טיסות אל על מושבתות; בית הדין ידון הערב בבקשה לצווי מניעה
התאחדות התעשיינים ביקשה אמש להוציא צווי מניעה נגד עובדי אל על, ישראייר וארקיע השובתים, וכן נגד עובדי נתב"ג שאמורים לשבות מחר
- שקדי נגד שמים פתוחים: "המשרה של גב' כהן מלוד תעבור למישהו באירופה"
- המסמך שהוסתר מהשרים: אל על עלולה לקרוס על רקע "שמים פתוחים"
- תחרות בשמים
אל על, ישראייר וארקיע השביתו אתמול בבוקר את הטיסות, על רקע אישור הסכם "שמים פתוחים" בממשלה. החברות הודיעו אתמול בערב כי ימשיכו בהשבתת הטיסות "עד הודעה חדשה". ההסתדרות הודיעה כי תשבית את נתב"ג מחר - ככל הנראה למשך ארבע שעות.
"אנחנו בעד שמים פתוחים ואין לנו כלום נגד העובדים או החברות, אבל אנחנו מבקשים ששרי האוצר והתחבורה ישבו יחד עם יו"ר ההסתדרות ויפתרו את הדברים. לא נסכים שיעצרו לנו סחורות או טיסות", אמר אתמול אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים.
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "הסיבה להשבתת נתב"ג ביום שלישי היא שהמדינה לא נותנת פתרון - אלא מתעלמת מאיתנו". לדבריו, "לא נוכל לשבת ולהגיד 'מה שיקרה יקרה'. אמרנו כל הזמן שאנחנו לא נגד שמים פתוחים ולא נגד תחרות, אבל חייבים לשמור על חברות התעופה הישראליות. זה כאילו הפך להיות אינטרס רק שלנו - זה לא גם אינטרס של המדינה? אנחנו חייבים להבטיח שהחברות הישראליות לא יקרסו, ואני אפילו לא מדבר על עשרות אלפי העובדים שייפגעו כתוצאה מכך".
כאמור, אתמול אישרה הממשלה את הסכם שמים פתוחים. שר האוצר יאיר לפיד אמר במהלך הדיון: "רפורמת השמיים הפתוחים טובה לישראל. היא תוביל להורדת המחירים ולהגברת התחרות, ולא תפגע בהיקף מקומות העבודה במשק אלא להפך". ההחלטה עברה ברוב של 16 מול שלושה מתנגדים - עמיר פרץ, יצחק אהרונוביץ וסופה לנדוור.
הסכם השמים הפתוחים בין ישראל לאיחוד האירופי אמור לבטל הסכמים דו צדדיים שקיימים היום בין ישראל למדינות האיחוד ומגדירים את יעדי הטיסה. לפי ההסכם החדש, כמעט שלא תהיה מניעה לחברת תעופה ישראלית לטוס לכל יעד באירופה ולהיפך. הגדלת היצע הטיסות אמור להוזיל את הכרטיס לנוסע הישראלי ולתייר שבא לארץ, אם כי בנוסח ההסכם ודברי ההסבר להסכם כפי שהוצגו לממשלה לא מצוין מחקר או בדיקה שתומכים בטענה הזו.