$
המחאה החברתית

מסתמן כישלון לנתניהו: השרים נגד טרכטנברג

אחרי מספר זגזוגים, החליט ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקיים הצבעה על אימוץ המלצות טרכטנברג והפעיל מכבש לחצים על השרים. כלום לא עזר. נכון לעכשיו, 15 מבין 29 השרים מתנגדים - בהם ליברמן, ישי וברק

רונן מדזיני, ynet 18:0103.10.11
מרד שרים נגד ראש הממשלה: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, יובל שטייניץ, תלו תקוות גדולות בדו"ח טרכטנברג - אבל בדיון הדרמטי שנמשך מהשעה 10:00 בבוקר (יום ב') - מסתמן רוב למתנגדים. מאזן הכוחות לפי שעה הוא: מתוך 29 שרים, 15 מתנגדים, 13 תומכים והשר דניאל הרשקוביץ מתלבט.

 

נתניהו ניסה להפעיל לחץ כבד על השרים, והודיע שבכל מקרה ההצעה לאימוץ המלצות טרכטנברג תועלה להצבעה, אבל כאמור - לפי שעה נראה כי מאמציו כשלו כישלון חרוץ. ראש הממשלה זיגזג בעניין ההצבעה. אתמול שינה את דעתו בנוגע לעצם ההצבעה מספר פעמים, והיום כאשר החליט לקיים את ההצבעה, התברר לו שהשרים לא בצדו.

 

שרי ישראל ביתנו הודיעו שיתנגדו, וגם שיחת טלפון בין נתניהו לשר אביגדור ליברמן, השוהה באוקראינה לא הועילה. בנוסף אליהם, הודיעו ארבעת שרי
ש"ס וכן השרים סילבן שלום ויוסי פלד שיתנגדו.

 

ליברמן והשר עוזי לנדאו, שסייר בצפון, לא נכחו והשאירו פתקי הצבעה נגד. גם שרי מפלגת העצמאות של אהוד ברק הודיעו שיתנגדו לאימוץ המלצות טרכטנברג, בעקבות הקיצוץ בתקציב הביטחון. נתניהו נועד עם השרים ברק ואלי ישי מוקדם יותר והפעיל עליהם מכבש לחצים, אך כמו במקרה ליברמן - גם הפעם, זה לא עזר לו.

 

"מצטער על כל הפליק-פלאקים שעושים לנו"

 

בפתח ישיבת הממשלה השבועית התייחס נתניהו לדו"ח ואמר: "יש פה שינוי כיוון ואזרחי ישראל צריכים לדעת שמשנים את סדר העדיפויות. אנו עושים את העבודה באחריות, כאשר המשימה המרכזית העומדת בפנינו היא הורדת יוקר המחיה בישראל. זהו שורש המצוקה וזה מה שאנחנו באים לתקן או לשנות".

 

על פי ראש הממשלה, אם ישראל לא תנהג באחריות היא עלולה להגיע למצב כמו של מדינות אחרות בעולם, העומדות בפני קריסה כלכלית, "אנחנו ננהג אחרת. לא נפתח את האוברדראפט של המדינה. נאמץ את עיקרי הדו"ח ואחר כך נלך קדימה עם המלצות פרטניות וישראל תפרוץ דרך חדשה".

 

בהמשך התברר שלנתניהו בעיות עם רוב בממשלה. השר אטיאס אמר ש"אחת הבעיות עם הדו"ח היא שהוא מטפל במעמד הביניים, באנשים שעובדים קשה ולא יכולים לגמור את החודש ושאכן צריך לטפל בהם, אבל בצדי הדרך שכחו את האנשים שלא יכולים להתחיל את החודש: דיירי הדיור הציבורי. החובה שלנו לטפל ולהכניס שינויים. אם יהיו שינויים - נתמוך, אם לא יהיו שינויים - לא

נתמוך".

 

"אני מצטער על כל הפליק-פלאקים שעושים לנו", ציין שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, שזעם כל שהוחלט לבסוף כן להביא את הדו"ח להצבעה בממשלה, למרות הזמן הקצר שניתן כדי ללמוד אותו. "פעם אומרים לנו 'כן מעבירים', פעם אומרים לנו 'לא מעבירים'. לא יאה להצביע אחרי שנתנו לשרים אפס זמן להתכונן וללמוד את הדו"ח".

 

גם ברק, הביע את התנגדותו לאישור ההמלצות. "המחאה וועדת טרכטנברג הן נושאים כבדים, חיוניים ומחייבים דיון רחב ומעמיק בממשלה", אמר שר הביטחון בהודעה שפרסם לקראת הדיון בממשלה, "מפלגת העצמאות מתנגדת להחלטה שהתקבלה היום בנושא ותפעל לדחיית ההצבעה בממשלה עד שיתבררו כל משמעויות התוכנית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x