השלטון המקומי הגיש תוכנית נגד יוקר המחיה
ברשויות המקומיות השביתו אתמול את השירותים לתושבים לאות הזדהות עם המחאה הציבורית והגישו לשר הפנים רשימת הצעות ופתרונות
במרבית הרשויות המקומיות השביתו היום (ב') את השירותים לאות הזדהות עם המחאה הציבורית הנמשכת. במסגרת ההשבתה לא ניתנו שירותים למשרדי הממשלה, לא התקיימה קבלת קהל ולא בוצעו פינוי אשפה וניקוי רחובות.
במקביל נפגשו ראשי הרשויות המקומיות עם שר הפנים אלי ישי והציגו
על אף ההשבתה, מספר רשויות שראשי העיריות שלהן מזוהים עם הליכוד נמנעו משביתה, ובהן ירושלים, לוד וקריית אונו. מחר תחזור הפעילות ברשויות לשגרה.
"המצוקות הן מצוקות אמיתיות", אמר ל"כלכליסט" יו"ר מרכז השלטון המקומי שלמה בוחבוט. "נפגשנו עם נציגים ממחאת האוהלים בתל אביב ובבאר שבע כדי לייעץ להם כמי שמכירים את השטח. השלטון המקומי ישמח להיות חלק מכל צוות חברתי שיתגבש. לראשי הרשויות יש ידע מקצועי רב ואנו יכולים להוות רשת ביטחון של הממשלה. אני קורא להוסיף לצוות שיתגבש גם את ראשי המשק וגורמים נוספים פרט לשובתים ולמוחים, כדי שכל אחד ייתן את חלקו ויתגייס לפתרון המשבר".
ואכן בין ההצעות ששטחו אנשי השלטון המקומי בפני שר הפנים נכללה הצעה להקמת מטה חירום לאומי בראשות ראש הממשלה. בנוסף הציעו ראשי הרשויות לשנות את מדיניות המס תוך הפחתת המס העקיף וכן להגדיל את היקף ההנחות הניתנות בתשלומי הארנונה, כאשר הממשלה תשפה את הרשויות המקומיות על אובדן ההכנסות. כמו כן הוצע להפחית את מחירי המים ב־30%, לסבסד מוצרי מזון בסיסיים בעד 20% ולהחזיר מיליארד שקל למערכת החינוך.
בנוגע למצוקת הדיור הציעו ראשי הרשויות לאמץ מה שהם מכנים "עקרונות דיור בר־השגה", אך לא פירטו את כוונותיהם. בנוסף הוצע מבצע ניקוי שולחן בוועדות המחוזיות, להחזיר את תקציבי שיקום השכונות ואף להשתמש בחברות הכלכליות של הרשויות המקומיות לבנייה ציבורית ובנייה לשכירות.
בניסיון לחזק את הפריפריה הציעו במרכז השלטון המקומי לקדם תוכניות מתאר ברשויות הערביות, לפרוס רשת ביטחון לקבלנים ולקבוע מחיר תקרה של 600 אלף שקל לדירות בגודל 100 מ"ר בפריפריה.
בנוסף הוצע להעניק תוספות תקציב באמצעות תוכנית אזורי העדיפות הלאומית שישמשו בין השאר למתן הטבות למורים, ליצירת מקומות תעסוקה ומתן תמריצים לתעשיינים ומעסיקים ולהגדלת הגדלת תקציבי תשתיות התחבורה.