טוב עובד טוב מעובד נחמד
האם המועמד הכי נחמד הוא גם היעיל ביותר? לא בהכרח. כמה טיפים שיעזרו לכם לסנן מועמדים ולמצוא עובד שיענה על שני הקריטריונים
כאשר מעסיק מחפש עובד חדש לרוב התהליך כולל סריקת ערימות של קורות חיים וסינונם לפי כישורים מתאימים וזימון המועמדים לראיון שמתוכם בוחרים לרוב את המועמד החביב ביותר. זוהי שיטה לא מומלצת שכן לכל היותר המעסיק מקבל את העובד הנחמד, אך לא בהכרח היעיל ביותר.
- האם כדאי לקיים ראיון עבודה מחוץ למשרד?
- תמרורי אזהרה למראיין מועמדים לעבודה
- עברו את הגבול: השאלות הכי הזויות בראיונות עבודה
ההבדל בין מועמד נחמד למועמד טוב הוא שמועמד נחמד "ייתן" לכם להעסיק אותו גם אם הוא יודע שהוא לא בין המועמדים הטובים. לעומתו, המועמד הטוב יסכים להכנס לתפקיד רק אם ידע שהוא העובד הנכון ביותר עבורכם. כיצד ניתן למצוא עובד שיענה על שני הקריטריונים הללו?
.
הנה כמה טיפים על בחירת מועמד נכון לעבודה:
- ציינו במודעה שעל המועמד להיות בעל לב טוב ויכולת נתינה. מועמד כזה לא יתנגד לדרישות האחרות שתציבו לו.
- אל תעסיקו מועמד עד שתרגישו שנוצר קשר של הבנה ואיכפתיות ביניכם – ברגע שזה קורה אפשר לדון במחלוקות הנוגעות לתנאי ההעסקה בפתיחות ובאופן בונה ולקבל החלטות נכונות.
- גם אם חסרה למועמד הנראה מתאים יכולת מסוימת, אל תשללו אותו על הסף. תנו לו הזדמנות לרכוש אותה עד שתקבלו החלטה במי לבחור. על אנשים לעזור זה לזה ללמוד ואתם יכולים לעזור למועמדים לעשות זאת.
- אם מישהו בעל כישורים גבוהים מידי עבור המשרה, היו נדיבים ועזרו לו למצוא משרה מתאימה יותר. זה יחזור אליכם מתישהו. מעסיקים רבים מתייחסים בזלזול למועמדים שלא מתאימים להם – אם כך מתנהג מעסיק הוא לא יכול לצפות שעובדיו ינהגו אחרת. אין סיבה לא ליהנות מתהליך קבלת עובד ומהקשרים הנוצרים במהלך התהליך – גם עם מועמדים שנמצאו בתלי מתאימים למשרה.