נחשפו נכסי "מאדוף הישראלי": סלון ב-800 אלף שקל, תכשיטים ב-400 אלף
דו"ח השמאי חושף כי לערן מזרחי, מנהל ההשקעות החשוד בהונאת משקיעים, היה בבית רכוש ב-2.4 מיליון שקל. לטענת אמו, התכשיטים נגנבו
כונס הנכסים הזמני שמונה לנכסיו של ערן מזרחי, הנאשם כי רימה את לקוחותיו וגנב מהם 45 מיליון שקל, מבקש מהפרקליטות המדינה וממשטרת ישראל להעביר לידיו את כל הראיות שיכולות לשמש עבורו במסגרת תיק פשיטת הרגל שמתנהל נגדו.
בתוך כך נחשף דו"ח השמאי שהוצג לבית המשפט וממנו עולה אורח החיים היוקרתי של בני הזוג מזרחי, כששווי הציוד בבית נאמד ב-2.4 מיליון שקל.
בדו"ח מפורט כי לבני הזוג היו תכשיטים בשווי 400 אלף שקל, אגרטלים בשווי 11 אלף שקל, שטיחים בשווי 40 אלף שקל, אוסף יינות בשווי 150 אלף שקל וסלון בשווי 780 אלף שקל.
מנהל ההשקעות מסביון המואשם בגניבה לא ימכור בעצמו את הווילה שלו
נדחה הערר של מזרחי על הארכת מעצרו: "התחכום מלמד על מסוכנותו"
כמו כן היו ברשותם מערכות קול בשווי 233 אלף שקל, כלי חשמל בשווי 235 אלף שקל ועלות הבנייה של הווילה בה הם מתגוררים נאמדת ב-4.5 מיליון שקל. חדר הסלון, הכולל גם מערכת ישיבה של קסטיאל, מוערך ב-786 אלף שקל, בווילה 3 טלוויזיות בשווי 8,000 שקל ומחשבים בשווי 40 אלף שקל. אוסף התכשיטים בבית נאמד ב-408 אלף שקל ובו ניתן למצוא זוג עגילים מזהב לבן בשווי 40 אלף שקל, זוג נוסף מזהב צהוב בשווי זהה ושישה שעונים לגבר - אחד מזהב לבן בשווי 100 אלף שקל.
עוד נמצאו ברכושו של מזרחי מכונית מרצדס שנת 2010 בשווי 400 אלף שקל ודירה ברמת גן. לגבי נכסים אלה מבקש הכונס להוציא צו האוסר למכור או להעביר בעלות על הרכוש הזה.
בקבוקי יין ב-150 אלף שקל
עוד הגישו הכונסים ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב שלא להעביר לידיהם מאת יעל, אשתו של ערן מזרחי, את אוסף בקבוקי היין היוקרתי שנמצא בווילה. מדובר באוסף בקבוקי יין ששוויו נאמד ב-150 אלף שקל. על פי הערעור, בשנת 2011 ולפי שמאות ביטוח תכולת הבית, היו בבית בקבוקי יין בשווי זה. אולם לפי שמאות עדכנית שנעשתה בספטמבר 2012 על ידי הכונס, ירד שווי הבקבוקים ל-60 אלף שקל.
"ניתן איפוא לסכם", כתבו הכונסים, "שאסור בתכלית האיסור להותיר בידיה אחריות ושליטה בנכסים כה יקרים. הדברים נכתבים בצער רב, אך נתמכים בראיות ומתוקף חובתו של הכונס הזמני ובתוך כך חובת אמוניו כלפי כלל נושי החייב".
בערעור נאמר כי אוסף היין היקר נצפה על ידי הכונסים בעת סיור של הכונסים באוגוסט האחרון. יעל מזרחי, סירבה לשתף פעולה עם הכונסים וסירבה לפתוח את מקררי היינות בהם נמצא האוסף ו"כן סירבה להציג את תיקי היוקרה מבתי היוצר של מעצבי על" שיש ברשותה. בהתאם לכך, הוציאו הכונסים צווי עיקול על הציוד. לבית המשפחה בסביון הגיע שוטר כדי לבצע את העיקול, אולם באותו מעמד טענו בני הבית כי הם מתעתדים "לערוך מסיבה ביום המחרת ולשתות מאוסף היינות היוקרתי". בהמשך, כך לפי הכונסים, "טענה אמו של מזרחי כי היא מתעתדת 'לקחת פטיש ולשבור את הבקבוקים'". בעקבות זאת פנה הכונס לבית המשפט, אך בקשתו לתפוס את היינות נדחתה ועל כן הגיש את הערעור.
לגבי התכשיטים נאמר כי "מעבר לכך, בהתאם לשמאות האמורה, היו בבית תכשיטים בשווי 400 אלף שקל. כאשר יעל מזרחי נשאלה היכן התכשיטים היא ענתה כי ערן לקח אותם לפני שהוא ברח כשהתפוצצה הפרשה. מיד באותו הרגע הזדעקה אמו של החייב, גב' אורה מזרחי, ואמרה 'מה פתאום, היה פורץ, גנב'...".
96 סעיפי אישום
נגד מזרחי הוגש לפני כארבעה חודשים כתב אישום, הכולל 96 סעיפי אישום – בהם הלבנת הון ב-250 אלף שקל. כתב האישום מפרט את שמות 94 קורבנות של מזרחי, בהם בני משפחתו, חברים ואנשים קשיי יום, מהם גנב לא פחות מ-45 מיליון שקל, תוך שהוא מתחזה למנהל השקעות ומציג בפניהם מצגי שווא.
במקביל להליך הפלילי, נפתח בבית המשפט המחוזי בתל אביב תיק פשיטת רגל וככונסי נכסים זמניים מונו עו"ד איתן ארז ורו"ח דוד הלדנברג. לאחרונה, הגישו הכונסים בקשה לבית המשפט כדי לחייב את הפרקליטות והמשטרה להעביר אליו את המידע הנוגע למזרחי שנאסף במהלך החקירה נגדו. מהמידע הזה הוא מבקש לאמוד את נכסיו, השקעותיו בחו"ל וכן הלאה. "לפי הנתונים המצויים כיום בפני הכונס הזמני", נכתב בבקשה שהוגשה לבית המשפט, "לאחר ביצוע חקירות מרובות של נושי החייב ובני משפחתו וכן ממידע מודיעני המגיע מעת לעת לידי הכונס הזמני, עולה כי ערכו של כל 'קצה חוט' באשר לנכסיו בארץ ובעולם לא יסולא בפז".