מפגינים חסמו כביש סמוך למשרדי עמידר בירושלים; עשרה נעצרו
המפגינים ממאהל "אין ברירה" בעיר חסמו את הכביש בדריש להכרה בדרישתם שהממשלה תספק דיור ציבורי לאזרחים
במאהל מתגוררות כ-20
לטענת המפגינים, הנהלת עמידר לא ניסתה ליצור כל הידברות עימם. מדוברות עמידר נמסר כי מנהל סניף עמידר, זאב פניני יצא אל המפגינים בכוונה לשוחח עימם אך "התנהגותם האלימה לא אפשרה זאת". עוד נמסר כי המפגינים שפכו חביות צבע ולא הגיעו מתוך רצון לייצר דיאלוג. ויקי וענונו, שנעצרה בהפגנה, מסרה ל"כלכליסט" כי מדובר בשקר גס. "יש לנו הכל מצולם ומתועד ולא עשינו שום פעולה אלימה", היא אומרת. "מחינו על הצדק שלנו והבענו את המחאה והכאב שלנו והשוטרים הגיעו והתחילו לעצור אותנו בכוח. אם אני ישנה עם הילדה שלי כבר שלשה שבועות באוהל ואף אחד לא בא, לא מעמידר ולא מהעירייה ולא ממשרד השיכון יש לנו זכות לבוא ולהפגין במדינה דמוקרטית".
דובר עמידר הודה כי בכירי החברה לא הגיעו בכל ימות המאבק למאהלי המחאה, גם לא למאהלים המאופיינים עם נפגעי הדיור הציבורי. לדבריו, משרדי עמידר פתוחים לכולם ונותנים שירות לכל מי שנזקק."גם עמידר נמצאת במצוקה. יש מחסור גדול בדירות והממשלה צריכה להקצות לה דירות. יש פה בילבול בין עמידר למשרדי הממשלה, עמידר לא בונה דירות היא מנהלת אותן עבור המדינה".
רשימת ההמתנה לדיור ציבורי מגיעה כיום ליותר מ-50,000 עולים ועוד כ-10,000 וותיקים. בערים המרכזיות זמן ההמתנה עולה לעיתים על שש שנים. יושבות המאהל דורשות שהקריטריונים לזכאות לדירה לאימהות חד הוריות ישונו, ושהממשלה תספק דיור ציבורי לאזרחים הנזקקים.