דיבידנדים: עובדי סושידו מחפשים מזור
סושידו הישנה פורקה, ועובדת תחת חברה חדשה. העובדים המפוטרים רודפים אחרי הכסף, והבעלים אילן מזור מבטיח שבבוא היום ישלם להם. רק עוד קצת סבלנות
שלשום פנו עובדים לשעבר במסעדת סושידו בשדרות רוטשילד בתל אביב לבית המשפט המחוזי בעיר, בדרישה לפרק את חברת סושידו של אילן מזור, שהפעילה את המסעדה עד מרץ האחרון. באמצעות עו"ד אופיר רונן טוענים העובדים, ש־15 מהם פוטרו מהמסעדה, כי סושידו חייבת להם 140 אלף שקל.
מבדיקת "כלכליסט" עולה כי מזור דאג שמסעדת סושידו תמשיך לפעול חרף חובותיה, אבל תחת חברת קו־אה גרופ, שקנתה מחברת סושידו את פעילות המסעדה. כך, חברת סושידו הישנה נשארה בעיקר עם החובות ובלי הנכס העיקרי שלה. ומי הם בעלי המניות בקו־אה גרופ? ובכן, מזור מחזיק ב־15%, וביתרה מחזיקים כדורגלן העבר וסוכן השחקנים רוני גפני (25%), מיכאל כחלון (25%), קרין לביא (15%), נגה הדרי (10%) ודניאל אדרי (10%). "הקמתי את סושידו לפני 13 שנה ומכרתי את רובה במרץ", אמר מזור בתגובה. "נשאר לי עוד חלק קטן בחברה החדשה, שאותו אני והשותפים שלי מנסים למכור כבר חודשיים. אני לא מעוניין בכסף, ומה שאקבל בתמורה אשלם לעובדים".
מזור, אושיית לילה תל אביבית בדימוס, נכנס לעסקי המסעדנות דרך חבר ילדות, המסעדן המנוח אבי אלדר. יחד הקימו את סושידו ב־1998.
נציגם של בעלי המניות החדשים בסושידו מסר בתגובה: "מזור חייב לחברה עשרות אלפי שקלים ולכן לא יכול למכור כרגע את חלקו. חברת קו־אה גרופ אינה חייבת ולו שקל בודד לעובדיה".
(מארק שון וגלי ווליצקי)
ראשים מתעופפים
מכירתה של נס טכנולוגיות לקרן סיטי ממשיכה לטלטל את שדרת הניהול. רו"ח אשר טוריאל, סגן ראש חטיבת המיסוי בקבוצה, הודיע על עזיבתו, לאחר שבשבועות האחרונים עזבו גם מנהלת משאבי האנוש של נס ישראל, קרן ברקו, סמנכ"ל הכספים של "נספרו" - חטיבת המוצרים של נס - עופר שיינברג, סגן נשיא בכיר למשאבי אנוש בחטיבה הגלובלית עצמון ליפשיץ וסגניתו הדס הלברייך.
(אסף גלעד)
פקידים מעופפים
רק אלוהים יודע מתי תהיה רכבת קלה, אבל זה לא הפריע אתמול לשר התחבורה ישראל כץ, יו"ר נ.ת.ע מיכאל רצון ופמליותיהם לחגוג את חנוכת המעבר לתחבורה ציבורית חדשה בצומת בילינסון בפתח תקווה. מהיום יוכלו אוטובוסים לנסוע בנתיב ללא רמזורים בציר ז'בוטינסקי, שבו הושקעו 100 מיליון שקל.
אורחים מעופפים
אליעזר שקדי, מנכ"ל אל על, עובד קשה. אתמול אירח במשרדי החברה עם היו"ר עמיקם כהן את עו"ד אלן דרשוביץ, ממגיני חופש הביטוי הבולטים בארה"ב ומי שלנצח ייזכר כעורך הדין של או. ג'יי סימפסון. דרשוביץ, הידוע בתמיכתו בישראל, הרצה בפני עובדי החברה על ספרו "ישראל - כתב הגנה", וגם קיבל כרטיס מועדון נוסע מתמיד. ערב קודם נכח שקדי עם רעייתו ענת בארוחת ערב מצומצמת לנשיא קבוצת התעופה האזרחית של בואינג, ג'ים אלבאו, שנערכה בביתו של עמיקם כהן בכפר שמריהו. בארוחה השתתף גם נשיא בואינג ישראל דוד עברי.
עונת הנדידה
אחד המצטרפים למפעיל הסלולר הווירטואלי החדש, רמי לוי תקשורת, היה רמי לוי עצמו. אתמול בבוקר עבר ממספר הטלפון בקידומת 052 למספר טלפון בקידומת שהוקצתה לחברת הסלולר שלו, 055-66. "אמנם לקח שעה בערך עד שהתהליך הסתיים, עם כל החברות שהיו מעורבות בכך, אבל זה עבר חלק", אמר לוי ל"כלכליסט". מלבד לוי, כמה בכירים בחברת התקשורת החדשה הצטיידו אף הם בקידומת החדשה. יתר עובדי החברה ימתינו לתורם.
לוי מצטרף למנכ"לי סלולר אחרים שנדדו והחליפו קידומת בשנתיים האחרונות: ניר שטרן, סמנכ"ל השיווק של פלאפון שעבר לניהול נטוויז'ן וכעת יחליף את עמוס שפירא כמנכ"ל סלקום (052); יעקב גלברד, שמונה למנכ"ל פרטנר והוחלף בידי חיים רומנו (054); ויעקב נדבורני, לשעבר סמנכ"ל השיווק של 012 סמייל וכעת מנכ"ל מירס (057).
(גילעד נס)
דיבידנדים מעבר לים: לישראל בשנאה
אחד מנושאי הדיון החמים ביותר בטוויטר אתמול היה "ישראל שונאת". חיפוש אחרי התגית "israelhates#" העלה אלפי תוצאות שהתעדכנו מדי דקה. לפי האתר Tagdef, התגית הופיעה במקום השני - אחרי ג'סטין ביבר.
לא ברור מי התחיל את הדיונים בנושא, אבל פעילי זכויות אדם ופעילים פרו־פלסטיניים מחו"ל מצאו בו שלל רב. "ישראל שונאת חופש ודמוקרטיה", כתב סטודנט באוניברסיטת קהיר. "ישראל שונאת תמימות ילדים", כתב אחר. גם פעילי שמאל ישראלים השתמשו בדיון כדי להביע תסכול ומחאה נוכח גל החקיקה ששוטף את הכנסת לאחרונה. "ישראל שונאת גם יהודים כמוני" כתב אחד מהם.
מנגד, היו מי שהתגייסו להילחם במסרים השליליים. "אני אוהבת את ישראל. בואו לבקר ותתאהבו כמוני", כתבה מישהי תחת התגית. אחרים מנסים להסיט את הזרקור: "מדוע מדברים על 'ישראל שונאת', ולא על סוריה שרוצחת המונים מבני עמה?" נכתב בציוץ אחד. "ישראל שונאת את העובדה שבסוריה הומוסקסואליות היא בלתי חוקית", נכתב באחר.