$
מחפשי עבודה

מה לעשות אם פתאום שינו לכם לגמרי את הגדרות התפקיד

לא קיבלתם קידום או הורדה בדרגה, אבל פתאום מצפים מכם לבצע משימות שכלל אינן קשורות לתפקיד הרשמי שלכם. בפורבס פירסמו 10 דרכים להתמודד עם הסיטואציה

סוכנויות הידיעות 15:5605.08.13
מה הייתם עושים אם התפקיד שלכם בעבודה השתנה לגמרי יום אחד? כלומר לא מדובר בקידום או בהדחה אלא פתאום מצפים מכם לבצע משימות שכלל אינן קשורות לתפקיד הרשמי שלכם.

זה לא שכיח, אך בהחלט קורה, למעשה במהלך המיתון שחוותה ארצות הברית התופעה התפשטה. "עובדים התבקשו לקחת על עצמם סמכויות נוספות כדי לעזור לחברה לצמוח או לשמור על נתח השוק שלה. הסמכויות של העובדים גדלו גם בשל צמצום כוח האדם, כך שהם נאלצו לחפות על עובדים שפוטרו", מסביר אל קולמן, מחבר ספר ייעוץ לקריירה.

 

בארץ ישנה אפשרות במקרים מסויימים של הרעה משמעותית בתנאים להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים, אבל להתפטר זו לא תמיד אופציה אפשרית או רצויה.

 

ללא קשר לסיבה שעומדת מאחורי השינוי הפתאומי, עליכם לשמור על גישה חיובית, לדבר עם הממונים עליכם ולהימנע מקיטורים. בפורבס פרסמו 10 עצות של מומחים כיצד להתמודד עם הסיטואציה:

 

1. דברו עם הממונים עליכם ותהיו ישירים ככל האפשר:

תבררו מדוע התפקיד שלכם השתנה, וכיצד תוכלו להמשיך ולסייע לארגון. נסו להבין אם השינוי מבוסס על הביצועים שלכם או מייצג שינוי באסטרטגיה, אך זכרו להיות מנומסים ומקצועיים ככל האפשר. קחו בחשבון כי שינוי פתאומי בהגדרת התפקיד שלכן אינו בהכרח לרעה. יכול להיות כי פירוש הדבר שהבוס שלכם סומך על היכולת שלכם ורוצה לתגמל אתכם. אולם אם נלקחו מכם חלק מהסמכויות, תשאלו עצמכם כיצד תוכלו לשפר את המצב שלכם. אם אתם מעוניינים להישאר במחלקה, בררו עם הממונה מה עליכם לעשות כדי לקבל בחזרה את הסמכויות שנלקחו.

 

2. השתמשו בהזדמנות כדי ללמוד ולהשתפר:

אם השינוי מבוסס על ביצועים, חפשו אחר הזדמנויות לשפר את החסרונות שלכם. תבקשו שימנו לכם מאמן או מנטור שיוכל לסייע לכם לחזור למסלול. אם השינוי נובע מהאסטרטגיה של החברה, נסו להשיג עוד מידע לגבי הכיוון אליו החברה צועדת, וחפשו דרכים להשיג כישורים שיאפשרו לכם להישאר כגוף תורם לארגון. המומחים ממליצים להתייחס לחוויה כאל הזדמנות לימודית, ואולי אפילו תגלו מידע חדש חשוב על עצמכם.

 

3. תבקשו מהממונה עליכם גמול ולא תואר חדש או העלאה:

אם מפילים עליכם סמכויות נוספות מבלי להעניק לכם קידום או העלאה בשכר, תבקשו מהממונה עליכם הטבות, כמו ימי חופשה נוספים או הפסקות צהריים ארוכות יותר, או אפילו את האפשרות לעבוד יום אחד בשבוע מהבית. הקפידו להיות רגישים למצב. כלומר, אם החברה מקצצת בכוח אדם, זה כנראה לא הזמן האופטימאלי לדרוש העלאה בשכר. עדיף שתשימו לב למשימות הנוספות שקיבלתם וכאשר המשבר הראשוני יחלוף דברו שוב עם הממונים, הפעם גם על העלאה במשכורת.

 

היעזרו בקולגות ושמרו על גישה חיובית היעזרו בקולגות ושמרו על גישה חיובית צילום: shutterstock

 

4. אל תתלוננו:

הימנעו בכל מחיר מהתלוננות על במצב או הצגת גישה שלילית. נסו לאמץ גישה ארוכת טווח לפיה לא משנה עד כמה השינוי קשה, ועד כמה הקריירה שלכם תושפע ממנו, מדובר בסופו של דבר בנקודה קטנה על המכ"מ. נסו לזכור שגם הממונים עליכם בוודאי אינם מרוצים במיוחד מהמצב הנוכחי, והם עשויים פשוט להזכיר לכם כמה מזל נפל בחלקכם שיש לכם בכלל עבודה.

 

5. שמרו על גישה חיובית:

הדבר החשוב ביותר הוא להסתכל על השינוי בצורה חיובית. אתם יכולים לנצל את המצב לפתח יותר יצירתיות ובהתאם להצליח, אך לשם כך עליכם להיות חיוביים.

 

6. תזכירו לעצמכם ששינוי הוא בלתי נמנע:

הדבר היחיד שאתם יכולים לשלוט עליו הוא הגישה שלכם והאופן בו אתם מתאימים עצמכם לסיטואציה.

 

7. דברו עם חבריכם לעבודה:

תבקשו מחבר לעבודה שאתם סומכים עליו לעזור לכם לעשות סיעור מוחות ולתכנן את ההצלחה שלכם. אדם נוסף עשוי להביא רעיונות חדשים ומוצלחים. חבריכם לעבודה יכולים אפילו לשמש כמעין קבוצת תמיכה. קיטורים בפני הממונה זה משהו אחד, אך אם חבריכם לעבודה עוברים דבר דומה, הרבה יותר קל לשוחח עם אנשים שיכולים להזדהות איתכם. תוכלו אולי אפילו להתגבר על המצב כקבוצה מגובשת. אך זכרו לא לרכל או לומר משהו שעשוי לפגוע בהתקדמות שלכם בהמשך.

 

8. תבררו כמה זמן יימשך המצב החדש:

אם החברה עוברת תקופה קשה, ואתם עושים את העבודה של שני אנשים מבלי לקבל קידום או העלאה בשכר, ולא נראה שהמצב עומד להשתנות בתקופה הקרובה, אולי כדאי לכם לשקול לחפש עבודה חדשה. גם אם אתם אוהבים את העבודה ואת החברה, המתח הנוסף הנובע מהסמכויות החדשות שהטילו עליכם מבלי שתקבלו את ההכרה על כך עשוי להפוך את העבודה לשוחקת ובמהירות.

 

9. קבלו את ההכשרה הנחוצה:

ייתכן ותיאלצו לבקש לקבל הדרכה והכשרות כדי להצליח במשימות החדשות. אם לא תקבלו את ההכשרה הנחוצה, והתפקיד שלכם משתנה בצורה משמעותית, ייתכן שאתם מועדים לכישלון. לפיכך, אם החברה עצמה אינה מספקת לכם את ההכשרה אולי כדאי לכם לשקול להשיג אותה בעצמכם. המומחים ממליצים לבקש מהממונה עליכם להשתתף בקורסים ובסמינרים הנחוצים לכם כדי לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. אם כל הכלים הנחוצים לכם בידיכם ואתם מבצעים מעבר חלק לתפקיד החדש, הממונה עליכם יהיה מעוניין לשמור עליכם ואף יתגמל אתכם בהמשך הדרך.

 

10. שתפו את ההנהלה בתחושות שלכם:

תיידעו את הבוסים שלכם כי אתם מתכוונים להתמודד עם התפקיד החדש בשיא המרץ והחיוביות, גם אם אינכם נלהבים במיוחד מהשינוי. אחריות נוספת יכולה להיות חיובית במידה ועומס העבודה ניתן לניהול, ואם אתם זוכים לתגמול הראוי, מנגד, הפחתה של הסמכויות שלכם לא חייבת להיתפס כמשהו שלילי, בייחוד אם אתם ניצלים מפיטורים. באופן כללי, אם אתם חשים שהשינוי בתפקיד שלכם הוא שינוי לשלילה, שקלו לחפש הזדמנויות במקום אחר. אך אל תשרפו את הגשרים. זה עולם קטן ואין לדעת מתי תיתקלו בפעם הבאה בבוסים הקודמים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x