פרסום ראשון: האוצר מחדש את הדיון בהפרטת שירות התעסוקה
ל"כלכליסט" נודע כי ועדת העבודה והרווחה תחל להכין מחר שוב את תוכנית ויסקונסין לקריאה שנייה ושלישית. לפני כחודש וחצי נפגשו נציגים מהאוצר עם יו"ר הכנסת רובי ריבלין ודרשו כי יממש את הבטחתו לקיים דיונים סביב הסעיפים שפוצלו מחוק ההסדרים
התוכנית מעניקה רישיון לגופים פרטיים לקדם את השתתפותם של מקבלי הבטחת הכנסה בשוק העבודה. לאחר שרישיון הגופים הפועלים פג ולא הוארך תוקפן ביקשו באוצר לחדש את המיזם בחוק ההסדרים אחרון. אלא שיו"ר הוועדה חיים כץ השתמש בסמכותו לפצל את הסעיף מהחוק. כעת דורשים באוצר לקדם מחדש את החוק .לפני כחודש וחצי נפגשו נציגים מהאוצר עם יו"ר הכנסת רובי ריבלין ודרשו כי יממש את הבטחתו לקיים דיונים סביב הסעיפים שפוצלו מחוק ההסדרים. הממשלה הכניסה בו מספר שינויים - אך לדעת חברי הכנסת אלו לא מספקים. הדיון מחר - בהשתתפות נציג האוצר והתמ"ת צפוי להיות סוער במיוחד.
חברי כנסת רבים טוענים כי התוכנית לא יעילה ומרעה את מצב מחפשי העבודה. ח"כ שלי יחימוביץ' התבטאה בעבר כי "רוב ההשמות הן בעבודות דלות שכר שאינן מחלצות מעוני. ממוצע השכר החודשי למשתתף הוא 2,791 שקל. לבצע בעלות של 34 אלף שקל השמה לשכר רעב שכזה זו לא הצלחה. זו חרפה מוסרית וכלכלית".
ממסמך שהוכן בכנסת לקראת הדיון והגיע ל"כלכליסט" עולה כי הגרסה שמבקשת הממשלה לאשר גדושה - לדעת חברי הכנסת - בסעיפים בעייתים. בין שאר טוענים בכנסת כי הנוסח החדש מכיל "פגיעה קשה באימהות חד הוריות מאחר ובאוצר רוצים להחיל הוראה קבועה שכל אם שיש לה ילד מגיל שנה חייבת להשתתף בתוכנית". כמו כן, טוענים כי ההליכים להפחית את חובת השתתפות בת 35 שעות שבועיות מסורבלים. הח"כים דורשים בנוסף כי כל התקנות צריכות להיות בסמכות ועדת העבודה. "אין להסכים להחייאה אוטומטית של התקנות שכבר לא בתוקף ועל הממשלה להביא את התקנות לאישור הוועדה כדי לא לעקוף אותה".
כמו כן, באוצר מעוניינים ששיטת התאגידים הפרטיים תישאר, אך אלו יוכלו להתקשר עם מלכ"ר כשותף בהפעלת מרכזי התעסוקה. בוועדה מבקשים כי מלכ"רים גם יוכלו לשמש כמפעילים של מרכזי התעסוקה ולא רק כשותפים לתאגידים פרטיים. סעיף נוסף מבקש כי התגמול למפעיל יהיה גבוה יותר ככל שמשך ההשמה יהיה ארוך יותר, השכר שישולם למשתתף יהיה גבוה יותר ומשתנים נוספים. האוצר והתמ"ת סירבו לפרט יותר מכך בטענה ששיטת התגמול תקבע במסמכי המכרז שיפורסם.
בהצעת החוק המתוקנת אמורים משרדי התמ"ת והאוצר לפרט את מכלול תפקידי המדינה במסגרת תוכנית ויסקונסין, לרבות תפקידי מנהלת התוכנית וסמכויות הבקרה והפיקוח על המפעילים (בנוסח שעבר קריאה ראשונה לא ניתנו בידי המינהלה כלי פיקוח); "בעניין זה יש להקפיד שבנוסח המתוקן שיובא על ידי הממשלה הפיקוח יהיה ממשי וניתן ליישום", נכתב במסמך.