הלחץ שהפעילה ממשלת צרפת הוביל לפיצוי ולהסכם היסטורי
רשויות המס בצרפת רודפות אחרי גוגל מאז 2011 בחשד שהיא מעבירה את הכנסותיה לאירלנד ומתחמקת מתשלום מס. בעקבות אולטימטום מהנשיא הולנד, התחייבה גוגל להזרים מיליוני יורו לעיתונות הצרפתית עבור הזכות להשתמש במידע שלה
על בסיס מה שהן מכנות "הוכחות משכנעות" שיש בידיהן, רשויות המס בצרפת חוקרות כבר כמעט שנה את החשדות שלפיהם גוגל גובה תשלום ממפרסמים בצרפת דרך המטה שלה באירלנד כדי לשלם מס נמוך יותר.
צרפת דורשת שהחברה תחזיר לה מסים בהיקף 1.3 מיליארד יורו, מפני שלמרות טענותיה של גוגל על כך שמאות העובדים בחברה־הבת הצרפתית שלה נותנים שירותי תמיכה בלבד ולא חותמים על חוזים, בפועל הם עוסקים גם במכירות ובשיווק. בנובמבר 2012 שר התקציב הצרפתי ז'רום קאהוזק אמר כי החברה חייבת להסדיר את ענייני המס שלה או שהעניין יגיע לבית המשפט.
ב־2011 פשטה משטרת צרפת על משרדי גוגל בפריז ב־2011 ב"חשד להונאה", כך על פי מסמכי בית המשפט שהגיעו לידי סוכנות רויטרס. הפשיטה היתה מבוססת על ראיות שכללו עדות של לקוח של גוגל, ולפיה חוזי הפרסום ניתנו בשמה של גוגל אירלנד אך טופלו במשרדים בפריז, וכי כל התהליך התנהל אך ורק מול עובדים צרפתים.
באתר של גוגל צרפת עצמו כתוב שהמשרד של החברה בפריז הוא "מוקד פעילות המכירות של החברה בדרום אירופה, מזרח אירופה, המזרח התיכון ואפריקה". כמו כן, בחודש שעבר גוגל פרסמה עשרות מודעות דרושים לתפקידים בקטגוריות שתואמות את ההגדרה "מכירות".
חזית נוספת שנפתחה בין ממשלת צרפת לענקית האינטרנט בשנה האחרונה קשורה למחלוקת על זכויות היוצרים על תוצאות החיפוש. במקביל לחקירות המסך, במשך חודשים רבים איימה ממשלת צרפת כי תעביר חוק שיחייב את גוגל לשלם על שימוש במידע שמקורו בכלי תקשורת.
רק לאחר שהנשיא פרנסואה הולנד הציב אולטימטום לחברה, הושג הסכם פשרה. ואכן, בפברואר האחרון כינס הולנד מסיבת עיתונאים כדי להודיע על "אירוע היסטורי". הנשיא הכריז חגיגית, בעוד היו"ר אריק שמידט עומד לצדו, כי הושגה פשרה בתיווך הממשלה בין עיתוני צרפת לגוגל. ההסכם התקדימי אילץ את החברה האמריקאית לפתוח לראשונה את הארנק ולשלם תמורת הזכות להשתמש במידע שהיא מקבלת מהעיתונות המודפסת. נקבע בו שגוגל תתרום 60 מיליון יורו לקרן מיוחדת שתוקם, במטרה לסייע לעיתונים הצרפתיים לעבור לגרסה דיגיטלית.
סעיף נוסף בהסכם מורה לגוגל "להעמיק את שיתוף הפעולה שלה עם מו"לים צרפתים, כדי לסייע להם להגדיל את הכנסותיהם על ידי שימוש בטכנולוגיית הפרסום של החברה". בצרפת מעריכים כי משמעות הסעיף היא שכלי התקשורת המקומיים יקבלו תנאים מועדפים לשימוש במערכת הפרסום מבוססת ההקשר של גוגל באתריהם. באופן זה, הרווח מקישור ממומן יחולק בין גוגל לעיתון, אך ביחס הפוך ממה שהיה עד כה: אם בעבר גוגל קיבלה את חלק הארי, עתה הוא יעבור לכלי התקשורת.