עמוד ענן: הייצור ב-430 מפעלים בדרום נפגע קשות
הפעילות התעשייתית בעוטף עזה, שכוללת כ-70 מפעלים, הושבתה לחלוטין מלבד מפעלים שהוגדרו "חיוניים". התאחדות התעשיינים הקימה מוקד חירום בדרום
לתעשיינים בדרום יש מענה: התאחדות התעשיינים פתחה בשל הלחימה בדרום 'מוקד חירום' בסניף דרום באזור התעשייה עומר. המקום מאויש 24 שעות ביממה, על מנת לתת מענה מלא למפעלים שנמצאים תחת אש באזור הלחימה.
- שטייניץ: "רק אחרי המלחמה תגיע השאלה של הכרעות כלכליות"
- למרות הלחימה: עליות בבורסה של תל אביב
- הערכה: עלות השיפוצים מהלחימה עד כה נאמדת בכ-30 מיליון שקל
עפ"י התאחדות התעשיינים, נכון לשעות אלו אין מפעלים שנפגעו ממטח הטילים ואין נפגעים בנפש בשטחי המפעלים.
כמו כן נמסר כי הפעילות התעשייתית בכל אזור עוטף עזה, שכוללת כ-70 מפעלים, הושבתה לחלוטין נוכח הלחימה בדרום, מלבד מפעלים שהוגדרו על ידי המדינה כ 'מפעלים חיוניים', כגון מפעלי מזון. בכ-430 מפעלים בכל אזור הלחימה, ברדיוס של כ-40 ק"ג מעזה, הייצור נפגע קשות ומתנהל תחת אש לסרוגין.
כל המפעלים שממשיכים לפעול, פועלים במצבת עובדים חלקית. מתוך כ-50 אלף עובדים בתעשייה בכל אזור הלחימה, כ-30% לא הגיעו הבוקר לעבודה במפעלים (כ-15 אלף איש). בחלק מהמפעלים בדרום לא הגיעו לעבודה כ-50% מהעובדים. כמו כן, ברוב המפעלים שוחררו כל העובדים אשר אינם חיוניים לפעילות הייצור.
מנהל סניף דרום בהתאחדות התעשיינים, ארנון קשנסקי, מסר כי מתחילת הלחימה, קיבל עשרות טלפונים מתעשיינים מודאגים. "המצב מאוד קשה. מפעלים באזורי תעשייה בכל ערי הדרום, כמו אשקלון ואשדוד, ממשיכים לעבוד תחת אש, כשכל רגע נשמעת אזעקה. בכל הפסקה כזו העובדים עוברים לאזור המוגן ונפסקת פעילות המפעל. אמנם זהו רק היום הראשון של הלחימה וקשה לנו לאמוד את הנזקים המיידים למפעלים והנזקים ארוכי הטווח, אך אין ספק כי ישנה פגיעה קשה ברמת התפוקה".
מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק: "התאחדות התעשיינים פועלת ותמשיך לפעול בשני מישורים - הפעלה רציפה ככל שניתן של המפעלים ובנוסף הפחתת חסמים מיותרים איתם נאלצים המפעלים להתמודד תחת אש. התעשייה חזקה ותמשיך להיות חזקה ואופטימית. כל המפעלים בדרום עושים הכול בכדי להמשיך ולתת תפוקה, למרות המצב הבלתי אפשרי".