בג"ץ מתערב בשביתת הפרקליטים: מחר דיון בהרכב של שלושה שופטים
בעקבות עתירה שהגיש עו"ד דוד פורר החליט בג"ץ להתערב; בעתירה נטען כי התנאי המוקדם למו"מ שהוצב לפרקליטים - לחזור לעבודה "אינו לגיטימי ומהווה מדיניות שפוגעת בזכויות החוקתיות של הפרקליטים"
בג"ץ החליט להתערב בשביתת הפרקליטים. בעקבות עתירה שהוגשה היום בבוקר נקבע דיון למחר בבוקר בהרכב של שלושה שופטים בראשות הנשיאה דורית בייניש. לבייניש יצטרפו השופטים אשר גרוניס ואסתר חיות.
בתוך כך מלשכת ראש הממשלה נמסר שראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את מנכ"ל משרדו
שביתת הפרקליטים נכנסת ליומה ה-40 והבוקר הוגשה עתירה לבג"ץ נגד ראש הממשלה, שרי האוצר והמשפטים, הממונה על השכר באוצר, היועץ המשפטי לממשלה וארגון פרקליטי המדינה. בעתירה מתבקש בג"ץ להתערב ולהוציא צו שיורה לצדדים לשבת למשא ומתן ללא תנאים.
מי שהגיש את העתירה הוא עורך הדין דוד פורר, שכיום עומד בראש מחלקת ליטיגציה במשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג, ובעבר כיהן כפרקליט בפרקליטות המדינה במשך 9 שנים, עד לשנת 2007. פורר מייצג חשודים ונאשמים בתיקים פליליים, כמו גם תובעים ונתבעים בתיקים אזרחיים המתנהלים מול הפרקליטות. "הלקוחות מושפעים באופן לא ראוי מן השביתה", נכתב בעתירה.
פורר טוען עוד, כי מזה מספר שבועות לא מנהלים הצדדים משא ומתן בגלל התנאי המוקדם שהוצב לפרקליטים – שיחזרו לעבודה ורק לאחר מכן ינהלו מו"מ מולם. "התנאי אינו לגיטימי ומהווה מדיניות לא ראויה שפוגעת בזכויות החקותיות של הפרקליטים", נכתב בעתירה, "עמדת משרד האוצר ושר המשפטים מהווה התנהגות פוגענית וקפריזית החורגת מנורמת ההתנהגות הראויה".
עו"ד פורר התייחס בעתירה לפרסומים בדבר שיקולים זרים שייתכן ומניעים את שרי הממשלה, ומתכוון לסיוע לצחי הנגבי כדי שלא יוגש הערעור מצד הפרקליטות על ההכרעה בעניינו. "לעותר אין מידע על שיקולים זרים קונקרטיים, יחד עם זאת, עצם קיומו של חשש כזה עשוי להביא לפגישה של אמון הציבור בטוהר כוונותיהם של מנהיגי הציבור".