ביה"ד ביטל את ההחלטה למנות את ואכים למנכ"ל מפעל הפיס
השופטים הורו לחברי ועדת האיתור להתכנס בשנית ולדון ב-63 המועמדיות שהוגשו, לאחר שהיו"ר עוזי דיין טען כי ואכים אינו עומד בדרישה המהותית ליושר ויושרה
בית הדין האזורי לעבודה בת"א-יפו ביטל את החלטת ועדת האיתור שבחרה לתפקיד מנכ"ל מפעל הפיס את ג'קי ואכים. בית המשפט הורה לחברי ועדת האיתור להתכנס בשנית, לדון ב-63 המועמדויות שהוגשו ולהמליץ מחדש בפני היו"ר על לפחות שלושה אנשים לתפקיד מנכ"ל הפיס.
בחודשים האחרונים
עבאדי ציינה במכתבה כי בתור הרגולטור האמון על המפעל "לא תשלים עם התקשורת הלקויה בין היו"ר לדירקטוריון", וביקשה שימונה לתפקיד המנכ"ל רק מי "שיושרם ויושרתם לרבות התאמתם הם ברמות הגבוהות ביותר".
ואקים ציין בבקשתו את השתלשלות הדברים ואת סירובו של דיין לכבד את החלטת ועדת האיתור בטענה כי ואקים עמד לחקירת מח"ש בעבר ולא ציין זאת בפני הוועדה. לטענתו, התיק נסגר מזמן ואין צידוק משפטי לעיכוב המינוי ע"י דיין.
המנכ"ל האחרון, שאול סוטניק, עזב את תפקידו בנובמבר האחרון ובראשית פברואר הגישה ועדת האיתור בראשותו של יעקב פרץ את המלצותיה ליו"ר עוזי דיין. דיין, אשר על פי תקנון מפעל הפיס הוא הגורם היחידי שבסמכותו להמליץ לדירקטוריון על זהותו של המנכ"ל, סבר כי ואכים לא עומד בדרישות הסף הנדרשות לתפקיד המנכ"ל מבחינת הדרישה המהותית ליושר ויושרה. דיין דרש בהחלטתו שלא לקבל את המלצת הוועדה, כי עצם חתימתו של ואכים על תצהיר כוזב מחייבת את פסילתו מלהציג את מועמדותו לתפקיד המנכ"ל. לפי דיין, בחירת ואכים לתפקיד מנכ"ל הפיס, הגוף הרגיש ביותר הנוגע בכספי ציבור, תהווה מהלך הרסני עבור הפיס.
את מפעל הפיס והיו"ר ייצגו עוה"ד אלי זהר ומשה מזור ממשרד גולדפרב זליגמן ושות'. את ואכים ייצג עו"ד נחום פינברג. את הדירקטורים של מפעל הפיס ייצג עו"ד גדעון פישר.
ג'קי ואכים מסר בתגובה: "מדובר בתוצאה לה ציפינו. ביקשנו מבית הדין לבטל את החלטת ועדת האיתור, על מנת לפתוח את דיוני הועדה מחדש. לא מדובר בביטול המינוי, אלא בביטול המלצת הוועדה, וזאת כאמור, על מנת שהועדה תתכנס מחדש ותדון בהחלטה".