חברת Tipa Corp - הזוכה הגדולה בתחרות "קלינטק" 2012
החברה מפתחת אריזות מתכלות לחלוטין שניתנות להשלכה לאשפת קומפוסט. חברת יוניברב, שפיתחה תהליך להפקת שמן מאצות זכתה בקטגוריה בתחום תחליפי הדלקים וחברת AIT שפיתחה טכנולוגיה לניצול טוב יותר של הרוח זכתה בקטגוריית אנרגיה מתחדשת
חברת Tipa Corp היא הזוכה הגדולה בתחרות "קלינטק 2012" של "כלכליסט". החברה נבחרה על ידי חבר השופטים מבין 12 חברות ירוקות שהשתתפו בתחרות במסגרת הוועידה. Tipa Corp שנוסדה על ידי דפנה ניסנבאום וטל נוימן מפתחת אריזות מתכלות לחלוטין שניתנות להשלכה לאשפת קומפוסט. העטיפה של Tipa עשויה פולימרים ביו־מתכלים שכוללים תכונות הדומות לשקית, ואף מספקים שקיפות גבוהה. בין שלל האריזות שפותחו ניתן למצוא פאוצ'ים למשקאות, בקבוקים ושקיות מתכלות ויריעות שניתן לעטוף בהן כל דבר או לבנות מהן שלל צורות של אריזות. החברה זכתה בתחום טכנולוגית המחזור והטיהור.
חברות נוספות שזכו כל אחת בקטגוריה שלהן בתחום תחליפי הדלקים היא חברת יוניברב שפיתחה תהליך להפקת שמן מאצות, ביוניברב מנצלים את כל היתרונות שיכולים להיות לבית גידול אצות כדי ליצור שמן וביו־דלק, שמחירו יתחרה בזה של הנפט או אפילו של התוצרת החקלאית שמשמשת לביו־דלקים. חברת AIT שפיתחה טכנולוגיה לניצול טוב יותר של הרוח זכתה בקטגוריית אנרגיה מתחדשת. הפתרון של AIT הוא להצמיד ללהב של הטורבינה מכשיר ייחודי, מעין מרעד (אקטואטור) שמכסה את הלהב בשכבה דקה של פלזמה. זו מפיגה את המתח החשמלי באוויר, כך שתופעת ההזדקרות נמנעת. הפתרון ידידותי במיוחד לטורבינות אנכיות, המופעלות כשבשבת, ולכן מתאים גם לטורבינות קטנות וביתיות. הפלזמה הייחודית גם הופכת את פעילות הטורבינה לשקטה יותר, מה שמגביר את האטרקטיביות שלה לשטחים עירוניים.
חבר השופטים כלל בין היתר את: ניר זכלינסקי יו"ר חבר השופטים, אריק שפיר מ-KPMG, אבי ברנמילר ממייסדי סולל שנמכרה לסימנס באקזיט הגדול ביותר בתחום, ורות דגן ראש צוות איכות הסביבה בהרצוג פוקס נאמן.
התחרות היום היא השלב הסופי של התחרות שכלל שלב של חצי גמר בו היו 24 חברות. את הפרס לחברה העניק גלעד ארדן השר להגנת הסביבה וניר זכלינסקי יור חבר השופטים. הפרס הראשון הוא בשווי 120 אלף שקל של פרסום ב"כלכליסט" וייעוץ אצל פירמת רואי החשבון KPMG ופירמת עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן.