2008 בתיירות העולמית: 924 מיליון תיירים טיילו ברחבי הגלובוס
מדובר בעלייה של 2% בלבד במספר התיירים לעומת השנה שלפני, כך עולה מנתוני ארגון התיירות העולמי. בין שווקי התיירות החזקים בשנה החולפת: מצרים, לבנון וירדן
924 מיליון תיירים בינלאומיים טיילו ברחבי העולם ב-2008, כך עולה מנתונים שפרסם אתמול (ג') ארגון התיירות העולמי (UNWTO). מדובר בגידול של 2% או 16 מיליון נוסעים, בהשוואה ל-2007.
העלייה של 2% בתיירות הבינלאומית בשנה החולפת מבוססת בעיקרה על תוצאות גבוהות שנרשמו
ההאטה בתנועת התיירות הבינלאומית ב-2008, באה בהמשך לארבע שנים חזקות במיוחד בתנועה, עם עלייה ממוצעת של 7% בשנה בין 2004 ל-2007 - הרבה מעבר לממוצע המסורתי של 4% עלייה בתנועה.
בארגון מסבירים, כי הדרישה לתיירות הואטה באופן משמעותי במשך השנה, בעקבות השפעה של "כלכלה עולמית בלתי יציבה", שכללה משברים כלכליים, עליות במחירי הדלק ותנודות חדות בשערי החליפין. יחד עם זאת, מסבירים כי "התיירות מתמודדת טוב יותר עם המשבר, לעומת תעשיות אחרות כמו תשתיות, נדל'ן או רכב".
בחלוקה לאזורים עולה שמרבית התיירים, 488 מיליון, ביקרו באירופה - ואולם זה גם האזור שרשם את הגידול הבלתי מורגש בתנועה, בהשוואה לשנה שלפני, של 0.1% בלבד.
באזורי אסיה והפסיפיק ביקרו בשנה החולפת 188 מיליון תיירים, גידול של כ-2%; באפריקה ביקרו 47 מיליון תיירים, גידול של כ-5%; במזרח התיכון ביקרו 53 מיליון תיירים, גידול של 11%.
באמריקות ביקרו 148 מיליון תיירים, גידול של כ-4%, כאשר בחלוקה מפורטת יותר מדובר בכ-99 מיליון תיירים שביקרו בצפון אמריקה (3%+), 20 מיליון ביקרו בקאריביים (1%+), כ-8 מיליון ביקרו במרכז אמריקה (8%+) ו-21 מיליון בדרום אמריקה (6%+).
יעדים ספציפיים שבהם נרשמו תוצאות חיוביות בשנה החולפת, כך על פי הארגון, הם הונדורס, ניקרגואה, פנמה, אורוגוואי, קוריאה, מקאו, אינדונזיה, הודו, מצרים, לבנון, ירדן, מרוקו וטורקיה.
לגבי התחזית ל-2009, בארגון צופים בין 0% שינוי בתנועה במקרה הטוב, בשנה הנוכחית, ועד ירידה של 2%. על פי התחזית האמריקות ואירופה יהיו האזורים המושפעים ביותר מהתמורות הכלכליות. באסיה ובפסיפיק צופים לנתונים חיוביים, אם כי הגידול בתנועה יהיה איטי יותר בהשוואה למספרים שנרשמו באזורים אלה בשנים האחרונות. צפי דומה גם למזרח התיכון ולאפריקה.
"ההיסטוריה הוכיחה שמשברים מספקים גם הזדמנויות, מכוון שהם דורשים מאמץ מיוחד של התעשייה", נכתב בהודעת UNWTO, "יתרה מכך, אם הפעולות בטווח הקצר לטיפול במשבר הכלכלי, יסייעו בטווח הארוך בנושאים כמו עוני עולמי ושינויי אקלים, מבנה התעשייה אף יתחזק".