עלייה באחוז הזכאים לבגרות בשנת הלימודים תשע"ב
אחוז הזכאים מתוך קבוצת הגיל הרלוונטית עומד על 49.8%, ו-62.4% מתוך קבוצת הלומדים בפועל. מדובר ב-60,262 נערים ונערות שאוחזים בתעודת בגרות ב-2012
עלייה באחוז הזכאים לבגרות בשנת הלימודים תשע"ב - אחוז הזכאים מתוך קבוצת הגיל הרלוונטית עומד על 49.8%, ו-62.4% מתוך קבוצת הלומדים בפועל. מדובר בעלייה של 1.7% בקבוצת הגיל ו-2.6% בקבוצת הלומדים, משנת הלימודים תשע"א. מדובר ב-60,262 נערים ונערות שאוחזים בתעודת בגרות ב-2012.
למרות הגאווה בעלייה, ציינה מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר כי "המספרים מצביעים על כך שבית הספר במתכונתו הנוכחית לא נותן מענה לחלק מהילדים ונידרש לכך".
גדעון סער ושי פירון צילום: עמית שאבי
שר החינוך שי פירון שפתח את הישיבה אמר כי אינו הולך לקחת קרדיט על הנתונים: "ראוי שכל אחד יעמול אך ידע גם להודות למי שצריך. זו ההזדמנות שלי להודות לשר הפנים גדעון סער בשם ילדי ישראל על קדנציה ארוכה שיש בה הרבה הישגים. אני מאחל לעצמי להגשים את המטרות שאני מאמין בהם, כמו שגדעון הצליח את שלו. זה לא סוד שאנחנו חלוקים אך אשמח אם רוב הוויכוחים הציבורים יעסקו בשאלות מהותיות שכאלו".
"אני מאמין בהצבת יעדים. היעד שהועמד בתחילת הקדנציה הוא לעלות את אחוזי הבגרות והוא הושג", אמר שר הפנים גדעון סער שהודה לאנשי משרדו לשעבר ואמר כי "מה שהוצג כאן זה הישג של אנשי המקצוע שעושים עבודה במקצוע. אני מאד גאה שהייתה לי הזכות לעמוד בראש מערכת כזאת שהוכיחה פעם אחר פעם שהיא יכולה לעמוד ביעדים. הדבר המשמעותי הוא העלייה ברצף השנים. הנתונים הרב שנתיים מראים כי בקדנציה החולפת אחוז הזכאות עלה ב-5.4% מרב קבוצת הגיל וב-6.4% בקרב הלומדים. אנחנו מדברים על מספרים אבסולוטיים ולכן מדובר בעלייה משמעותית".
סער הוסיף כי "התחולל שינוי עמוק במגזר הלא יהודי בו הנתונים המרשימים ביותר. במגזר הדרוזי בפרט יש עלייה מטאורית. אני רואה בזה חשיבות במובן של צמצום הערים בחברה הישראלית. לא מדובר באחוזים. זו הדרך הסטטיסטית הסתכל על זה. מדובר באלפי נערים ונערות שנכנסים לחיים עם מסלול טוב יותר".