בתום חודש וחצי - ועדת טרכטנברג תקיים במוצ"ש פגישת עבודה אחרונה
אחת הסוגיות שעדיין נותרו פתוחות נוגעות להכנסת האוכלוסיה החרדית למעגל העבודה. מיד לאחר פרסום הדו"ח ביום שני הוא יועלה לרשת והגולשים יוזמנו לשאול שאלות
ועדת טרכטנברג תקיים במוצ"ש פגישת עבודה אחרונה - כך נודע ל"כלכליסט". לפחות עשר 'קצוות' בדו"ח נותרו פתוחות והוועדה תתכנס שוב בסוף השבוע כדי להגיע לסיכומים אחרונים. בפגישה יוצגו נתונים נוספים שנאספו לאורך השבוע, במטרה להגיע לסגירה מושלמת של הדו"ח. אחת המחלוקות שהתעוררה נסובה
ביום שני בצהריים יגיש ראש הוועדה פרופ' מנואל טרכטנברג את הדו"ח לראש הממשלה בנימין נתניהו. מסיבת העיתונאים צפויה להיערך אחר הצהריים. רק אז הציבור בישראל יערוך סוף סוף היכרות רשמית עם ההישגים האופרטיביים של מחאת הענק שהתחוללה בחודשי הקיץ. שר האוצר יובל שטייניץ, אגב לא ישתתף במסיבת העיתונאים משום שהוא ישוב מארצות הברית רק ביום שלישי. עם זאת שטייניץ, שדחק בוועדה בעיקר לקדם הטבות לאמהות עובדות, מעודכן בנעשה ושולח לבכירי האוצר החברים בוועדה את הערותיו.
הדו"ח הוא פרי עבודה מאומצת של הוועדה אותה מינה נתניהו לפני כחודש וחצי. צוותי המשנה של הוועדה התכנסו עשרות פעמים במהלך החודש וחצי האחרונים. מליאת הוועדה, המורכבת מ-14 חברים, התכנסה לאורך השבועות ל-9 פגישות ארוכות. ביום שלישי נערך הדיון הלפני אחרון שארך כ-12 שעות והסתיים בחצות.
לכל אורך הימים האחרונים מעלים הצוותים את המסקנות על הדף במטרה להכין מוצר מוגמר עד לתחילת השבוע. אף שהגיעו להסכמות פה אחד סביב מרבית הנושאים, נותרו כמה קצוות פתוחים שעוררו חילוקי דעות בפגישה האחרונה. זאת עקב, מה שהגדיר חבר ועדה "הסתכלות מקצועית שונה על הפתרון המועדף". ההחלטות לא התקבלו בהצבעות, ולמעשה טרכטנברג הוא זה שקובע את הנוסח הסופי של הדו"ח.
בימים האחרונים גיבשו בוועדה את מתכונת העבודה ביום שאחרי הגשת המסקנות. ל"כלכליסט" נודע כי חברי הצוות החלו בצילום סרטונים בהם הם מבהירים את המסקנות שגיבשו. אלו יועלו ליוטיוב מייד לאחר פרסום הדו"ח. בד בבד, הדו"ח יועלה לרשת, וגולשים יוזמנו לשאול שאלות לגבי קטעים ספציפיים בו - עד לרזולוציית משפט בודד - ולקרוא תיגר על אחרים. מומחי הוועדה יתגייסו להשיב על הטענות.
קובץ ההערות המלא יישלח לשרים שמכהנים כחברי הקבינט החברתי כלכלי. הקבינט הוא זה שיקיים הצבעות סביב פרקי הדו"ח ויגיש גרסה מעובדת לראש הממשלה. כפי שזה נראה עכשיו, לפחות סביב חלק מהפרקים צפויה התמודדות לא פשוטה. לנציגים של כל מפלגה בקבינט עמדה שונה, והשרים צפויים להתקוטט ביניהם ולבצע שינויים במסקנות. זאת כדי להגן על מגזרים שונים אותם הם מייצגים, ואשר כבר החלו להפעיל עליהם לחץ בנושא.