מחפשים עבודה? אלה העצות הכי גרועות שתקבלו
כל אחד חיפש פעם עבודה ולכל אחד יש "עצת זהב" בשבילכם, "מנסיוני". הכירו שלוש עצות אחיתופל נפוצות שרצוי לדלג עליהן כשאתם מחפשים עבודה
כמו כל דבר בחיים, גם בתחום חיפוש עבודה ישנם חכמולוגים שישמחו לנדב עצות מתוך ניסיונם בתחום. חלק מהעצות שוות זהב, אך על חלקן עדיף לדלג. מדוע? כי הן לא תמיד הולמות את עולם התעסוקה שבו אנו מתנהלים – דינאמי, מהיר וכמרכז חיינו, הוא צריך להתאים במיוחד בשבילנו.
עצה ראשונה: לשלוח כמה שיותר קורות חיים, לא משנה לאן
על פי "שיטת הדיג", אם תשלחו המון קורות חיים לכל משרה אפשרית, בסוף מישהו יחזור אליכם. השיטה טובה רק אם לא משנה לכם באיזו עבודה לעבוד או איזה רושם תעשו על מי שמקבל את קורות חיים שלכם.
הקשחת אופן מיון המועמדים
ככל שאתם שולחים יותר קורות חיים למעסיק, כך גם תיבת הדואר שלו נעשית עמוסה יותר. בהתאם, כדי לעמוד בעומס, כל מעסיק ישקיע פחות זמן לכל קובץ וגם אותו הוא יקרא בענייניות רבה ויתייחס רק למתאימים ביותר. היום, בעידן האינטרנט המהיר, אם אין למועמד התאמה בולטת למשרה, אין טעם לשלוח אליה קורות חיים.
עוד פעם קובי?
בחיפוש עבודה צריך לשים את האיכות מעל כמות. שליחת קורות חיים למשרות לא מתאימות מהווה בזבוז זמן עבור שני הצדדים ועלולה להציג אתכם באור שלילי מול אנשי הגיוס בחברות אליהן שלחתם את קורות החיים שלכם. אמנם, לא בטוח שיזכרו שכבר שלחתם פעם קורות חיים למשרה בחברה, אבל כיום יש מערכות ממוחשבות ששומרות את קורות החיים שהתקבלו בחברה ולמערכת הזו יש זיכרון ארוך.
מגייסים מעדיפים לפנות למועמדים בעלי אוריינטציה מובהקת לתפקיד, כאלה שיודעים במה הם רוצים לעבוד ושולחים קורות חיים באופן עקבי למשרות בתחום זה. מדוע? מכיוון שלעובדים כאלה יש סיכוי רב יותר להיטמע בתפקיד ולהישאר שבעי רצון לזמן רב יותר.
אז מה כן לעשות? מומלץ למקד את חיפוש העבודה שלכם וגם אם בחרתם להרחיבו יש לעשות זאת בהתאם לדרישות. ההתאמה שלכם למשרה היא זו שתגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה ואותה יש להבליט.
עצה שניה: להיצמד לתוכנית קריירה באש ובמים
עצה חשובה לניהול קריירה בכלל ולניהול חיפוש העבודה בפרט היא – "עשו לעצמכם תוכנית". העצה הפחות מומלצת בהקשר הזה היא להיצמד לאותה תוכנית באש ובמים תוך כדי התעלמות מוחלטת מהזדמנויות ושינויים אשר נקרים בדרך. ג'ון לנון אמר פעם ש"החיים זה מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות" ואכן, כולנו מכירים את הבחורה שלמדה משפטים ולבסוף מצאה את עצמה עוסקת בכתיבה עיתונאית, או את הבחור שלמד חמש שנים מדעי המדינה ועובד בכלל בשיווק. הצמדות לתוכנית היא אמנם נכונה מבחינה תיאורטית, אך לא אחת, המציאות מפגישה אותנו עם הצורך להתגמש ולנווט מחדש.
המינון הנכון בין ראש פתוח לדילוג אינסופי בין עבודות
ככלל, לא כדאי להתפזר בשליחת קורות החיים כשאין התאמה מובהקת למשרה. אבל מה קורה כשבאמצע הדרך חלים שינויים? לפעמים שווה לנסות משהו חדש שיכול להתאים לנו יותר, העיקר שזה לא יהפוך למצב שבו אנחנו מקפצים מעבודה לעבודה לאורך שנים. זה לא טוב לקריירה שלנו וזה גם לא נראה רציני בעיני המעסיקים שמקבלים מאיתנו קורות חיים.
אז מה כן לעשות? חשוב לעצור מדי פעם ולבחון: האם התוכנית שלכם עובדת? אולי מצאתם עבודה אך אינכם מאושרים בה? לפעמים אתם עשויים להיתקל בהזדמנות פז שאינה תואמת את התוכנית שחשבתם עליה, אך אתם סבורים ששווה לתת לה צ'אנס. בקיצור, עשו תוכנית, אך שמרו גם על ראש פתוח ועל חשיבה המתייחסת לכל המשתנים בשטח. מאידך, זכרו שכל עבודה שתבחרו מהווה חלק שמרכיב בסופו של דבר תמונה גדולה יותר.
עצה שלישית: לא להתפשר לעולם על משרת החלומות
לרובנו חשוב מאוד להשיג את משרת החלומות, אך במקביל, המציאות מכתיבה לנו שצריך להתחיל מאיפשהו. שוק העבודה מלא באנשים שלמדו והשקיעו לא מעט שנים אך אינם מצליחים למצוא עבודה ורבים מהם תקועים באותו המקום כיוון שהם לא מצליחים להתפשר על נקודת הפתיחה שלהם. חשוב להבין שגם אם קשה לכם למצוא את עצמכם במשרה זוטרה אחרי שנים של לימודים, לפעמים מדובר בשלב חיוני בדרך אל התפקיד הנחשק.
קחו לדוגמה את אלון, סטודנט בן 29, שסיים לימודי אדריכלות אחרי 5 שנים והתקשה למצוא עבודה: "בכל מקום מציעים לי משרה של שרטט זוטר ואני מרגיש שזה הרבה פחות ממה שאני מסוגל לו". בסופו של דבר אלון הבין שאמנם יש לו לימודים, אך אין לו ניסיון מעשי וקשרים בתחום. עם שקלול המשתנים הללו ועם הצורך להתפרנס, הוא החליט להתחיל במשרת שרטט, אך במשרד נחשב בעל שם מוכר, מתוך ההנחה שמשם הוא יוכל להתקדם הלאה. הנחה זו התגלתה כנכונה ולאחר כשנה בתפקיד, הוא צורף לאדריכל בכיר על מנת לסייע לו. מעתה והלאה, גם אם לא יצליח להתקדם באותה חברה בצורה משמעותית, בקורות החיים שלו כבר יופיע ניסיון ממשרד יוקרתי כמו גם השם של האדריכל לו סייע – שני נתונים שיעזרו לו בהמשך דרכו.
הכותבת היא מנהלת תוכן עבודה וקריירה במחלקת התוכן והמחקר של AllJobs