בני טיש תובע 15 מיליון מאורי יוגב: "השתמש בתחזיות כוזבות ובמצגי שווא"
טיש טוען כי שודל להשקיע כ-4 מיליון דולרים בחברת וויטווטר, וכי בעקבות מעשי מרמה של יוגב, מצא עצמו מנושל ממנה. וויטווטר: טענותיו הזויות וחסרות בסיס
בני טיש, המשקיע השני בגודלו בווייטווטר, הגיש הבוקר (ג') תביעה נגד יו"ר דירקטוריון ומנכ"ל בפועל של חברת וויטווטר, אורי יוגב: " יוגב התחייב כי החברה עתידה להגיע למחזור שנתי של 100 מיליון דולרים עד לשנת 2013 ולהפוך להיות "הצ'ק-פוינט של המים". בדיעבד, כל שנותר מהבטחות אלה הוא לקיחת צ'ק מהתובע. פוינט".
- אורי יוגב: "בעוד 5 שנים כרמיאל, עפולה ואופקים יהיו שייכות לישראל"
- בלעדי ל"כלכליסט" - רשות החברות בודקת אי-סדרים בהדחת יו"ר הרכבת אורי יוגב
בתביעה שהוגשה הבוקר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על סך 15 מיליון שקל, טוען טיש כי שודל להשקיע סכום אדיר של כ-4 מיליון דולרים בחברה של יוגב, ולימים, בעקבות מעשי מרמה של יוגב, מצגי שווא ופעולות אחרות מצא עצמו מנושל מהחברה, לאחר אובדן מלא של השקעתו בה.
"בעקבות מעשים ומחדלים אלו", טענו עורכי דינו של טיש, עוה"ד זוהר לנדה, שי שרביט ואיתי יגודה ממשרד ברנע ושות', "מצא עצמו התובע בסיטואציה חריגה ונותר היום כשיודיו על ראשו, כשאחזקתו נמחקה, וזכויותיו נרמסות בשורה של פעולות ומעשים נפסדים".
על פי התביעה, בני (אדווין) טיש חתם על הסכם עם וויטווטר במהלך שנת 2009. במסגרתו השקיע טיש בשלב הראשון 3.2 מיליון דולר, "השקעה זו הפכה את טיש למשקיע מהותי בחברה – המשקיע השני בגודלו בה", נכתב.
אולם לפי טיש, בדיעבד התברר לו כי המצגים, התחזיות וההבטחות שהוצגו לו על ידי יוגב היו חסרי גיבוי. "מצגיו והתחייבויותיו של יוגב כי הוא מחויב במאת האחוזים לחברה, התבררו כמופרכים והחברה הייתה ונותרה ללא גורם מנהל של ממש וללא יד מכוונת, תוך שיוגב מפקירה לטובת עיסוקים אחרים כמו רכבת ישראל ועוד", לשון התביעה.
כן נטען, בין השאר, כי התחזיות הפיננסיות שהוצגו לטיש התבררו כ"מגמתיות, מנופחות ומעוותות" ו"נחתכו" באופן חד ושרירותי זמן קצר לאחר ששודל טיש להשקע את כספו. "התברר", כך לפי התביעה, "כי מתחילת הדרך פעל יוגב על מנת למנוע מטיש כל מידע שעשוי לחשוף את התנהלותו התכסיסנית והמניפולטיבית של יוגב, ואת מעשי התרמית שביצע כלפי טיש כששידל אותו להשקיע בוויט-ווטר תוך שימוש בתחזיות כוזבות ובמצגי שווא".
טיש, מצוין עוד, לא היה מודע להתנהלותו של יוגב ועל כן במהלך שנת 2010 השקיע סכום נוסף של 700 אלף שקל. כשהחל להבין כי למרות השקעותיו הרבות "ממשיכה החברה 'לשרוף' כספים בקצב מסחרר", הוא ביקש לקבל מידע מהדירקטוריון אודות עסקיה של החברה ושל החברות הבנות שלה. אולם לדבריו, אז החל יוגב בניסיונות לכסות על מחדליו ומנע ממנו לקבל את המידע "תוך שהוא פועל 'מאחורי הקלעים' להדיח את נציגו של טיש בדירקטוריון". בעקבות זאת, אומר טיש, הוא פנה ליוגב ודרש ממנו למנות בודק חיצוני לעסקיה של החברה ולמנות מנכ"ל במשרה מלאה. "בשים לב ", נכתב, "שבאותה תקופה עמדה וייטווטר בפני גיוס הון נוסף. טיש סבר כי יוכל להציל את השקעתו, לכן הוא נענה לפניות והסכים שלא להחריף עוד את המשבר בחברה".
יחד עם זאת, טוען טיש, בתגובה לדרישותיו לקבל מידע מהותי אודות החברה ועסקיה, החל, כך לגרסתו, יוגב במסע צלב מתוכנן כנגדו ועשה כל שביכולתו כדי לפגוע בו ולנשל אותו מזכויותיו בחברה. "בחלוף הזמן", כותבים עורכי הדין לבית המשפט, "התגלתה לעיני התובע תמונה בלתי נתפשת ממש, לפיה הלכה למעשה כוונתו של יוגב הייתה להוליך אותו שולל באמצעות מקסמי שווא וכזבים שהוצגו לו בניסיון לשנורר ממנו עוד ועוד כספים – על מנת 'להציל' את פניו של יוגב בקהילה העסקית, 'למשוך זמן' שיאפשר את המשך פעילותיה של החברה והמשך 'שריפת המזומנים' על ידי יוגב, ובכדי לנסות ולהסתיר את כשלונותיו הניהוליים והתנהלותו השערורייתית. בדרך זו, הצליח יוגב מאז כניסתו של טיש לחברה 'לשרוף' כבר למעלה מ-50 מיליון שקל, תך שהוא מדרדר את החברה על פי פחת".
מוויטווטר נמסר בתגובה: "מדובר בתביעת המשך קנטרנית וחוליה נוספת במסע לחצים והשמצות חסרות בסיס של שותף זוטר בוויטווטר, שנמשכת למעלה משנה. אין דבר בטענותיו ההזויות וחסרות הבסיס של מר טיש שעסוק בניסיונות לסחוט מחברת וויטווטר זכויות וכספים שלא מגיעים לו. העובדה ששני משרדי עו"ד שייצגו אותו בעניין פרשו, רק מדגישה עד כמה מדובר בטענות סרק ריקות מתוכן. יש להדגיש כי טיש מתחמק מהליך בוררות קיים שנעשה בפני השופט בדימוס בועז אוקון ושלבקשתו הושהו באופן זמני, ומנסה להשתמש בתקשורת כאמצעי לחץ לא לגיטימי על וויטווטר ובעליה. תגובת וויטווטר ובקשות מתאימות יוגשו ויתבררו בפני הגורמים השיפוטיים המוסמכים".
טרם הוגש כתב הגנה.