$
דעות

עושים סדר בבירוקרטיה

במשרד התמ"ת מעולם לא הגדירו באיזה תנאים עוזרים למפעל במצוקה. עכשיו מתכננים שם שינוי

גיל קליאן 06:4902.10.13
מתי עוזרים למפעל במצוקה? היום השיטה היא שאין כללים – השרים יחליטו, יקבלו כותרת בעיתון ותמונה עם יו"ר הוועד ויגזרו קופון פוליטי על חשבון הכסף של כולנו. נהלים? קריטריונים? זה לא מצטלם.

 

שר הכלכלה נפתלי בנט הגיע למשרד עם כוונה טובה, והסביר בעל פה לכפופים לו מתי לדעתו צריך לעזור ומתי לא. זו התחלה של משהו. עכשיו יתכבדו ויקבעו קריטריונים ברורים ורק אז תהפוך היוזמה של בנט למהפך של ממש בדרך בה מדינת ישראל מתמודדת עם מפעלים במצוקה.

 

נפתלי בנט נפתלי בנט צילום: טלי מאייר

 

כל מי שהתמודד עם הבירוקרטיה הישראלית יודע מה הערך של "להפוך שולחן". הרי כמעט בכל רשות או משרד ממשלתי יש שולחן כזה, עמוס ניירות, עם כוס תה או קפה, ופקיד אחד עייף מאחוריו, שאנחנו צריכים לשכנע לעבוד לטובתנו.

 

את הפנטזיה הזאת, של להיכנס למשרד ולהפוך את השולחן, מגשימים בדרך כלל אנשים שאין להם ברירה. לפעמים זה מביא תוצאות, לפעמים לא, אבל כל מי שנכנס למשרד היה רוצה להפוך שולחן.

 

מפוטרי המפעלים במצוקה הם אנשים שאין להם מה להפסיד. הם יודעים להבעיר צמיגים, לעלות לירושלים, לעשות הכל כדי להעיר את הפקיד המנומנם ולגרום לו לרשום צ'ק שמן. עובדי המפעלים הבינו שבלי זה זה פשוט לא יעבוד. כגובה הלהבות כך גובה הפיצוי.

 

הבעיה היא שכאשר הפקיד עם השולחן ההפוך מתיישב לרשום צ'ק, הוא רושם אותו לבעלים של המפעל, מהכיס הציבורי של כולנו. זה היה נהדר וראוי אם הצ'ק הזה היה נרשם תחת קריטריונים ברורים, אבל מעולם אף אחד במשרד התמ"ת לא הגדיר את התנאים האלה.

 

עד שהתוכנית החדשה של השר בנט תיושם, נראה שימשיכו להפוך פה שולחנות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x