$
משפט

ביהמ"ש דחה ניסיון של קרן ההשקעות לבכירים להסיט תביעות לאיי הבתולה

קרן סאמיט, שהתפרקה ב־2009 לאחר שהפסידה 84% מכספי המשקיעים, חויבה לנהל בישראל תביעה של 4.5 מיליון שקל שהגישו נגדה משקיעיה

מארק שון 23:5227.06.12

שלוש שנים לאחר התפרקותה של קרן ההשקעות סאמיט שבה השקיעו בכירים רבים בשוק ההון, החליטה אתמול שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, מיכל אגמון־גונן, כי הקרן תחויב להתמודד עם תביעות המשקיעים נגדה בבית המשפט בישראל.

 

ביולי 2009 הודיעו מנהלי הקרן למשקיעים כי היא מתפרקת, לאחר שהפסידה כ־84% מכספי המשקיעים בחודשים שלפני סגירתה. בספטמבר האחרון הגישו שני משקיעים תביעה בגובה 4.5 מיליון שקל נגד הקרן ובנק הפועלים, בשל ההפסדים שנגרמו להם. בתגובה ביקשה הקרן להעביר את התביעה לאיי הבתולה, בנימוק שבמסמכי ההשקעה המקוריים הופיע סעיף ולפיו כל סכסוך עתידי יתברר בבית המשפט באיי הבתולה. ואולם, בית המשפט קבע כי המשך המשפט ייערך בישראל.

 

איי הבתולה איי הבתולה צילום: shutterstock

 

את סאמיט הקימו ב־2006 אייל קורן ומודי אשכנזי. עם המשקיעים בקרן נמנים אלפרד אקירוב, אודי אנג'ל, הפרסומאים ראובן אדלר ואייל חומסקי, נעם לניר ועופר גלזר, שהיה מעורב גם בהקמת הקרן ובשיווקה בתחילת דרכה. את התביעה המדוברת הגישו שני משקיעים לא מוכרים, אלינור בן יעקב וארקדי גורינשטיין באמצעות עורכי הדין אסף ברם, גיא קרן ועוז סאסי ממשרד ברם, סלוקי ושות׳.

 

מהתביעה עולה כי שני המשקיעים היו חלק ממחלקת פלטינום של הבנק, וכי ב־2006 הצמיד הבנק לבן יעקב יועצת השקעות אישית שייעצה לה להשקיע בקרן סאמיט. לפי התביעה, אחד הנימוקים של היועצת היה כי "דרור נגל, בכיר בבנק, הגיע לסיכומים עם מנהלי הקרן כי הם ינהלו קרן סגורה, והבנק עצמו ישקיע מכספיו שלו — ועוד כמה עשרות משקיעים". לטענת התובעת, במהלך כנס שארגן הבנק שבו נכחו בכירים מבנק הפועלים, נגל חזר על הדברים שאמרה היועצת.

 

עו"ד אסף ביגר שמייצג את הקרן מסר בתגובה: "המשמעות של ההחלטה היא פתיחת פתח מסוכן לכך שלא יכבדו הסכמי שיפוט בלעדיים בהסכמי הקרנות האחרים. אנחנו לומדים את ההחלטה, ולא מן הנמנע שנערער". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x