$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": רק שתי חברות יוכלו להתמודד על ביטוח שיניים לעובדי מדינה

הפניקס והמבטחת הקיימת דקלה שבבעלות הראל הן היחידות שעומדות בתנאי המכרז, שדורש ניהול קיים של 50 אלף מבוטחים בתחום השיניים. מפרסמת המכרז החברה למפעלי כלכלה ותרבות: "ההליך מנוהל בשקיפות אף שאיננו חייבים לבצעו"

גולן חזני 07:0019.07.12

ענף הביטוח סוער בעקבות פרסום מכרז ביטוח השיניים של עובדי המדינה החודש, שנוסח כך ששתי חברות ביטוח בלבד עומדות בתנאיו: חברת דקלה, המשמשת כמבטחת של העובדים ושנמצאת בבעלות מלאה של הראל, וחברת ביטוח הפניקס. חברות הביטוח המבקשות להתמודד במכרז נדרשו להגיש את טופסי ההתמודדות עד 1 באוגוסט, כאשר הביטוח יתחיל ב־1 בספטמבר. בענף הביטוח טוענים כי הזמן הקצר שניתן להיערכות מקשה לגייס נציגי שירות לצורך מתן מענה למבוטחים.

 

ביטוחי השיניים מסופקים לכ־50 אלף מעובדי המדינה באמצעות החברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה, המעניקה שירותי כלכלה, תרבות ורווחה לעובדי המדינה. החברה כפופה לרשות החברות ולמשרד האוצר ומוחזקת שווה בשווה בידי המדינה וההסתדרות. לפני כעשרה ימים הוציאה החברה מכרז חדש לבחירת מבטחת לטיפולי השיניים למשך חמש השנים הקרובות, ושכרה כיועץ למכרז את שלומי לוטינגר, המשמש בין היתר כיועץ להראל בנושאים שונים. למכרז, הכולל תנאי סף נוקשים, ניגשו שבע מתמודדות.

 

מרפאת שיניים. דקלה היא המבטחת הנוכחית מרפאת שיניים. דקלה היא המבטחת הנוכחית צילום: תומי הרפז

 

התנאי המרכזי במכרז שפרסמה החברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה דורש כי חברות הביטוח המבקשות להתמודד במכרז כבר ינהלו כ־50 אלף מבוטחים בביטוח שיניים. בתנאי זה עומדות רק הפניקס, דקלה והראל שכאמור היא בעלת דקלה. חברות ביטוח אחרות המחזיקות במיליוני מבוטחים בביטוח כללי דוגמת מגדל ומבטחים מחזיקות ב־40–49 אלף מבוטחים בביטוח שיניים, ולכן אינן רשאיות להתמודד במכרז.

 

מנורה מבטחים שביקשה להתמודד במכרז פנתה לחברה למפעלי כלכלה ותרבות במכתב רשמי שבו ציינה כי אמנם היא מבטחת 25 אלף מבוטחי שיניים, אך יש בידיה כלים לעמוד בשירות בקנה המידה הנדרש של עובדי המדינה ולפיכך היא מבקשת לקבל הזדמנות שווה למרות תנאי המכרז.

 

גורם בחברת ביטוח גדולה אמר ל"כלכליסט" כי תנאי המכרז דורשים שהמבטחת תעניק לעובדי המדינה טיפולים ממשיים באותה העלות המקובלת לביטוח בסיסי העומדת על 20–30 שקל. "במכרז מופיע תנאי שלפיו באותו מחיר החברה המתמודדת תצטרך להוסיף גם טיפולים ממשיים של שתל אחד ושלושה כתרים, למשל", אמר הבכיר.

 

מהחברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה נמסר בתגובה כי "ההליך התחרותי מנוהל אף שהחברה אינה מחויבת לבצעו ומתנהל בשקיפות מלאה, במקצועית ובתום לב. האינטרס היחיד למכרז הוא לבחור לעמיתי החברה את הביטוח הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר בתנאים שאינם נופלים מהתנאים הנוכחיים. בחירת המציע תיעשה באמצעות ועדת ביטוח שמינה הדירקטוריון ושמדווחת לו. הואיל ומדובר בנושא מקצועי ומורכב שכרה החברה את שירותיו של לוטינגר, שהוא מומחה בתחום כדי שיסייע בידה. חשש למשוא פנים לכאורה מצד היועץ הביטוח מתבסס על עובדות מסולפות שמקורן במי מהמתמודדים במכרז.

 

"הסדר הביטוח הנוכחי של החברה מונה 43 אלף מבוטחים, כשהחברה צופה עלייה במספר המבוטחים בעקבות השיפורים הצפויים בפוליסה. תנאי הסף שנקבעו במכרז הם סבירים והכרחיים כדי לאפשר לחברה לקבל הצעות רק מחברות בעלות ניסיון מוכח בניהול ותמחור הסדרי ביטוח בהיקפים דומים, כולל ניהול תביעות ומתן שירות למספר רב של מבוטחים. האפשרות לשנות את תנאי הביטוח במהלך התקופה היא הסדר מקובל בביטוח קבוצתי ותיעשה בתיאום מלא עם המבטח ובהסכמתו. החברה תאפשר לכל המציעים זמן סביר להכין ולהגיש את הצעתם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x