בג"ץ אסר על פינוי מאהל המחאה בחוף נחשולים
העותרים יצאו במאבק נגד תוכנית מינהל מקרקעי ישראל לבניית כ-500 יחידות נופש באזור בריכות הדגים
שלושת העותרים הם מיוזמי ומפעילי המאבק נגד התוכנית של ממ"י לבניית כ-500 יחידות נופש באזור בריכות הדגים, הממוקם מצפון לקיבוץ נחשולים, כ-300 מטר מקו החוף. לפני שישה ימים הקימו פעילי המאבק מאהל מחאה בחוף, במסגרת פעילות המחאה נגד תוכנית הבנייה. ארבעה ימים בלבד לאחר הקמת המאהל קיבלו הפעילים התראה בכתב מטעם המינהל, המורה להם לפנות את מאהל המחאה תוך 48 שעות - עד היום בשעה 12:00 - וזאת משום שלא קיבלו את רשות המנהל להקים מאהל במקום.
יש לציין שהמאהל הוקם באזור המשמש כאתר קמפינג של משפחות ומטיילים, כך שלאורך כל הקיץ היו בחוף בנחשולים אוהלים של נופשים ומטיילים, והמינהל לא הביע כל התנגדות לכך ונמנע מלהורות על פינויים.
עו"ד נירה שלו מהאגודה לזכויות האזרח טענה בעתירה שהחלטת המינהל לפנות את מאהל המחאה שהוקם בחוף נחשולים, ארבעה ימים בלבד לאחר הקמתו, למרות שהוא אינו מפר את הסדר הציבורי ואינו גורם למטרד או הפרעה כלשהי, מהווה פגיעה קשה בחופש המחאה. "העובדה שהמינהל מאפשר דרך קבע הקמת אוהלי נופש בחוף נחשולים, מלמדת כי ההחלטה לפנות את מאהל המחאה נשענת על שיקולים זרים של התנגדות לתוכן המחאה וניסיון פסול להשתיקה".
לדברי גיל ששון, פעיל במאהל המחאה וממגישי העתירה, "בזמן שברחבי הארץ פועלים מאהלי מחאה חודשים ארוכים ללא הפרעה במסגרת המחאה החברתית, מנהל מקרקעי ישראל מחליט באופן תמוה לפנות את המאהל שלנו תוך זמן כל-כך קצר. חוף הים בנחשולים הוא המקום המתאים והראוי ביותר לקיים את המחאה שלנו שמטרתה 'להציל את חוף נחשולים', לכן נראה שהמטרה היחידה לשמה ניתנו צווי הפינוי היא לפגוע פגיעה קשה בעצם המאבק הלגיטימי שלנו."
חוף נחשולים הוכרז כגן לאומי על-מנת לשמר אותו טבעי ולמנוע אפשרות של פיתוח. באחת מוועדות התוכנית נכתב: "סביבת התכנית הינה אזור בעל נוף פתוח בעורף החוף ומצטיינת בערכיות נופית גבוהה". בסה"כ מדובר בשטח חופי ושמורת הטבע קטן יחסית, בעל מגוון אקולוגי מיוחד במינו הנמצא ברצועה של פחות מקילומטר בין כביש 4 לבין רצועת החוף – אשר בחלקה מהווה את גן לאומי חוף דור.