ביהמ"ש נעתר לבקשת דורון עופר: יקבל את המסמכים הקשורים בעופר השקעות
דורון עופר מבקש להוכיח באמצעותם כי אחותו ליאורה הוציאה כספים שלא כדין מהחברה המשפחתית. אם דורון לא יהיה מרוצה מהחומר שיועבר אליו בתוך שבוע, ימשך הדיון בחודש הבאה כולל חקירת מנכ"ל עופר השקעות לשעבר אבי לוי
הסכסוך במשפחת עופר: בסוף הדיון, שלשום בערב בביהמ"ש המחוזי בתל אביב, לאחר שנחשפו ונפרשו קרביה של משפחת עופר - בעיקר יחסיו של הבן דורון עם אביו המנוח יולי ואחותו ליאורה – נעתר השופט עודד מודריק לבקשת דורון, לקבל את המסמכים שביקש. דורון עופר, באמצעות עו"ד אלקס הרטמן, מבקש להוכיח באמצעותם כי אחותו ליאורה הוציאה כספים שלא כדין מהחברה המשפחתית עופר השקעות.
- דורון עופר: "עד פטירתו של אבי לא היתה לי בעיה לקבל אינפורמציה מהחברה"
- חברת עופר השקעות: "דורון עופר נאבק באחותו תוך פגיעה בכבוד אביו"
האם מדובר במאבק ירושה עקוב מדם ובעיקר דמים שמתנהל בין אחים – ליאורה ודורון – בתו ובנו של יולי עופר ז"ל, או בדרישה לגיטימית של הדירקטור דורון לקבל לידיו מסמכים כדי לברר מניפולציות בלתי כשרות שרקמה הדירקטורית ליאורה?
דורון טוען לגבי שלוש פרשות שמעידות על התנהלות בעייתית של ליאורה. הראשונה, משיכת 300 אלף דולר מעבר לסכום שאותו זכאית הייתה לקבל לפי ההסכם שעיגן את תנאי הירושה וחלוקת חלקו של האב לילדיו.
השתיים האחרות קשורות לפרויקט גז כושל, שותפות במאגרי "מירה" ו"שרה" שיצר מחלוקת על מי יחולו ההפסדים – על עופר השקעות או אישית על נושאי משרה בחברה, ביניהם ליאורה והאלמנה רותי.
דורון מצביע על הסכם במסגרתו מימשה ליאורה אופציה להשקיע 10% סך ההשקעה של עופר השקעות בפרויקט. על ההסכם נמחק המספר 10% והוסף בחתימתה המספר 5%. בהמשך, במהלך ישיבת דירקטוריון, הסכום התאפס לאחר שליאורה ציינה במהלך ישיבת דירקטוריון כי לא מימשה כלל את האופציה ולא התחייבה כלל להשקיע.
ועוד בעניין זה – גם חברת פרימיום בבעלות אלמנתו של יולי, רותי עופר, התחייבה להשקיע בפרויקט. לטענת דורון - ליאורה ומנכ"ל עופר השקעות אבי לוי, חתמו הסכם עם פרימיום במסגרתו הושבו לה הכספים מכספי עופר השקעות כאשר הדירקטוריון לא עודכן בעניין בזמן אמת ואישר בדיעבד את ההסכם.
לטענת דורון, כל הפעולות האלה הן בגדר עסקאות בעלי עניין בין החברה לנושאי משרה, אשר לקו "בניגוד עניינים ממשי" – בעיקר לטובתה של ליאורה.
עופר השקעות, באמצעות עוה"ד נבות תל-צור וטל שפירא, טוענת לתקינות מלאה בהליכי פרויקט הגז. החברה, לגרסת פרקליטיה, נחשפה מלכתחילה לאפשרות שיהא עליה לשאת במלוא עלות ההשקעה, 30 מיליון דולר, בכפוף להיקף מימוש האופציות על ידי פרימיום, ליאורה, לוי והאחרים שקיבלו את הזכות להצטרף למיזם עד למקסימום של 10%. לפי עופר השקעות, אי עמידה שלהם בהתחייבות לפי האופציה מחזירה את חלקו במיזם לחברה אשר מלכתחילה לקחה את האחריות להשקעה כולה.
דורון בעדותו שלשום: "בהסכם נתנו ליחידים שהצטרפו אפשרות לצאת בכל שלב שהם רוצים מהעסקה. בהתחלה אחרי שלושה חודשים ואחרי זה אם הפסיקו לשלם, שהחברה תיקח את חלקם. זה דבר נהדר רק לי לא הציגו את זה".
בדיון עלתה השאלה האם 30 מיליון הדולר, ההפסד בגין הפרוייקט הכושל, הוא סכום מהותי. תל-צור הציג לדורון את התזה שהחברה לא נחשפה מעבר ל-28 מיליון דולר, סכום שאינו מזיק לחברה. דורון שמתקן את תל-צור שמדובר ב-30: "לדעתי זה סכום מהותי, דירקטורים אמרו שאם זו הייתה חברה ציבורית לא היו מאשרים את זה. ההחלטה עברה כי 43% מה-30 מיליון דולר היו צריכים לקחת על עצמם הפרטים".
את מרכז הדיווחים על הדיון שלשום תפסו יחסי הבן והאב. עו"ד הרטמן ניסה למנוע את החקירה שעניינה נדון במקביל בבית המשפט למשפחה.
עו"ד תל-צור הצליח לנעול את הזרקורים על הציטוטים הצבעוניים שנוגעים לאב החולה, לילדיו ולהלוואות שאושרו לו אישית בגין המצוקה שנקלע אליה.
עו"ד תל-צור ניסה להמחיש באמצעות מערכת זו את העדר תום הלב של דורון כדי להסיק מכך על העדר זכותו לקבל את המסמכים.
השופט לא קנה את המסלול הזה וניווט את הצדדים להחלטה. אם דורון ופרקליטו לא יהיו מרוצים מהחומר שיועבר אליהם תוך שבוע, תימשך ההצגה והפעם חקירת מנכ"ל עופר השקעות לשעבר אבי לוי ב-18.12.