גיל שוויד: "ישראל אטרקטיבית גם אחרי העלאת מס חברות"
בצעד מפתיע הביע מנכ"ל צ'ק פוינט תמיכה במחאה החברתית ובמסקנות ועדת טרכטנברג, שהמליצה להעלות את מס החברות ל־25%
בהתבטאות מפתיעה הביע היום (ג') מנכ"ל צ'ק פוינט גיל שוויד תמיכה בהעלאת מס החברות במסגרת המחאה החברתית. "העלאת מס החברות על ידי הממשלה היתה מעשה נכון בראי המחאה החברתית", אמר שוויד.
"גם לאחריה, ישראל עדיין נחשבת למדינה אטרקטיבית להשקעות. אם המחאה החברתית תייצר סביבה שטוב יותר לחיות בה, וצעירים ירגישו בה נוח יותר, הדבר יהפוך את ישראל למקום טוב עוד יותר להשקעות". שוויד התייחס להחלטת הממשלה לאמץ את מסקנות ועדת טרכטנברג, שהמליצה להעלות בחזרה את מס החברות ל־25% לאחר שכבר הוחלט להורידו.
את הדברים אמר שוויד בכנס המיזוגים והרכישות שערך משרד רואי החשבון סומך־חייקין KPMG ומשרד עורכי הדין נשיץ־ברנדס, אשר שוויד נחשב לאחד מלקוחותיו ולהצלחה הגדולה ביותר של המשרד. במהלך הכנס הוצגה תחזית ההכנסות של צ'ק פוינט לשנת 2011, שלפיה תרשום החברה הכנסות של כ־1.25 מיליארד דולר השנה, לעומת הכנסות של 1.1 מיליארד דולר בשנה שעברה.
"אנחנו פונים לחברה"
"אנחנו לא קונים לשם קניות אלא עושים זאת רק כאשר אנחנו מגלים שהחברה הנרכשת תשתלב במסגרת אסטרטגיה גדולה יותר", אמר שוויד, בהתייחסו לאסטרטגיית הרכישות של צ'ק פוינט לאורך השנים. החברה האחרונה שרכשה צ'ק פוינט היא דיינסק, חברה ישראלית מיקנעם, שנרכשה לפי ההערכה בעשרות בודדות של מיליוני דולרים.
"80% מהרכישות שעשינו הן תוצר של אסטרטגיה פרואקטיבית, שבה אנחנו פנינו לחברה ולא ההפך. לפעמים אנחנו נפגשים ללא מטרה מוצהרת עם חברות, זו הדרך שלנו להכיר ולהזין זה את זה במידע וברעיונות. זה מפתח לנו את הדמיון".
עד כה רכשה צ'ק פוינט שבע חברות הייטק בינלאומיות, בהן NFR, פוינט סק, ליקוויד משינס וחטיבת האבטחה של נוקיה. נוסף על רכישת דיינסק בישראל, צ'ק פוינט רכשה את פעילות סופהוור הישראלית בשנת 2002, תחילה בעסקה שבה נרכשו אחזקות הרוב, ובמהלך השנה החולפת נרכשה שארית המניות בחברה.
"צמיחה פתאומית"
"רכישת חברה אינה דבר קל; כשקונים חברה, גדלים בבת־אחת ובאופן פתאומי", אמר שוויד. "מניסיוני, רכישת חברה שוחקת אוטומטית 30% מהפעילות של החברה הנרכשת, כך שאם הנרכשת צמחה במונחים נמוכים יחסית, רכישה יכולה לגרום לה להפסיק לצמוח. לכן אנחנו אף פעם לא שוקלים לקנות חברה רק כי יש לנו מזומנים לכך, אלא אם החברה נחוצה מאוד מבחינה טכנולוגית, או שהיא גדלה בקצב מטורף שאכן מצדיק את המחיר שלה. את כל אלה יחד קשה למצוא בחברה אחת".
"רכישה גורמת לצוות הניהולי הנרכש לאבד את הרוח העצמאית והיזמית שלו", אומר שוויד. "כאשר החברה היא שלהם, היא עבורם עניין של חיים ומוות, אך כאשר הם נרכשים, החברה היא עניין של לחיות כך או אחרת.
"מניסיוני, הנהלות של חברות נרכשות עוזבות מהר מאוד. אנחנו משתדלים לעשות את השינוי בתנאי העובדים כבר במועד הרכישה ולא להמתין עם זה כמה חודשים. זה עובד מצוין, ואז העובדים לא נאבקים בשינוי".
לכתבה באנגלית לחץ כאן