$
בארץ

עובדי תעש לא קיבלו משכורת חודש יוני

במשרד האוצר אומרים כי למרות שהמדינה היא הבעלים, היא אינה מחוייבת להעביר כספים לחברה לצורך תשלום שכר. ברקע הדברים, המשא-ומתן בין העובדים לאוצר להבראת החברה תקוע

מיקי פלד 17:3109.07.12

3,300 עובדי תעש לא קיבלו עד כה את משכורות חודש יוני, בשל גרעון תזרימי קשה שהחברה נקלעה אליו. עלות המשכורות לחודש יוני היא כ-60 מיליון שקל. המדינה, מצידה, לא מתכוונת כרגע להזרים לחברה כספים שכן לטענת משרד האוצר העובדים מסרבים לשתף פעולה במשא-ומתן להבראת החברה.

 

בשנים האחרונות הפסידה תעש כל שנה כ-200 מיליון שקל ומאז 2011 קיבלה סיוע מהמדינה לתשלום משכורות בסך 500 מיליון שקל. חלק מהסכום ניתן על ידי משרד הביטחון כתשלום עבור רכישות עתידיות.

 

מערכת של תעש מערכת של תעש

 

במשרד האוצר אומרים כי למרות שהמדינה היא הבעלים של החברה, אין לה חובה להעביר כספים לתשלום המשכורות, שכן תעש היא ישות משפטית נפרדת. העובדים, מצידם, תקפו אתמול בצורה קשה את אנשי האוצר.

 

איציק יהודה, יו"ר ועד עובדי תעש, אמר כי עובדי תעש הינם בני ערובה של פקידי האוצר והאשים את האוצר בכך  שמטרתו היא לפנות את הקרקעות במרכז הארץ עליו יושבת תעש "עבור המיליארדרים של ישראל".

 

מהאוצר נמסר, כי "העובדים הם הגורם היחידי שכרגע מעכב את חתימת ההסכם, תוך שימוש בתרגילים מניפולטיביים, מתוך מחשבה כי המדינה תמשיך להחיות את תעש לעד על חשבון משלם המיסים וכי הם אינם נדרשים לצעדים מבנים וארגוניים".

 

עד השבוע שעבר נראה היה כי השיחות בין הצדדים על הסכם הבראה מתקדמות היטב. הצדדים כבר הגיעו לסיכום על פרישה מרצון של 950 עובדים (צעד שלדברי החברה יחסוך לה 220 מיליון שקל בשנה), העמדת רשת בטחון לפרישה מוקדמת של 1,000 עובדים נוספים ובהמשך הפרטת החברה לאחר הבראתה. כמו כן, דובר על מעבר של חלק ממפעלי תעש לנגב החל משנת 2018. העובדים שיישארו יקבלו בתמורה תוספות שכר של כ-11%, בנוסף ל-7% שקיבלו כל עובדי המגזר הציבורי כחלק מההסכם בין האוצר להסתדרות. עם זאת, יש לציין כי תוספת זו הינה תיקון להקפאת התוספות שנמשכה שנים ארוכות בחברה עקב מצבה הפיננסי. אולם, העובדים חוששים כי השינוי הארגוני יפגע בצורת העבודה ובהמשך בתנאי העבודה שלהם, ובמיוחד המעבר לנגב שיקשה על חלק גדול מהעובדים להגיע כל בוקר למפעלים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x