דיבידנדים: מאחורי הקלעים של פרישות הבכירים מרשות ההגבלים
בקשות שהגישו רועי רוזנברג, סגן הכלכלן הראשי, ונאוה קרואני מהמחלקה המשפטית, לקיצור תקופות הצינון שלהם בדרכם למגזר הפרטי, מגלות מה גרם להם להתפטר
ההחלטה של שלומי פריזט, הכלכלן הראשי ברשות ההגבלים, לחזור בו מכוונתו לסיים את תפקידו, שיבשה את תוכניותיו של סגנו רועי רוזנברג להתמודד וגם לזכות בתפקיד. זו הטענה המרכזית של רוזנברג בבקשה שהגיש אתמול לבית המשפט המחוזי בירושלים לקיצור תקופת הצינון שלו, בדרכו למחלקת ההגבלים במשרד הייעוץ של איציק סוארי.
מתברר שרוזנברג, שהודיע על רצונו לעזוב את רשות ההגבלים כבר באוקטובר האחרון, חזר בו חודש לאחר מכן כשהבין שיש אפשרות שיוכל לזכות בקידום. "לאחר הודעת הפרישה המקורית של פריזט (בנובמבר 2011 - מ"ש) החלטתי להתמודד על תפקיד הכלכלן הראשי ואף הגשתי את מועמדותי לתפקיד", כותב רוזנברג בבקשה. "לאחר שד"ר פריזט הודיע כי הוא מעוניין להישאר בתפקידו (בינואר 2012 - מ"ש) הודיע הממונה על הגבלים על הקפאת המכרז".
רוזנברג מעוניין לפרוש לאחר 6.5 שנים ברשות ולהתחיל את העבודה אצל סוארי כבר ב־1 במרץ, בתפקיד שמאז פרישתו לפני שנתיים של מנחם פרלמן - בעבר הכלכלן הראשי ברשות ההגבלים - לא אויש.
פורשת נוספת מרשות ההגבלים, שהגישה אתמול בקשה לבית המשפט לקיצור תקופת הצינון, היא עו"ד נאוה קרואני מהמחלקה המשפטית, שמבקשת לעבור לעבוד במשרדו של דוד תדמור, בעבר הממונה על הגבלים. קרואני, בניגוד לרוזנברג, נתקלת בהתנגדות של נציבות שירות המדינה לוותר לה על ארבעה חודשים. קרואני טוענת בפני בית המשפט כי בכך נפגעים "חופש העיסוק והזכות להתפרנס".
קרואני ניהלה ברשות תיק מול משרד תדמור, בהליך המשפטי שמנהלים חמשת הבנקים הגדולים נגד קביעת הממונה כי הם מעבירים ביניהם מידע בעניין העמלות. הליך הגישור שהתנהל בין הבנקים לרשות הסתיים בכישלון, והצדדים צפויים לחזור לבית הדין להגבלים בשבועיים הקרובים. משרד תדמור מייצג בתיק זה את הבנק הבינלאומי. קרואני הסבירה לבית המשפט כי נסיבות ההתקשרות עם תדמור לא היו על בסיס יחסי עבודה, אלא "דרך קשרים חברתיים". הלכה למעשה, אין לה אפשרות להתקשר עם משרד עורכי דין המתמחה בהגבלים, אשר לא עבד מולה ברשות.
קרואני מסרה בתגובה: "אני פועלת בדיוק לפי החוק. בית המשפט יכריע". רוזנברג סירב להגיב.
מארק שון
הפגישה שלא היתה
על רקע כוונת הממשלה להוריד את תקרת דמי הניהול בחיסכון הפנסיוני החליטו באיגוד בתי ההשקעות המתהווה בימים אלו לעשות מעשה: לפני כשלושה שבועות נקבעה פגישה בין האיגוד, שבראשו צפוי לעמוד רונן טוב - מנכ"ל בית ההשקעות פסגות - לבין לשכת סוכני הביטוח בראשות אודי כץ. הפגישה היתה אמורה להתקיים במשרדי פסגות, בנושא דרכי הפעולה המשותפות למניעת הורדה חדה מדי בדמי הניהול בקופות הגמל, שצפויה לפגוע בהכנסות שני הצדדים. אלא שברגע האחרון הוחלט על ביטולה, וזאת על רקע המלצת היועצים המשפטיים של הצדדים שחששו כי מפגש כזה עלול להוות הפרה של חוקי ההגבלים העסקיים.
אודי כץ מסר בתגובה כי "הפגישה היתה אמורה להתקיים על פי בקשת בתי ההשקעות. ירדנו מזה אחרי שעורכי הדין הסבירו לנו שזה עלול להיות בעייתי". רונן סולומון מסר בשם איגוד מנהלי בית ההשקעות כי "היועצים המשפטיים מצאו כי החיבור הוא לא לעניין, וגם האיגוד עדיין לא קם, אז ירדו מזה".
רחלי בינדמן
כשאליעזר שקדי שוכח איפה הוא חי, ורון חולדאי שוכח מי זה שקדי
מינגלינג, אומלט ים תיכוני, ניגון חליל של נעימת הרועה הבודד - כך נפתח אתמול יריד התיירות IMTM בגני התערוכה בתל אביב. היה גם רגע של פטריוטית מפי, איך לא, מנכ"ל אל על אליעזר שקדי, שאמר מעל הבמה: "אני עומד כאן כאזרח גאה של ישראל. יש לנו את המקום המרתק על פני כדור הארץ". בהחלט מרתק היה לשמוע את "הטייס ששכח את שם הטייס", כאשר ראש עיריית תל אביב רון חולדאי עלה לבמה כדי להציג את מנכ"ל אל על, אבל שכח את שמו של שקדי.
בלטו בחיוורונם: הדוכן הטורקי, שבעבר היה הגדול ביותר בתערוכה ואף הדיף ריחות של שווארמה, ואתמול כבר היה מרוחק יותר, קטן יותר והמקסימום שקיבלו שם היה רחת לוקום. אגב, אם או בלי קשר למהומות, המיצגים של יוון התמהמהו באונייה בלב ים, מה שהותיר להם דוכן עגמומי למדי.
באו: מנכ"ל אי.די.בי תיירות דוד קמיניץ, מנכ"ל ארקיע גדי טפר ואבי נקש מבעלי החברה, שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, מנכ"ל התאחדות המלונות שמואל צוראל והנשיא עמי פדרמן, יו"ר אופיר טורס בועז וקסמן, מנכ"ל השטיח המעופף אייל קשדן, ומנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות יוסי פתאל.