$
בארץ

הממשלה אישרה את התוכנית לשיפור הרגולציה

עפ"י התוכנית, על רגולטור ציבורי יהיה לפעול להוזלת יוקר המחיה בתחומו. אולם חובה זו אינה חלה על הגופים הסטטוטורים כמו רשות ני"ע, המפקח על הבנקים והממונה על אגף שוק ההון

תומר גנון וחן פונדק 15:1025.08.13

בעיכוב של חודש, הממשלה אישרה הבוקר (א') פה אחד את התוכנית לטיוב הרגולציה, אולם החלטת הממשלה לא תכלול את הגופים הסטטוטורים ואלו יכניסו שיקולי תחרות לעבודתם רק אם יחליטו זאת וולנטרית.  

הצעת ההחלטה היא למעשה גלגול של אחת ההמלצות של ועדת טרכטנברג שקראה לממשלה לחייב את גופי הרגולציה בישראל לשקול שיקולים הנוגעים להוזלת יוקר המחיה ולקידום תחרותיות במסגרת החלטותיהם. הצעת ההחלטה שגובשה על ידי מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר בחודשים האחרונים ביקשה לקבוע, בין היתר, כי מטרותיו של כל רגולטור ציבורי, מעבר לאלה שנקבעו לו בחוק, יהיו גם להכניס שיקולי תחרות לפועלו ולפעול להוזלת יוקר המחיה בתחומו.

 

 

הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה צילום: אוראל כהן

 

לפי הערכות כיום, פועלים כ־120 רגולטורים שונים בתחומים מגוונים כגון בריאות, הגנת הסביבה, כלכלה, חקלאות ותשתיות. המהלך הראשון בתוכנית שצפוי להימשך כחצי שנה יהיה לבצע מיפוי של כלל הרגולטורים והרגולציות בממשלה ועל פי מיפוי זה יתבצע מהלך להפחתת נטל רגולציה.

  

אלא שהצעת החוק כאמור לא כוללת רגולטורים פיננסים - יו"ר רשות ניירות ערך, המפקח על הבנקים והממונה על אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון באוצר, ו- 50 גופים סטטוטוריים - ביניהם רשות שדות התעופה, מכון התקנים והמועצה להשכלה גבוהה. במשרד ראש הממשלה הסבירו כי הגופים הסטטוטוריים הוחרגו מהצעת ההחלטה משום שהכפפתם להחלטה זו היתה טעונה חקיקה בכנסת ולא יכלה לעבור בהחלטת ממשלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x