנוע הניורוני של החברה מסוגל לבצע פעולות למידת מכונה פי 9 מהר יותר לעומת הדור הקודם, ורכיב זיכרון הפלאש המובנה מהיר פי 2.
צריכת האנרגיה וניהול החום המתקדמים של המכשיר אפשרו לאפל לוותר על המאוורר, לראשונה בדגמי אייר. חיי הסוללה של המחשב עומדים על 15 שעות גלישה בוויי-פיי ו-18 שעות צפיייה בווידיאו, 6 שעות יותר מהדור הנוכחי, ופי 2 יותר זמן שיחות וידיאו.
בדומה למקבוק אייר העדכני, יש למחשב שני חיבורי USB-C. המחיר ההתחלתי של המחשב לא השתנה ויעמוד בארה"ב על 999 דולר לפני מע"מ.
דגם המק השני שמושק עם ה-M1 הוא המק מיני, דגם המחשב השולחני הזול ביותר של אפל. לדברי אפל, הוא מהיר פי 3 מהדור הנוכחי של המק מיני, והביצועים הגרפיים שלו מהירים פי 6. וזאת, בעשירית מהגודל של מחשב הווינדוס הנמכר ביותר בעל ביצועים דומים. המחיר ההתחלתי בארה"ב יעמוד על 699 דולר לפני מע"מ, מאה דולר פחות מדגם המק מיני הנוכחי.
לסיום חשפה אפל דגם מקבוק פרו 13 אינץ' חדש. בדומה למקים האחרים שחשפה היום אפל, גם הוא עצמתי יותר לעומת הדור הנוכחי בזכות ה-M1: ביצועים מהירים פי 2.8 וביצועים גרפיים מהירים פי 5. למחשב מערכת קירור אקטיבית, שמאפשרת לו לשמור על ביצועים גבוהים גם עם היישומים התובעניים ביותר. חיי הסוללה ארוכים ב-10 שעות לעומת הדור הקודם ולדברי אפל המחשב מסוגל לגלוש בוויי-פיי במשך 17 שעות ולצפות בווידיאו במשך 20 שעות ללא צורך בטעינה. המחיר ההתחלתי לא השתנה ועומד בארה"ב על 1,299 דולר בלי מע"מ.
כל המחשבים יגיעו לחנויות בארה"ב בשבוע הבא, וזמינים להזמנה מוקדמת החל מהיום. הגרסה העדכנית של מערכת ההפעלה למק תושק לכלל המשתמשים ביום חמישי.