מחליפים עבודות כמו גרביים? צפו פגיעה בכיס
מחקר חדש מגלה: עובדים שמחליפים מקום עבודה לעתים קרובות לא ירוויחו כמו עמיתיהם הנאמנים יותר; אז מהן הסיבות הנכונות להתפטר?
- איפה תעבדו ב-2025? איפה שתרצו
- לקחת שליטה על העתיד: המדריך לניהול קריירה נכון
- העיקר שלא תלכו הביתה: הפינוקים הכי טובים במקום העבודה
אתר ביזנס אינסיידר מפרסם מחקר שערכה פרופסורית קתרין שאו מהפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד, שגילה כי מי שמחליף עבודה בקצב גבוה מרוויח למעשה פחות ממי שנשאר באותה חברה לאורך זמן.
המחקר כלל 50 אלף עובדים מחברות בעמק הסיליקון, וחשף כי עובדים בעלי ותק של חמש שנים באותה חברה, זכו להעלאות שנתיות של 8% בשכר לעומת העלאות של 5% להן זכו אותם עובדים שהחליפו לעיתים קרובות את מקום העבודה. כמו כן מתברר כי המחליפים הסדרתיים הם פחות פרודוקטיביים ופחות יצירתיים.
"לא מומלץ לעבור באופן תמידי בין עבודות בחיפוש אחר השכר הגבוה יותר", אומרת שאו, "אם ניקח לדוגמה אדם בעל הכנסה גבוהה, ונבחן את מקור ההכנסה הזו ומה הוא עשה כדי להשיג אותה, נגלה כי הכל נובע מכך שנשאר לעבוד באותה חברה ולא החליף מעסיקים".
להתפטר מהסיבות הנכונות
ריצ'רד דוקאס, מנכ"ל חברת יחסי ציבור לחברות פיננסיות, מסכים עם דבריה. לטענתו, אנשים צריכים להחליף עבודות רק אם "הם מנסים למצוא את התפקיד המושלם, או אם הם מחפשים אתגרים ותמריצים".
אולם, הוא מזהיר כי עליהם לפעול בזהירות. לדבריו, "אם אתם הולכים בעקבות הזדמנות אחרת, עשו זאת מהסיבות הנכונות ובוודאי שלא לעיתים קרובות מדי. עשו זאת מכיוון שאתם עדיין מחפשים אחר הקריירה הנכונה עבורכם, עבור היעד שלכם, הנישה, אך אל תעשו זאת מכיוון שאתם מנסים לטפס בסולם הדרגות".
אם אתם משנים בתכיפות עבודות מכיוון שהציעו לכם תואר יוקרתי יותר או העלאה בשכר, המנהלים יעלו על זה מהר מאוד ובסופו של דבר ינצלו זאת נגדכם.