מופז נותן לכחלון הזדמנות לשנות
ביטול הבחירות יאפשר לשר לתקן חור עצום בתוכניתו לשנות את מבנה שוק התקשורת בישראל
בשבועות האחרונים היה קשה לפספס את סיבוב ההופעות של שר התקשורת משה כחלון, במופע המבטיח "רפורמה בתקשורת 2: השוק הסיטונאי". חמש שנים, שתי ועדות ציבוריות ושני שרי תקשורת שקיבלו את המלצותיהן היו אמורים להוביל, סוף סוף, לפתרון הבעיה שהוועדות והשרים הגדירו כבעיה העיקרית בשוק התקשורת: מיעוט תשתיות התקשורת הקווית בישראל.
בזק ו־HOT הן היחידות המחזיקות כיום בצינורות תקשורת, שהן הרכיב הקריטי ביותר באספקת שירותי אינטרנט קווי, טלפוניה קווית וטלוויזיה לבתי ישראל. הרעיון מאחורי "השוק הסיטונאי" הוא לדרוש משתי חברות אלו לאפשר לחברות דוגמת סלקום ופרטנר לרכוש מהן את הזכות להשתמש באותו חיבור פיזי לבית הלקוח. המתחרות יוכלו להוסיף עליו את שירותי התקשורת והמדיה ולהציע ללקוח חבילה מושלמת, או את המוצרים בנפרד.
תמריצים להפעלת השוק הסיטונאי
תחת כל מיקרופון רענן הסביר השר כי הפעם גובשה תוכנית שתאפשר לממש את הרעיון הישן הזה. במדיניות שפרסם לפני כשבועיים, נקראו בזק ו־HOT להתחיל במשא ומתן עם המתחרות כבר כעת. עם הגזרים שממתינים לחברות בסיום התהליך נמנית ההבטחה לבטל את ההפרדה המבנית בין בזק לבזק בינלאומי ובין HOT ל־HOT.net, וכן והתחייבות כי בהמשך, במועד שלא ננקב במדיניות, ישקול השר לאפשר לבזק ולפלאפון וכן ל־HOT ולמירס להתמזג.
לצד הגזרים, המדיניות כוללת גם מקל: אם בתוך חצי שנה מפרסום המדיניות לא יציגו HOT ובזק לפחות הסכם אחד עם המתחרות, יתערב השר ויקבע את התנאים שבהם יחויבו לאפשר למתחרות להשתמש בתשתיותיהן. לכאורה הכל נפלא, אלא שפיזור הכנסת השבוע היה טורף את הקלפים.
מרווח נשימה לקידום התוכנית
כדי לבצע את שינויי החקיקה הנדרשים במטרה להעניק לו סמכויות מדויקות להתערבות במקרה של כישלון במשא ומתן, יידרש כחלון לנסח את השינויים עם משרד המשפטים, להביאם לאישור ועדת השרים לחקיקה, לאשרם בקריאה ראשונה, לאשרם בוועדת הכלכלה ובקריאה שנייה ושלישית - משימה בלתי אפשרית בטווח הזמן שנותר לנושא.
לו היתה הכנסת מתפזרת הבוקר, הכנסת החדשה וועדותיה היו מתכנסות שוב בנובמבר לכל המוקדם - שבעה חודשים לאחר פרסום מסמך המדיניות, וחודש לאחר שכחלון היה יכול לכאורה להתערב במשא ומתן. שימו את עצמכם בנעלי בזק ו־HOT; עד כה הסתדרו חברות אלו לא רע עם ההפרדה המבנית שנכפתה עליהן. האם לא ייתכן שהיו מחליטות לעכב את הדיונים בידיעה שלחברות המתחרות אין אלטרנטיבה אחרת, ושעד תחילת 2013 לפחות לא יוכל שר התקשורת לכפות עליהן דבר?
כעת, כאשר מופז וקדימה העניקו לממשלה הנוכחית ולשריה מרווח נשימה והכנסת לא תפוזר, מוטב לכחלון לוודא כי יש בידיו ובידי משרדו כלים אפקטיביים למימוש ההצהרות שפרסם.