נשות הדסה: הממשלה צריכה לקחת אחריות על בריאות אזרחיה
מנכ"לית הארגון, אודרי שמרון באוהל מחאה שהקימו נשות הדסה מול משכן הכנסת: "עד רגע זה לא נמצא פתרון הולם לספינת הדגל של הרפואה במדינת ישראל"
נשות הדסה התכנסו היום (ג') באוהל מחאה מול משכן הכנסת וקראו לממשלה לקחת אחריות על בריאות אזרחי ישראל וירושלים בפרט. למחאה הגיעו מנהיגות הארגון מארצות הברית, ביניהן הנשיאה המכהנת מרסי נתן.
- הכסף של הדסה עומד להיגמר עוד לפני תום הקפאת ההליכים
- ארגון נשות הדסה: "הממשלה אחראית למשבר בבית החולים"
- משרד האוצר מתכוון לדרוש רוב ישראלי בדירקטוריון של הדסה
במהלך ההפגנה הגיעו חברי כנסת שונים בהם רובי ריבלין, נחמן שי ואלי ישי, שהביעו תמיכה במפגינות וקראו לממשלת ישראל להציל את בית החולים.
הפגנה נעשתה לאחר מספר חודשים בהם מנסים למצוא פתרון למשבר החמור בו נמצא בית החולים. במהלך ההפגנה הסבירו מנהלות הארגון כי הן פונות לממשלה לקחת אחריות על בית החולים, מכיוון שהוא ציבורי, ואינו פרטי. לכן הטיפול השוטף של בית החולים צריך להיות על אחריותה של המדינה בעוד ארגון נשות הדסה מעוניין לקחת על עצמו את פיתוח בית החולים והמחקר בו. עוד מסבירות מנהיגות הארגון, כי הגרעון בבית החולים נוצר עקב הרגולציה של משרד הבריאות שמיטיב עם קופות החולים. המחירים אותם קובע בית החולים יוצרים הפסדים עבור בית החולים, אותם ממנת המדינה מידי פעם בפעם אך זו אינה עושה עבור בית החולים הדסה, מתוך מחשבה שהארגון יעשה זאת בעצמו.
"אנחנו פונים אל ממשלת ישראל ואל העומד בראשה להתערב מיד ולהכנס לעובי הקורה בנושא תוכנית ההבראה של בית החולים הדסה לאחר 9 חודשים של משא ומתן עם המשרדים השונים ולמרות הכניסה להקפאת ההליכים עד רגע זה לא נמצא פתרון הולם לספינת הדגל של הרפואה המחקר והאקדמיה של מדינת ישראל", כך לדברי מנכ"לית הארגון, אודרי שמרון.
שמרון הוסיפה, כי "המרכז הרפואי הדסה משרת כ-70% מאוכלוסיית ירושלים, יש בו מחלקות ייחודיות הנותנות מענה לכל תושבי ירושלים והפריפריה. איומי הסגירה יסכנו למעלה ממיליון וחצי איש. הארגון מצפה שראש הממשלה יתערב באופן מיידי לשינוי המצב שאינו גזרה משמיים".