חוק ההסדרים: עידוד נסיעה באוטובוסים וברכבות
המדינה תקצה סכום של 40 מיליון שקל עד שנת 2018, שיועברו למעסיקים שינקטו צעדים להפחתת השימוש במכוניות, כמו ארגון הסעות מאורגנות לעובדים
במסגרת חוק ההסדרים המדינה תנסה לשכנע עובדים לנטוש את הרכב הפרטי שלהם ולעבור לשימוש בתחבורה ציבורית. המדינה תקצה סכום של 40 מיליון שקל עד שנת 2018, שיועברו למעסיקים שינקטו צעדים להפחתת השימוש במכוניות, כמו ארגון הסעות מאורגנות לעובדים.
- גוגל ממשיכה לשדרג את הניווט בישראל: הפעם עם תחבורה ציבורית
- כביש שחלמתי על פקק
- "מספר הכבישים בישראל יקטן, צריך להשקיע בתחבורה ציבורית"
מגזר נוסף שיטופל הוא עובדי מדינה שמחזיקים ברשותם רכב צמוד. עבור רובם שילמה עד כה המדינה על נסיעות בכמות מוגבלת וקצובה. לעומת זאת, בעלי מכוניות יכלו לקבל אחזקת רכב לפי מרכיב קבוע כך שנוצר מצב שבחלק מהמקרים השתלם לעובד לנוע ברכב ולא בתחבורה ציבורית. המדינה רוצה להפוך את המצב ולתת לעובדי מדינה אפשרות להשתמש ברכבות ובאוטובוסים ללא הגבלה. אז כמה אנשים יקבלו חופשי־חודשי לרכבת ולכלל האוטובוסים? המדינה מעריכה שקהל היעד שלה הוא 56.7 אלף עובדי המגזר הציבורי ועוד כחצי מיליון עובדי הרשויות המקומיות.
במקביל, המדינה עורכת פיילוט שבמסגרתו נהג שיצליח לצמצם את צריכת הדלק שלו באמצעות נסיעה מתונה יותר, יהיה זכאי לתמריץ של מאות שקלים בחודש. מהלך נוסף שהמדינה מנסה לבצע הוא מתן אפשרות לפקחים עירוניים לתת דו"חות תנועה למי שנוסע בנתיב תחבורה ציבורית.
השורה התחתונה
המדינה מודה שלא תצליח להתמודד עם הגודש התחבורתי ומציעה לנהגים לעבור לנסיעה באוטובוסים וברכבות